Hirdetés
- Autós kamerák
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bajgunar
senior tag
Nem dobja fel magisk-ot. Csak kiírja h granted...
-
Trailblazer
veterán
Na álljunk meg. A su az egy különálló parancs, azzal váltasz root módba parancssorban. (su = superuser). Tehát konzol megnyit, beírod: su, nyomsz egy entert. Magisk az első ilyen esetén felugrik, jogosultságot kér. Ekkor írod a többit. Parancssor megint: props -c. Így se megy?
-
Bajgunar
senior tag
Kicsit hülye vagyok még ehhez.
De leírnád, hogy választom ki a "3"-ast?
Edit prop-ot? Erre nem jöttem rá.
Viszont a selinux -ra azt írja, hogy nem található. Tehát se 0, sem 1. ?
Nah ezt meg hogy tudom hozzáadni?
Vagy majd utananézek neten, csak még telón vacakolok, próbálkozok...
su -c props -ra nem listáz ki semmit, hogy a 3-ast válasszam. -
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #94 üzenetére
Viszont FontChangernek (amire csak rászántam magam, bonyolultabbnak gondoltam előtte) van egy Slate Pro-ja, ami bár nem ugyanolyan, ám rendes ékezetes, és jó lesz.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer #92 üzenetére
Ez a zip nalam felment hiba nelkul, a telefonrol tettem Megara.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Trailblazer #89 üzenetére
Bocs crok, tudom, hogy ez Magisk topik. De nekem sem sikerült a Fontchanger-el megcsinálni. Talán túl bonyolult ez nekünk egy ilyen egyszerűnek tűnő problémához. Én végül a FontFix-hez fordultam és azzal működött. Annyi kiegészítés, hogy nem csak az app listájából lehet választani, a telefonra mentett ttf-el is működik.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer #89 üzenetére
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #87 üzenetére
Hát ha eddig forgattam volna a fejemben olyat, hogy komolyabban elkezdek foglalkozni a Magisk lelkivilágával (és a válasz NEM), ez most kifejezetten elvette a kedvemet. Az én tudásom itt és most elfogyott. Ezt sikerült csinálni, továbbra sem Magisk module szerinte.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer #87 üzenetére
Na várj, mert ez nem lehetséges hogy egy Magisk modul hanem csak egy sima, TWRP-ben flash-elhető sima mezei installer.
Amiben az updater-script tartalma ennyi kéne legyen: #MAGISK
Ez a zip amit adtál abban ez a file olyat tartalmaz hogy mount /system - ez egy installer, ez nem lehet Magisk, hiszen a Magisk arra való hogy NE mount-old RW-re a /system-et, ne változtasd meg a tartakmát.
A zip-ben update-binary meg konkrétan a module_installer.sh GitHub oldalának a HTML kódja 1:1..Rendesen csináld meg a modult és persze hogy lesz siker.
-
Trailblazer
veterán
Ez egy meglévő font volt (Font_TitilliumWeb.zip), semmit nem vettem ki belőle. A fentit cseréltem ki, amit említettél, meg persze a pszeudo-Roboto fontokat. Submitelni nem szerettem volna, csak házi használatra szántam. No viszont ha a fentit megeditálom, akkor még mindig van esély a sikerre?
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer #85 üzenetére
Aww, hát minden is hiányzik belőle amitől Magisk modul lesz a zip:
Ezért nem ismeri fel mint Magisk modul, mert nem az.
module.prop tartalma valami ilyesmi kéne legyen - minimum:
id=<string>
name=<string>
version=<string>
versionCode=<int>
author=<string>
description=<string>
Ha nem is submit-eled de ezeket ki kell tölteni mert pl. az id lesz a modul könyvtárának neve - na ez most nincs is.
-
Trailblazer
veterán
Nem vágom, miért lett kapcsos zárójeles a neve, de itt van.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer #83 üzenetére
Dobd át a ZIP-et..
-
Trailblazer
veterán
Nálam ez a file (update-binary) a célfile-ban egy elég termetes, 216 kbyte-os darab volt. Azért dummy placeholdernek ez egy kicsit nagy, az általad linkelt jóval kisebb. Mindenesetre így sem működik, "This zip is not a Magisk module" a jutalmam. Nincs más hátra, lehet bohóckodni a FontChangerrel, amit vélelmezek, hogy command line-os, ezt szerettem volna elkerülni mindenáron. Valamint a helyzet az, hogy a kívánt font (OnePlus Slate fontja) így saját néven nincs is nálam, ez a fenti Magiskes megoldás a gyári Roboto-t cserélte volna le on the fly, az összes variációt ugye, boldtól italicon át a normalig.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer #81 üzenetére
Nincs speciális módja - de hogy csináltad a zip-ed? Az a gyanúm, hogy vagy vettél egyet a Repo-ból GitHub-ról PC-n vagy fogtad a régi template-et, letöltötted, betetted a fontod a system/fonts-ba és flash és úgy nem megy? Az a gyanúm ez történt csak az nem fog úgy menni.
A Repo-ba úgy kerülnek át a modulok a kérelem pozitív elbírálása után, hogy mikor te Manager-ben letöltöd akkor a update-binary minden esetben le lesz cserélve a mindenkori legfrissebb module_installer.sh-ra - neked ez most egy dummy file, és szerintem erre sípol a Magisk Manager mikor flash-elnéd. Szedd le a module_installer.sh-t és update-binary néven tedd be a META-INF/com/google/android könyvtárba.
Így lett megoldva hogy egyrészt ne trükközzenek az install-al és csinálgassanak az emberek hülyeségeket másrészt így mindig a legfrissebbel lesz minden modul flash-elve és a modul dev-eknek nem kell foglalkozniuk magával az install folyamattal, ugyanis az is jól dokumentáltan le van írva, csak követni kell.De miért nem használod a FontChanger-t amihez simán hozzáadhatod a saját Font-odat és kész? Már amúgy se lehet a Repo-hoz font-ot hozzáadni, tiltott, valszeg' ki is fogják csapni a repo-ból mindet.
-
Trailblazer
veterán
Lenne egy más jellegű, Magisk-be vágó kérdésem. Egy zipet szeretnék csinálni egy fonttal, amely lecserélné a gyári fontot Magisk által, systemless módon. Ugye erre a repoban vannak példák, ez alapján követnék el magam is egyet, egy ott nem található betűtípussal. Elvileg meg is csináltam, viszont a zipet nem fogadja el, hibaüzenet. Van valami speciális módja, ahogy a zipeket le kell android alá gyártani? (Egy alkalommal erre már pislogtam egyet, de akkor recovery által felrakandó holmit akartam tömöríteni.) Vagy különleges permission-öket kell hozzájuk rendelni, ezért nem megy a móka? Ha igen, mik ezek?
-
crok
Topikgazda
A rend kedvéért - sensitive prop-ok rejtése MagiskHideProps-al:
MagiskHideProps modul feltelepítése Magisk Manager-ben, restart.
Ezekkel a parancsokkal terminálban megnézheted mi a sensitive prop-ok értéke:
su
getprop ro.debuggable
getprop ro.secure
getprop ro.build.type
getprop ro.build.tags
getprop ro.build.selinux
- vagy (kinek hogy tetszik) -
su -c getprop ro.debuggable
su -c getprop ro.secure
su -c getprop ro.build.type
su -c getprop ro.build.tags
su -c getprop ro.build.selinuxA végtelenségig egyszerűsítve:
ro.debuggable - "0" ha jó - "1" ha rossz
ro.secure - "1" ha jó - "0" ha rossz
ro.build.type - "user" ha jó - "userdebug" ha rossz
ro.build.tags - "release-keys" ha jó - "test-keys" vagy "dev-keys" ha rossz
ro.build.selinux - "0" ha jó (enforcing) - "1" ha rossz (permissive)2, Ezeket úgy lehet megváltoztatni, hogy a MagiskHideProps-ot (root-al) a props parancsal terminálban elindítva a 3-as [Edit MagiskHide props] pontban megváltoztatod:
su
props
- vagy -
su -c props
Majd
3-as [Edit MagiskHide props] pont
kiválasztod a számát annak ami "nem jó"
megadod az értékét ami innentől legyen ("jó")
ezt megcsinálod mindegyikkel ami "rossz" volt
és restart és profitAmúgy a 4-es ponttal tudsz hozzáadni/változtatni más prop-okat, pl. Cam2API..
Terminálemulátorok amiket ajánlok:
ConnectBot: lokálisan is tud menni ha olyan session-t veszel fel, egyben kapsz egy SSH kliens-t is (én ezt használom).
Terminal Emulator: majd' minden Android terminal emulator ősatyja
Termux -
crok
Topikgazda
Te figyelj már.. a ROM-od XDA thread-jét el is olvastad?
Facing issues with banking apps? Install this app and change selinux to enforcing
http://www.mediafire.com/file/68x41z...ed_24.apk/fileInnentől 100% biztos vagyok benne hogy a parancs amit megadtam azt fogja mondani hogy permissive- és ezért nem megy. Vagy MagiskHideProps-al rejtsd el hogy permissive vagy tedd fel az APK-t amit magában a ROM XDA thread-jében is mondanak. Bár én inkább az F-Droid-ról letölthető SELinux mode changer-t ajánlom mert annak legalább a forrása nyílt.
Szerk: látom már akkor ennyi a baj.. megvagyunk..
-
Bajgunar
senior tag
Minden olyan app törölve volt. Semmi nem volt fennt. Csak rom, magisk, fb, messenger, időkép. Aztán jött telekom. S nem megy.
Tegnap óta 4x raktam újra a telót. Semmit nem rakok fel. Csak rom, magisk, telekom. S nem megy.
Ez a beer, meg checker azért van fennt, hogy most megnézzem, azokat elrejti e magisk.
Checkert igen. Beer ott hasal el annál az egynél. -
crok
Topikgazda
Csak a dangerous props miatt sipol a RootBeer.
Terminal appban mit ad vissza ez?
(Add meg neki a root jogot mikor keri.)su -c getenforce
Enforce vagy permissive?
Ha permissive akkor el kell rejteni.
A MagiskHideProps erre valo de nem eleg feltelepiteni, azt is konfiguralni kell, hogy mit rejtsen el! Leirom ha kell (attol fugg mit ad vissza a parancs).Ja es tartom tovabbra is hogy a ROM a problema forrasa.
-
Bajgunar
senior tag
Igen. Magisk rejtve. App is.
Már nem írja hibát Magisk. De továbbra sem megy a Telekom. Raiffaisent meg se próbálom. Az elsö custom rom óta nem bírtam elindítani.
Cts, basicint... True.
Fingerprint alatt nem tudom mit nézzek?
Működik az ujjlenyomat, de nem használom. Ez mi? Hogy nézzem, mit állítsak?
RootChecker-t futtatva látja h rootolt.
Magiskal hide-olom, egyből patent. Nem rootoltnak látja.
Props modul is fennt. Liboencryptot is futtattam.
Passz. Feladom.
kép link
kép link
kép link
kép link
kép link
kép link
kép link -
crok
Topikgazda
Első három hozzászólás megvolt? Előbb mindig a ROM legyen egyenes. Valamint a "gyorstalpaló" pontokat megnézted, megcsináltad? Magisk Manager-t elrejtetted, nem csak Hide listára tetted az appokat? A ROM fingerprint-je jó? Magisk-ban a SafetyNet check OK vagy CTSProfile vagy Basic integrity nem hasal el? Azért kérdezem, mert azt mondod dangerous props-ot látsz aktívanak, vagyis vagy SELinux permissive a ROM (ami lévén hogy egy portolt ROM-ról beszélünk egy teljesen más telefonról) vagy debugging be van kapcsolva, ro.build.tags=test-keys és nem normális release key van.. simán meglehet.. ezeket egyébként a fent említett hsz-ekben levő MagiskHideProps modullal akár el is rejtheted.. Túl sok a kérdésem, túl sok a lehetséges válasz az első három hsz-emben
Szerk: amúgy mindkét appot használom Magisk mellett hibátlanul, és másoknak is megy, a gond nálad lesz.
-
Bajgunar
senior tag
Sziasztok.
Tud valaki segíteni?
Nem megy sem a Raiffaisen sem a Telekom app. Rootolt eszköz. Azt írja.
Elolvastam minden oldalt, topicot, blogot. Próbáltam mindenhogy...
Sehogy sem tudom működésre bírni.
LeEco Lemax x820 telóm van.
[MIUI11_Global-Official 11.0.5.0.PEDMIXM Pie 9 for le_x2 Lemax2] -el.
Volt fennt előző (decemberi verzió) is. Akkor még működött Telekom. Tudtam hide-olni Magisk-et is, Telekomot is. Ment frankón.
De használtam már [[9.x][OFFICIAL] RevengeOS | x2] - t is. Telekom ezeken is működött.
Raiffaisen nem megy első perctől kezdve! Pedig próbáltam vagy 5 rom-ot! Azt nem tudom sehogy, sehol működésre bírni. De az már nem is érdekel. Már leszoktam róla.
De ezzel a legújabb MIUI 11-el sehogy sem tudom elrejteni a root-ot Magisk-el Telekom elől.
Ergo. Most már a Telekom nem megy! Ötlet?
Minden a legfrissebb. Nincs ujjlenyomat. Semmi kód.
RootBeer csak a Dangerous Props -ra jelez pirosat. De ezt hogy javítom ki?
Magisk a: Systemless Hosts -ra azt írja, hogy: Module will be updated at next reboot!
Nem tudom ilyennek kéne lennie? Reboot-olhatom 100x, mindíg ezt írja.
Szerk: nah erre most reboot után nem írja. Leszedtem a Hide Props Cfg-t. Felraktam. De semmi....
Mi a probléma? Miért nem tudom elrejteni Magisk-et Telekom elől, s működésre bírni?
Már arra is gondoltam, hogy visszateszem régebbi rom-ot, s megpróbálom, nem e abban van a hiba. De már kezdem unni, hogy fél-fél (sőt egész) napok mennek el a sz*ros telefon telepítgetésével, állítgatásával. Amik aztán nem vezetnek semmire...
Segítséget köszönöm előre is. Akár pm-ben is. -
Rickeffe
aktív tag
válasz
Trailblazer #68 üzenetére
magisk github oldalán lehet látni az issue szekcióban.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer #66 üzenetére
System as Root
-
Trailblazer
veterán
Mi az a SAR? Bírom ezeket a ki nem fejtett, bennfentes rövidítéseket...
-
-
Rickeffe
aktív tag
Mintha a 20.2-vel bajok lettek voltak tán több SAR telón.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer #62 üzenetére
Igy van, utana volt az Apple-nel gyakornok is
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer #60 üzenetére
Az csak 2 honap volt asszem
-
crok
Topikgazda
Magisk update: v20.2
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
Trailblazer #56 üzenetére
Értem, köszönöm.
-
Trailblazer
veterán
válasz
dzsordzs69 #55 üzenetére
Annyi, hogy akkor az appok között a megadott néven jelenik meg (esetünkben proba, ahogy írtad). Ez is egy védelmi réteg, ha esetleg valamelyik bankos app ezt is figyelné. A Magisk elrejtése pedig befelé működik a szofisztikáltabb védelmek ellen, mert ekkor a data-n lévő raw app is egy random nevet kap.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #53 üzenetére
Sehogy. Van Magisk hide amivel a Magiskot vagyis a root-ot rejtheted el az appjaid elol es van a Magisk Manager hide amivel random nevet adsz a Managernek hogy az appok ne lathassak hogy van Magisk Manager. A Magisk Manager nem lesz a Magisk hide applistajaban, minek lenne, elrejtened a Magisk Manager elol a Magiskot vagyis a root-ot? Ennek meg megis mi ertelme lenne?
Olvasd el megint amit az #1-ben es itt irtam, ennel jobban nem tudom leirni.....
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #51 üzenetére
Igen. Igy neked akarmi lehet a megjelenitett neve (stub app lesz) es random lesz a com.akarmi neve az appnak - igy rejti el magat az appok elol (az appok lekerhetik a tobbi telepitett app listajat, ha van Magisk Manager nyilvan van Magisk, ha van Magisk nyilvan van root.. ezt ott is leirtam).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Black Titanium - Használt, karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iPhone 11, fekete, 128GB
- Samsung Galaxy A szériás készülékeket FELVÁSÁROLOK!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest