Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

válasz kilroy #1048 üzenetére

Előttem már válaszoltak, de megpróbálom máshogy leírni, hátha több válaszból jobban megérted.
    A Flash alapformátuma az .fla, ezen dolgozol.
    Egyéb (kép, hang, stb) fájlokat importálással lehet belerakni. Létrehozol egy üres doksit, és oda húzod be egérrel, vagy File -> Import.

Ha olyan képet akarsz betenni Flash-be, ami simán négyszög alakú kijelöléssel van kivágva, akkor a PS-ben legegyszerűbb a crop-al levágni a felesleget, de ha lasso-val vágod körbe ugyebár görbe vonal mentén, akkor .TIFF-be mentsd el, és kapcsold be az átlátszóságot.
    (A .png nálam nem szokott PS-ből működni, fogalmam sincs, miért, annyira nem értek hozzá)

AS könyvről csak ennyit tudok mondani, én magamtól tanultam mindent, könyvet sosem láttam közelről a témában.
    A 8-as Flash asszem, csak AS2.0-t tud. Én is eddig vagyok képben, de sokak szerint az AS3 sokkal jobb. Ehhez viszont Flash CS3 kell, ha jól tudom.

Más: Én is kérdeznék valamit: régebben találkoztam olyan Flash-es oldallal, ami csak IE-n működött. Ez mitől lehet? Évek óta foglalkozom Flash-el, de elképzelésem sincs, hogy hogy lehet csak IE-n működő Flash-t csinálni. :B
    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák