- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Metalmedve #4299 üzenetére
Jó a z5500 csak teljesen más hangfalakkal, mintha más rendszered lenne.
-
Metalmedve
csendes tag
Sziasztok! Lehet volt mostanában, de azért ha mégsem.. Szerintetek lesz utódja a Z906-nak? Mostanában felmentek az árak, és mintha egyre kevesebb bolt árulná.. lehet hogy kifutó? Részemről a Z-5500-at élesszék újra! (tudom soha).
-
gxyb
aktív tag
Nem akartam ragozni.
Nem csak z906-om volt elötte, mellette, közben.
Évekig tartott míg eljutottam ehhez a rendszerhez.
Nekem is volt egydobozos cuccom, használt ilyen-olyan erősítőm, hangfalam.
Most itt tartok, szerintem egy darabig marad, jelenleg ezzel elégedett vagyok.
Gyerekkorom óta hobbim, én erre gyűjtögettem, más kocsit vett discoba járt vagy amihez kedve volt.
Haladó házimozi topikba beleolvastok látjátok, hogy az én rendszerem azért még nagyon nem a csúcs. -
saril
senior tag
Azért az hogy egy 5.1-et ami pc-hez van, és műanyag dobozos, egy utas szatelitjei vannak és legdrágábban is ~120ezer volt, összehasonlítani egy több mint félmilliós szettel, ami meg audiofil, meg még leírni azt hogy "nekem megér annyival többet" priceless
. Halkan sugom meg hogy van aki fél év alatt sem keres annyit mint amit te az 5.1-re költöttél, így aztán ez abszolút nem volt kérdés hogy jobban szól, persze hogy jobban szól... De összehasonlítása alap kb annyi hogy mind a kettő 5.1, leírom neked hogy értsd, a trabant meg a pl a g astra is elvisz A-ból B-be, meg egy S osztályos 50-60 misibe kerülő merci is... Össze lehet hasonlítani, meg be lehet írni a trabis meg az astrás forumra hogy "neked megér annyival többet" csak sok értelme nem lesz
Használd egészséggel.
Én erősítésben (hangos zene hallgatás) sztereó párti vagyok, nekem egy Rotel erősítőm van, szóval meg tudom érteni a hangzás beli különbséget. -
gxyb
aktív tag
Köszönöm srácok!
Nekem megér annyival többet.
Sógorom is kérdezte, hogy mi olyan drága ezen?
Meghallgatta, nem kérdezett többet... -
venom8888
őstag
Ur isten,árban hatalmas ugrás, valoban ad anyival tobb elmenyt,minoseget ?
-
gxyb
aktív tag
sziasztok! van egy eladó z906-os szettem, dobozában hibátlan keveset használt. írjon akit esetleg érdekel.
-
eami
veterán
válasz
Kics kínai #4283 üzenetére
köszi, közben már meg is érkezett a saját
-
djszido
tag
10 éves a topic, én meg véletlenül az elejét kezdtem el olvasgatni.
Csak egy számjegy eltérés volt a dátumban.
-
eami
veterán
válasz
Kics kínai #4277 üzenetére
hány évet bírt? azon gondolkozom, hogy veszek egy ilyet. sajnos nem nagyon más opció ezen a vonalon.
-
_Peti_89_
csendes tag
válasz
Nem kell feltétlen egyből temetni
Lehet csak egy 10 forintos ellenállás vagy kondenzátor pukkant el. Én is úgy vettem hogy bekapcsolt de meg se nyikkant. A táp részen volt elfáradva 2 ellenállás, kicseréltem és azóta megy hibátlanul.
-
DonDragonka
őstag
válasz
Reset próba volt már? [link]Bár itt a srácnak nem egészen az a baja mint neked, de hátha...Ok most látom volt...
-
Kics kínai
csendes tag
Sziasztok, több év használat után a mai nap a Z906-om feladta a szolgálatot. Ment szépen, aztán egyszer csak lefagyott az egész. Ezután vettem észre, hogy csak az Input 5 és AUX világít. Semmire nem reagál, csak a távirányítón ha kikapcsolom akkor pukkannak a hangszórók, kikapcsol de pár másodperc után magától bekapcsol és világít az Input 5 és AUX. Se reset, se áramtalanítás nem segített, és továbbra sincs semmi életjel azon kívül hogy világít a 2 input jel. Valami ötlet? Próbáltam visszaolvasni, de választ nem kaptam a problémára. Köszi szépen!
U.i.: Ha nem lesz megoldás, eladom így ahogy van aztán lesz helyette valami komolyabb. (ez ügyben is ha esetleg van valakinek valami ajánlata mi legyen helyette elfogadom a segítséget) -
venom8888
őstag
válasz
Turbolada II #1 üzenetére
Szerintetek elonyos Minimal Technot halgatni panelban a cuccal?
Most probalgatom, neha lekell venni a hangerot,mert olyan melyek vannak benne,mint a haboruban becsapodo bomba melletted.
-
hablatyka
csendes tag
A hátsó hangszórókat szerintetek érdemes valamilyen módon "kiegyenesíteni" a polcon amire helyezem, hogy merőlegesen lőjje a hangot maga elé?
Nemrég vettem le a hátsókat a falról, ahol ugye merőlegesen néztek előre és mintha jobb lett volna úgy a térhatás. Most a kanapé mögött lévő polcon vannak (kb 30 centivel fül fölött) és kicsit felfelé lövik a hangot.
