- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
varsam #25628 üzenetére
Akkor lehet tenyleg a carbon copy kene neked, az kattingatos, bar szerintem nem illik futo rendszert realtime clonozni... Az en verziom az, hogy telepito lemezrol bebootolsz, disk utility-vel megcsinalod a particiot, aztan megnyitod a terminalt. Ha jol remlik amiutan megformaztad autamtikusan fel is mountolja neked a /Volumes ala a disk-et. Szoval a /Volumes alatt ott lesz a regi rendszered es az uj ssd particioja is.
sudo ditto -X /Volumes/regiparticioneve /Volumes/ujparticioneve
Ez atmasol minden file-t es figyel a jogokra. Jobban belegondolva a dd nem is feltetlenul szukseges... Szoval ha ez vegzett akkor elinditod ujra a regi disk-rol az osx-et, ott a chameleon telepitojevel felrakod a bootload-ert az uj disk-re es ha mindent jol csinaltal akkor siman bootolni fog az ssd-rol.Talan az X kapcsolo nem is kell, baromi regen csinaltam mar, regen az rsrc kellett, de ahogy nezem az mar default szoval szerintem jo az -X nelkul is.
-
Smiley
addikt
válasz
varsam #25625 üzenetére
Ez unix, eleg ha atmasolod az egeszet, csak a jogokra kell figyelni, aztan ujrairod a bootload-ert, es mar kesz is. Felesleges szerintem ilyen carbon copy es a tarsai, fogod az ssd-t es megparticionalod, guid+hfs, aztan terminalbol root-kent ditto-val atmasolod az egesz /-t az ssd-re, aztan dd-vel mehet vissza a chameleon.
-
törölt tag
válasz
varsam #18988 üzenetére
Nem próbáltam, de itt egy ilyesmiről írnak. Windows alatt készít USB pendrive-ot Chameleon-al. (regisztráció kell a letöltéshez)
-
törölt tag
válasz
varsam #18986 üzenetére
Én Chameleon Wizard-al szoktam feltenni.
- kényelmes GUI
- letölti a legfrissebbet
- installálja ahova akarod
- editor is van benne, nem kell xml-ben irkálni
- témákat tud letölteni a boot képernyőhöz -
jtankers
csendes tag
válasz
varsam #18673 üzenetére
Ez sajnos nem jó hír
Viszont az az egészben a legérdekesebb hogy ha újra rakom a rendszert ( nem rakok vissza TM-ből semmit) majd felrakok pár programot akkor kb 1 hétig jól működik, majd egyszer csak hirtelen elkezdi. Ráadásul nem hacklit használok, hanem rendes MacBook-ot.(előtte jól ment kb 3 hónapig) . Most kipróbáltam valamit, ha sikerül, akkor megírom ide is.
Már áttúrtam a külföldi fórumokat is, de megoldást nem találtam. -
törölt tag
válasz
varsam #12240 üzenetére
A Hackintosh gyakorlatilag egy teljes értékű OSX a te saját nem támogatott hardveredre optimalizálva. Ha mindenből a megfelelőt teszed fel, akkor mindennek működnie kell.
Kivéve talán a BootCamp, az ritkán megy Hackintosh-on, de már lehet, hogy arra is van valami megoldás.Szerintem az iCloud is menni fog, hacsak nem kell hozzá valami regisztráció az Apple felé. Ha olyasmi, mint a Jolicloud nevű linux felhő alapú programrendszere, akkor az regisztrációköteles és az valószínűleg nem fog menni.
Még nem láttam ezt élőben, nem tudom a működési elvét, de vannak itt tőlem okosabbak is, majd megmondják.
-
törölt tag
válasz
varsam #12237 üzenetére
Amikor indul a rendszer, akkor a -s kapcsolóval indítsd.
Parancssor for bejönni, ide ilyen sorrendben írd be a következőek:
fsck
/sbin/mount -uw /
passwd root
adj meg egy root jelszót, amit szeretnél (nem fogja semmi jelezni, amit már beütöttél)
touch /var/db/.AppleSetupDone
rebootAztán újra fog indulni a gép, de már a regisztráció ablak nélkül. Simán betölt, de bejelentkezést fog kérni. Itt a felhasználónév a root lesz, a jelszó pedig az, amit megadtál neki.
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
varsam #11820 üzenetére
Hát nem is indítja
Azért akartam a windowsban vackolni az indítással, mert nem sikerült a két vinyót egyszerr úgy bekötni, hogy a másik bootoljon. Aztán biosban észre vettem, hogy a hdd-k között is lehet sorrendet felállítani. Beállítom az osx vinyót, a chameleont, hogy default windowst indítson, ha meg átváltok, akkor OSX-et.
-
-
h3exm56
csendes tag
Értem, most a hardwerekkel leszek gondban. Milyen alaplapot, videokártyát...stb tegyek bele, hogy menjen rajta az op. rendszer? Vagy összerakok egy gépet, megveszem Mac OS X Snow Leopard CD-t beteszem és működni fog?
Nem igazán akarok dual boot-ot csak ugy, hogy a Mac legyen raja. Miért fontos, hogy legyen rajta Win is?
-
nemerei
tag
Tudom, azért egy pár oldalt olvastam , de nem olvasom vissza az egész topicot.
Amit előzőnek beraktam képet arra esetleg vmi ötlet?
Panasz: Bebootoltatom vele AHCI módban a tonymac86 féle iboot bootloadert, majd villog egy kicsit a kurzor, és kiírja egy 5 másodpercig azt a szöveget amit betettem, és utána sötét képernyő és se kép se hang.
-
mate0314
aktív tag
várj ez most sok volt egyszerre tehát
1. ezt a fakesmc-t fel tudom most rakni valahogy? ebben az állapotban?
2. van lehetőség helyreállításra? ( vagy újra kell rakni mindent...)
3. ezt a fakesmc-t mikor kéne felraknom?
4. modbin kexttel is meg lehet csinálni az updatet ( ha létezik modbin 10.6.7...) vagy van más alternatíva? (kernel)
-
mate0314
aktív tag
ugyanaz, felrakom a hazard féle 10.6.1-et - sikerült!
updatelem a combo val 1.6.7-re - sikerült!
Legacy Kernel, SleepEnabler for OS X 10.6.7 / Darwin 10.7.0-t nem rakja fel, a végén hiba
Restartra nyomok -> semmi, aurora háttér, kurzor van és semmi jele annak hogy dolgozna a hdd...Ötlet?
-
mate0314
aktív tag
fehér háttér, alma logó és jön a hiba...már nem toom mi a hiba újrarakom mindenképp aztán megpróbálom megint
majd csak lesz vmi...
hibakódban olvastam hogy darwin 10.7 tehát sikerült ezekszerint felrakni a kernelt, de nem 10.6.7-esnek kéne ott lennie? :S ezt a részét nem értem...
-
mate0314
aktív tag
-
mate0314
aktív tag
Köszi, megpróbálom!
Nem tudom hogy van-e összefüggés, (de szerintem van) hogy ha újraindítom a gépet a bios-t mindíg defaultra állítja... és kéri a floppy-t meg mindenet... nincs az alaplapomon AHCI hanem IDE BUS MATER-t kell ENABLE-ra állítanom hogy SATA HDD-ről tudja bootolni az OSX-et, nincs más opredszer a gépen, és cseréltem elemet is... MSI K9VGM-V alaplap
-
mate0314
aktív tag
ohh köszönöm! viszont a via akármilyen vezérlőmet nem látja az osx, kiírja hibának :S biosban nem találtam semmi olyan beállítási lehetőséget amit írtak h kell az osx-nek... tehát maradok a 10.5-nél meg az ide hddnél :S (valamint az alaplapról letörött a sata1-es csati csak csata 2-es van...)
-
mate0314
aktív tag
vettem egy TL-WN321G-t, így remélem megoldódik a network problémám!
Viszont fel akarom rakni egy iatkos féle 1.6-ot, de ha jól olvastam ahhoz már sata HDD kell, ez oké de a windows nem ismeri fel az IDE vinyómat amin az os van... Mármint nem látja a partíciót, mivel tudom ntfs-re formázni? (win7 alatt)
-
B_Marcee
csendes tag
Normál ATA a dvd. Az iboot betöltése után beteszem a Mac dvd-t de nem ismeri fel, nem tudom kiválasztani, csak a winchestert jeleníti meg.
Dmg fájlból lett kiírva egy mac-es gépen. A gond, hogy a dvd-n egy mappába tette, ez miatt okés hogy nem bootol, de egy másikra jól is ki lett írva, és azt sem ismeri fel. -
Sziasztok,
Sikerült felraknom a Snow_Leopard_10.6.6i_by_Hazard verziót, ki is írja, hogy sikeresen felrakta, majd újra kell indítani.
Mikor újraindítom, F8-al kiválasztom a HDD-t ahová tettem, hosszú fehér szöveg fekete háttérrel, majd, mikor már azt hittem hogy nem indul, egy kb 5-10 percen belül mégis indul, bejött a welcome screen, majd ott is legalább 5 perc mire tovább lép.
Kérdésem, hogy normális, hogy ilyen lassan reagál elsőre?Végre elindult miután:
Insecure Startup Item Disabled
1.) /Library/Startupitems/RT8187ClientUtility has not been started because it does not have the proper security setting.2.) WiUtilityRT2500Startup_Ralink
3.) WiUtilityRT73Startup_Ralink
4.) WiUtilityUSBStartup
5.) zydasusbEzeket az errorokat írja ki, hogy tudom kijavítani?
About this Macnél:
3 GHz Intel Core 2 Solo (ezt írja hogy SOLO, pedig ez van Intel Core 2 Duo E6850 Conroe)
2 GB 800 MHz DDR2 SDRAM-om megvan.
ATA megvan, (dvd.romom)
Audio (Built in) nincs
Bletooth nincs
Card Reader nincs
Diagnostics Lastrun RESULT: PASSED
Disk Burning OK
Ethernet Cards OK
FireWire Bus OK
Graphics/Displays OK GeForce 7900GTX
Memory OK
PCI Cards OK
Power OK
Serial-ATA OK JMicron JMB363 eSata AHCI
USB OKÜdv.
-
Ezt töltöttem le: Snow_Leopard_10.6.6i_by_Hazard
(Mivel egyben nem jött le az eredeti helyről, egy máshonnan kellett befejezni a letöltést, lehet emiatt sérülhetett?)
Javasolnál esetleg egy jobb, vagy kedveltebb változatot? (vagy töltsem le újra egyben ezt a változatot) (Lion változat létezik már?)Telepítőig eljut minden gond nélkül, most már a HDD-t is tudok választani, és elindul a telepítés.
Van arra lehetőség, hogy kiderítsem mi miatt áll le a telepítés közben?
Üdv -
varsam
őstag
na frissítettem 10.6.6-ra, legacy kernel fent van, 4890-et ezzel a módszerrel bírtam működésre, exotic patchből persze az új kell.
pár probléma:
- csak 32biten megy a rendszer, -force64-gyel sem megy 64 biten. Hogy tudnám átállítani? Chameleon 2 RC3 van fent.- AMD procit hőmérsékletét hogy tudom kiolvasni? van fent fakesmc, ami a proci típusát jól írja ki, bár nem a legújabb sztem (telepítővel ment fel) Újabbat érdemes próbálni?
- van rá szerintetek mód, hogy a vga 2D-be visszaveszi az órajeleit, illetve lehetőség arra, hogy ventit manuális-szoftveresen vezéreljem?
(#6313) Coolby
szerintem rossz a telepítő, azért hibázik, esetleg a meghajtó hülyéskedik.
-x -et még a bootolás előtt kell chameleonnál beírni (csak szimplán kezd el írni), de az csak a telepítőig való eljutás folyamatait mutatatja, amíg az be nem tölt. -
P3TR!CK
senior tag
Próbálj meg így Bootolni:
-v busratio=XX (xx = proci sebessége : 200)
Ha ez nem megy, akkor:
-v busratio=XX -force64
Ha ez sem, akkor:
-GraphicsEnabler=Yes vagy GraphicsEnabler=No
Arra figyelj, hogy a BIOS-ban a HPET legyen kikapcsolva, ACPI legyen S3-on, és az AMD Cool'n'Quiet legyen Disabled-en.
Ha ezek után sem lett jó, akkor próbálkozz meg a Lion-ös kext-ekkel. Windows alól MacDrive, letöltöd ezt, ha az Extra/Extensions mappában van Ev0enabler, akkor törlöd, majd a System/Library/Extensions mappába a letöltött Zip-ből ezt a 3 fájlt felülírod a Lion-ösekkel:
- ATIFrameBuffer.kext
- ATISupport.kext
- ATI4800Controller.kextHa kész, akkor így bootolsz Chameleonnal:
-v -GraphicsEnabler=Yes
Ha így sem lett jó, akkor szólj, van még több ötletem is.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged