Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini PC
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
üzenetére
eddig 10.5.8-am volt ... azt gondoltam, hogy be van, meg se néztem
10.7.x install most szarakodott, meg kérdezted is ... namondom megnézem ... és nem volt O.ogondolom a múltkori vid. car. kirángatás miatt ....
az akkori 10.5.8-am alól írok most :-/
mert betöltődött minden gond nélkül .-/ .-) -
rii
nagyúr
válasz
üzenetére
szia!
csak osx install boot dvd-ről tudtam terminal-t kapni
promt után:
cd /Volumes/OSX_650 (itt van a meghalt OSX-em)
sbin/fsck -fyde erre ezt mondja: Illegal instruction: 4
sbin/mount -uw /
(gondolom itt a / jel a boot DVD-t jelenti, tehát nem tud működni) de nem is akart
itt is: Illegal instruction: 4-et kaptammajd megpróbáltam manuálisan letörölni a
/System/Library/SystemConfiguration/ helyen található ApplicationEnhancer.bundle-t ... de a
/Volumes/OSX_650/System/Library/SystemConfiguration/ folder megvolt, de benne már ilyen bejhegyzés, hogy ApplicationEnhancer.bundle már nem -
rii
nagyúr
válasz
üzenetére
ok
ujrateszem ... csak azt se tudom mit kellene feltennem ... 10.6 elég lenne, de 10.7 jobb volna a biztonsági frissítések miatt ...(amúgy attól hogy a videkártya kimozdult a helyéreől, történhetett maradnadó kjárodosdás valamiben?)
ujratevésnél mire kelleme rákertesnem kiírandó ISO tekintetében (PM-ben tudsz lécci reatil nevet küldeni, hogy mit t*ltsek le? valami 10.7 kellene ...
Motherboard: ASUS P5Q PRO
CPU: Pentium Core2 Quad, Q8300-2,5GHz, 1333 Mhz, 4Mb
VGA: 7300 GT - 256 MB
MEM: 2X-(2x2GB) G.Skill PI Black 1066MHz kit
)jó lenne még a mostani rendszert újraéleszteni ... ha tudok valahova win varázsolni mac drive-al, akkor mit kellene tennem ha elérem az OSX particiót? (2-3 éve használom a macdrive-t ... eddig még semmi gond nem volt, .... igaz ... nem particionálok ... egy HDD - 1 partició)
-
rii
nagyúr
válasz
üzenetére
sajnos -x -el se jutottam el semeddig
ugyanaddig a kék képernyőig jutottam el
ha fel tudnék tenni egy másik HDD-re egy OS-t, (vagy live CD-ről .. vagyis az nem jó mert nem hiszem hogy LIVE Linux CD-n tudnám láni a HFS-t ... a mac os exenteded journaled FS-t .... ) mondjuk WIN-t, arra MacDrive-t, és látnám a particiókat, akkor az utolsó lépést (vagyis az utolsó előttit, az rm-et végre tudám hajtani ....
A boot: után ha -x el nem kaptam prompt-ot, akkor hogy lehetne még?
-
-
válasz
üzenetére
És ilyenkor mit lehet tenni? A boot kiválasztásánál a lenyíló menüben a video info opciónál megnéztem, ott azt írja: VESA v3.0 16MB (ATI ATOMBIOS).
Azt láttam én, hogy csak 1.7.2-től támogatott ez a VGA, de azt hittem, legalább addig eljutok, hogy felrakjam az oprendszert és felfrissítsem 1.7.4-re, ami már támogatja a VGA. Úgy tűnik, ez nem így műxik...
-
tlac
Topikgazda
válasz
üzenetére
a másik topik alapján úgy tűnik byte-ról byte-ra egyforma
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
üzenetére
Ja ez stimmel és tény, de nem túl szolidáris dolog elvárni is.
Avagy elmész egy autós topicba, hogy "uraim: 1.4-es opel astra kocsim van. nyaranta random le szokott fulladni a motor a piros lámpánál. mi lehet?"
mire ők elhajtanak, hogy végezz el egy autószerelő iskolát, hogy értsed, hogy mi ez. szegény kocsi user használni akarja, nem érteni a működését a verdának.
ja és közben csak annyit kellene mondaniuk, hogy öreg: cseréltessed ki a lambda-szondát, mert valszeg fosul keveri a levegőt a züzemanyaggal és csók.
elvonatkoztatva Henry Fordtól és így az autótémától:
a fenti példa simán applikálható a hackli userek nagy részére is.
Csak össze akar kalapálni egy hacklit és használni. annyi.
szerintem.(opel astra-osx64 párhuzam: mindenki, aki használtan vesz 93' körüli astrát az általában tudja, hogy romlékony autók. render fos az ékszíj bennük, csúszik, nyikorog. random elektronikai hibákat produkál(kitilt a kocsi, ki-be kell kapcsolni a riasztót), stb.. mégis megveszik. osx64 userek is tudják valszeg. mégis felteszik. mert valahogy életrekelthető. biztos ilyen az emberi természet. vagy csak a spórolós természet
) -
-
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
üzenetére
ez tiszta sor és alapvetően igazad van, ha az embernek megvan a tudása, ideje és elszántsága arra, hogy tanulmányozza az unixot és kexteket heggesszen magának.
de garantálom, hogy egy zenész pl. nem fog kexteket heggeszteni az MSI alaplapjához, inkább vesz egy HCL listán zöld pipás Gigabyte lapot 11ezer magyar forintért és le van fektetve az osx-es szopódásainak a 75%-a. vesz hozzá egy korrekt diszkrét kártyát vagy támogatott integrált gpu-s cpu-t és dörzsölheti a kezét, mert már előre meg van neki csinálva a bootloadere, dsdt-je. kexteket nem kell csesztetnie. gyakorlatilag annyi a dolga, hogy betesz egy usb-t, feltelepít, bepipálja a hálókártya drivert meg az AppleHDA rollbacket, restartol és megy.
Az osx64 pedig akkor lesz terminalos, egész estét elfoglaltság, ha hülyén vásárol az ember vagy mindenáron a meglévő hardwareére szeretné felerőszakolni.
Ellenkező esetben szerintem tök gördülékeny tud lenni.
Tény, hogy a HCL-es dolog ad egy megkötést, de alapvetően nem esik messze az alma a fájától, mivel az Apple gépek hardwarei is eléggé meg vannak kötve.Szerintem nem kell temetni a Unibeast féle megoldást, mert alapvetően -szerintem- nem akkora taknyolás eltekintve attól, hogy túl univerzális akar lenni és telebassza a telepítőt kextekkel, amik miatt aztán lehet h el se indul
(pl.NullCpuPowermanagement.kext)Most sikerül jó hosszan megfogalmaznom azt, hogy: előre tájékozódott, jövőbeli osx64 user HCL listából fog válogatni hardwaret és valszeg unibeasttel fogja feldobni az osx-et és örömében verdesni fogja a seggét a földhöz (ha csak nem szopja be a vga-val, mint én és vesz gyárilag tunigoltat,egyedi maggal és eszközazonosítóval
) -
rooney8
aktív tag
válasz
üzenetére
most ezt nem értem
én próbálom megcsinálni a "nem gányolós" módszert, de ha egyszerűen nincsenek meg hozzá az eszközök (pl. üres hdd... mondjuk ebből adódóan, akkor egy pendrive lehetne alternatíva, de egyelőre még az sincs... mondjuk azt lazán beszerzem), akkor most hadd ne legyek már én a rossz.
-
rooney8
aktív tag
válasz
üzenetére
"ha akarsz csinálj magadnak DVD-t."
csinálnék ha tudnék

én már csak ilyen régimódi (tudom, a lemez nem is olyan régi) vagyok, megszoktam, hogy minden korongon van...de van hdd-m, csak egy... vagyis kettő, de a másik az ilyen célkora használhatatlan.
szóval akkor mindenképpen kellene egy ML partíció is?
-
rooney8
aktív tag
válasz
üzenetére
igazából pendrive-ra gondoltam (egy 8gb-osra)
és muszáj létrehozni egy partíciót a majdani ML-nek is? mert a mostani hdd-men nincs annyi hely, majd a SL helyére akarom rápörkölni a ML-t.korongosból már lion sem volt hivatalosan, nem?
csak gondoltam hátha össze lehet forrasztani valamit otthon, ami elmegy korongon is
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
üzenetére
Amúgy egy dolgot nem tudok csak hova tenni magamban ezzel kapcsolatban.
Az OSX direkt egy olyan rendszer, aminek még a legkisebb tweakjéhez is külön GUI van csinálva(pl. System prefrences - Startup disk) vagy teszem azt külön klattyogós varázsló ahhoz, h beállítsa, h milyen billentyűzeted van. "Olyanok a gombok, hogy meg akarjátok majd nyalni" vagy valahogy hasonlóan fogalmazott Steve.és ez a kommunikatív, klattyogós GUI egy tök vonzó dolog az end-user számára (nem összetévesztendő a power-userrel), mert satu-hülye-biztos az osx és ezt a dolgot próbálja az unibeast megoldás is valahogy átrángatni az osx86-ba is, hogy minél "pure"-abb MAC feelingje legyen. Katt-katt-katt-jelszó-katt és már készül is a telepítő pendrive. - restart - install - restart - katt-katt - restart - boot - kész.örül.
Szóval alapvetően én nem tartom magam konzervatív, beszűkült embernek és tök jó koncepciónak és megoldásnak tartom a Unibeastet, mert sok emberen segít. A baj csak az vele, hogy egy időzített bomba, mert összelopkodják alá/bele a kexteket és egyebeket.
Szóval valahogy tl;dr módon összefoglalva: hiába nyugszik unix alapokon a rendszer, a felhasználó felé inkább windowsos, beszélgetős, dizájnos nyalókarendszer és aki osx(86)-ot akar használni, az azt hiszem nagy valószínüséggel azért akarja, mert nem akar állandóan a terminálon lógni.
bár ez az én nézőpontom és nyilván mindenki más érzelmivilággal kezeli ezt a dolgot
-
rooney8
aktív tag
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
üzenetére
én nekem gond nélkül felment.
a vga-t nem tudom életre kelteni csak
amúgy pillanatok alatt felhúzta magát, hang+lan koppra mentek.
néhány winyót külsőnek lát, de az különösebben nem zavar, majd megoldódik.
a qe/ci hiányt kellene absolválni, de elmerültem lion alól a parallels bűvölésében.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
üzenetére
elolvastam, pofon egyszerűnek tűnik, csak nem értem,hogy miben lesz más ez nekem (zenész vagyok bakker, nem programozó
)alapvetően nincs is baj a bootloaderrel, nem azt mondom, hanem úgy gondolom, hogy hiányozhat belőle egy sor, ami az én vga-mat támogatná, mivel az egy gyárilag órajel emelt kártya, egyedi device id-vel és ráadásul nem is ezt a Redwood vagy mi a tököm magot kapta, amit a többi HD5670, hanem Junipert.
sötétben tapogatózok az az én problémám, mert csak foszlányokat értek a bootloader és a qe/ci összefüggéséből. -
rooney8
aktív tag
válasz
üzenetére
egyébként már tervbe van véve legalább +2gb, de mikor pont lenne rá pénz, akkor mindig valami más fontosabb dolog jön közbe... (tudom nem nagy pénz, de manapság minden fillér számít)
na közbe nézegettem a kompatibilitás listát és p5k lapokon tökéletesen fut a ML
[link] itt pedig a P5K SE/EPU a lényeg... na most akkor mi van?
-
rooney8
aktív tag
válasz
üzenetére
hát ööö van, mert MB-ben az easy beast-et jelöltem be, ami feltolta nekem azt is
de igazából nem tudom, hogy valóban szükségem van-e rá
azt se tudom mire való 
tavaly volt lion egy ideig, és nem igazán éreztem lassulást SL-hez képest... na meg én hozzá vagyok szokva a lassú dolgokhoz, elég ha csak annyit mondok, hogy iphone 3g-t használok

-
AdamP900
tag
válasz
üzenetére
Jut eszembe, tegnap ugyan ezt a bootloadert próbáltam. Az enoch félét. P*csánrúgással ért fel.
Viszont Gigás alaplappal szerelt gépre mindenféle bootloader csere nélkül felment! Soha az életbe nem veszek többet ASRock deszkát! Azon agyalok most is, hogy 1-1 cserébe el kellene cserélni egy UD3H-B3 -ra...
-
AdamP900
tag
válasz
üzenetére
Myhack -el mikor csináltam a pendrive -ot próbáltam ezt is... Eredménytelen volt. Unibeast -nél automatikusan adja hozzá a Chimerát.
Másik gépen most indítottam el, csont nélkül települ.
Konfig:
GA EP45 UD3R
2x2 giga ram
Q9550 cpu
Galaxy 8800GTAz én konfigomra meg nem képes felmászni...
ASRock P67 Fatality Performance
2x4 giga ram
I7 2600 cpu
Gigabyte GTX260 -
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
üzenetére
Nem hinném, hogy menne. SSD is tennék bele, van itt két HDD, mit kezdjek a másikkal? Az is kellene. Mini-nek elég sok hátránya van.
Vagy ha kihozod nekem ennyiből, hallgatlak. Nem hinném, hogy kint annyival olcsóbb.
Eddig ötletem, természetesen mITX rendszerről beszélünk.
CASE: Cooler Master Elite 120 ~15.000 Ft / Lian Li PC-Q11B 26.140 Ft / Fractal Design Define Mini 25.602 Ft
ODD: Sony Optiarc AD-7280S 3.834 Ft
MOTHERBOARD:
CPU+GPU: Intel Core i3-3225 Boxed
RAM: G.Skill DDR3-RAM 8GB PC3-10600 Kit (F3-10600CL9D-8GBNT) 11.200 Ft
SSD: OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB (AGT3-25SAT3-120G) 23.799 Ft
PSU: be quiet! Straight Power E8-400W 17.518 Ft
KEYBOARD: Apple Wired Keyboard HUN 13.460 Ft
MOUSE: Apple Magic Mouse 17.399 Ft
BT: Belkin F8T016NG 3.260 Ft
------------------------------------------------------------------------------
Összesen: 105.470 Ft / 116.610 Ft -
Phantomhive
aktív tag
válasz
üzenetére
"Bárki bármit mond a haklizás unixos mulatság,ha nem érted mit csinálsz rábaszol bármikor mert jön egy update és KP vége a dalnak (kedvenc szarom a sleepenabler nevű lófax ) ."
+
"tonymac féle brigádot meg sajnálom,mert kábé majdnem fidesz effektust látok,centralizáljunk agy nélkül.márpedig a fejlesztők ezt körülbelül nem rég óta csak 42 éve rühellik."az a helyzet, hogy ez a két dolog gyönyörűen lefedik egymást. fogalmam sincs, de a tonymac (meg ez a Kakewalk) próbálják tök hülyebiztosra csinálni az osx86 dolgot. - de miért? hol folyik be ebből haszon nekik? még a pre-made konfigokat is amazonról linkelik össze. amúgy is nem véletlenül olvasni minden rendszerfrissítés után, hogy "DON'T UPDATE UNTIL WE INVESTIAGE ANY POSSIBILITIES" vagy hasonló rizsa, amíg megnézik, h szegény Gigabyte alaplapos userek szenvedhetnek-e majd sleep hiánytól, ha új fajta sandy/ivy bridgees procijuk van

-
Máté94
addikt
válasz
üzenetére
Hidd el segítenék én, ha értenék hozzá.
Így inkább maradok általános helpdesk. Olyan vagyok, mint a fél-terep gumi, ide is meg oda is jó, de végeredményben semmire se jó. 
Képzelem, amikor a 10-12 éves kislányok a szünetben BSD-ről beszélgetnek és megvitatják, hogy tegnap milyen biztonsági hibát foltozott be egyik-másik.

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Torrent meghívó kunyeráló
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

)

o

tlac