Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Undoroid

őstag

válasz tibaimp #26 üzenetére

Nálam a 8800GTS (G80) ment ilyen idősen az örök bitmezőkre! A garanciája persze pár nappal korábban járt le! :W Az a széria híresen forrófejű volt, nem is csalódtam a "végeredményen" ! BGA-problémák, szemetelés a képen, a VGA-driver folyamatosan problémázott...stb! Jól szellőző házban lakott már a kezdetektől és kapott egy kiegészítő koptert is, minőségi tápegységről járt és nem volt nyüstölve, de nem volt eredménye! A hiba után kapott egy reball szerűséget (szerintem inkább csak rámelegített a koma) és ezután még kb. 1hétig ment...azután végleg távozott arra a mezőre! ...de legalább így egy példánnyal bővülhetett bacsis VGA-gyűjteménye!

Visszatérve a cikkben említett magas hőfokokra...az rendben is van, hogy a gyártó nem gondolja ezt az értéket annak, de tartósan vajon mit fog ez jelenteni az alkatrészekre nézve? A kulcsszó pedig a meddig? A zsuga panelján elhelyezett Elkók vajon meddig fogják elviselni a tartós hőfokot és mikor száradnak majd úgy ki, amivel kapacitásvesztést és instabilitást fognak produkálni...a forraszanyagban bekövetkező mikrorepedések- és a hordozópanelen keletkező hőpontok által keletkező csavarodások mikor teszik tönkre az új kártyát?! Fogyasztói társadalomban élünk, ezért egy kártyát nem tervezhetnek meg sok-sok évi használatra...amióta bevezették az ólommentes forraszanyagot, azóta NAGYON meggondolom, hogy mennyit adok ki egy új VGA-ra?! A 8800-után, hosszú kihagyással vettem egy alsó - közép kategóriás zsugát, amivel -mivel már nem játszok úgy, mint korábban- teljesen jól elvagyok! Ha jól számolom, akkor ezt már megközelítőleg 9.éve használom és pár hónapja láttam az első hibára utaló jeleket...

Új hozzászólás Aktív témák