Próbáltam lejjebb rakni a fülmagasság alá kicsit, hogy majd akkor fellövi a fülem felé a hangot, de az se volt az igazi.
Mik a tapasztalataitok ilyen téren? Nektek hogy jött be legjobban? -
louigi69
csendes tag
válasz
koppasz1986 #4267 üzenetére
Igen, ha csak olyankor csinálná, amikor megszólal egy új hang, akkor nem lenne vele bajom. Viszont youtube videók nézése közben random előfordul, akár percenként többször is, az szerintem nem normális. Sőt, most hogy belegondolok, egy picit meg is akad a videó először, aztán villannak fel a lámpák.
-
louigi69
csendes tag
válasz
delta1017 #4265 üzenetére
Igen, nekem is csak youtube-nál van ez, viszont nekem sokkal többször. Ez most hülyén fog hangzani, de olyan, mintha be lenne állítva valami olyasmi, mint egy noise gate vagy minek hívják és amíg csak valami halkan megy, akkor elvan magának, de amint megszólal valami annál hangosabb, akkor észbe kap, hogy hát helló, itt jelezni kéne a lámpákkal, hogy megy a hang.
-
louigi69
csendes tag
Köszi a választ. Optikai kábellel van a géppel összekötve. JetAudio a zene és videólejátszóm régóta, meg VLC-t is szoktam használni, de inkább az előbbit. Az audiódekóder beállításoknál a DTS be volt jelölve, kiszedtem, viszont azóta se látom jelét, hogy változott volna valami.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
louigi69 #4262 üzenetére
Nekem is olyan volt míg optikán volt rákötve a gép, minden új zene vagy film előtt villant még akkor is ha windowsban toroltem valamit vagy ha valamelyik alkalmazasnak a megnyitása hangot adott, szerintem ez ennél normális . Mondjuk nekem nemsokáig csinálta , mert vettem hangkárytát azt analógra van kötve
-
ÁdiBá
veterán
15 ezer ft szállitással, alkatrészekkel együtt.
Én átszoktam állitani a gyári hangkártyámat DTS Encoding - DTS Interactive, igy folymatosan Dekodban müködik a Z906, és szól mindegyik hangszoró, ráadásul ahogy DTS jelet kap egy játéktól, azonnal megy az 5.1.
99% tudja az összes Realtek hangkártya.
Csak mivel nem fizettek utána, ez miatt szoftveresen tiltva van. -
louigi69
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy ilyet, mint első normális 5.1-es hangrendszert, ezelőtt sokáig egy Philips Aurilium + noname kínai hangrendszer kombóm volt, hát mit mondjak... összehasonlíthatatlanul jobb élmény ez
Nagyon elégedett vagyok vele, de van egy dolog, amire nem tudok rájönni, hogy miért csinálja. Ha zenét hallgatok, nem jön elő ez a dolog, csak amikor pl. youtube videókat nézek. Állandó, számomra véletlenszerűnek tűnő jelleggel felvillannak a speaker indikátor-lámpák, vagy minek nevezzem őket, az irányítókonzolon a jobb oldalon. Olyanra is volt példa, hogy egy videóban ment valami zenei alap halkan, közben meg ment a narráció, kis szünetekkel. Lámpák felvillannak ugyebár, amint elindítom a videót, majd elalszanak 4-5 mp után. Amint azonban újra megszólal a videós hangja, rögtön megint felvillannak a lámpák és így megy ez végig. Nem zavarna annyira, de ha például full sötétben akarnám nézni a videót, akkor idegesítő lenne ez a folyamatos villogás.
-
ÁdiBá
veterán
KB 5-6 órája tesztelem folyamatosan, győnyőrűen szól.
Eddig sikeresnek nézki a javitás.
MOSTFETeket cserélt rajta amin ültek a hűtőbordák, az őlte meg a többi alkatrészt.
Összességében 5-6 alkatrész csere történt meg, és újból itt dübörög nálam a cucc.
Köszönet érte [link] Helkis-nek. -
venom8888
őstag
válasz
butch3r #4256 üzenetére
Szia. Nekem is szokott olyat csinalni hogy nem megy a Decode jel,magyarul nem veszi a gyari 5.1 et amia filmhez van,de akkor ki kapcsolom a filmet, majd ujra el inditom,es mukodik. Ez szerintem azert van mert tort filmeket nezunk, nem gyarit,de ne aggodj a hangfalnak tuti semmi baja. Amugy az informatika szeret viccelodni a hasznaloival, ez is annak szamit, jelet olvas be, konvertal stb.
-
ÁdiBá
veterán
Végül kész lett a Z906 hangfalszett Helkis PH-s kolléga által amit emlitettem.
A 3FET-et kikellett rajta cserélni az volt a góc pont a meghibásodás miatt.
Túlmelegedett tölle minden. Mondta tesztelte és rendesen hidegen üzemképesen dolgozik már.
Jövőhéten kapom vissz a hangfalszettet és akkor többet tudok mondani.
Javitás 2-3 honapig tartott, mert az alkatrészeket külföldről kellett berendelnie hozzá.
Annyit elmondott, hogy picit erősebb nagyobb teljestiményű FET-et hőszabályzókat rakott bele mint a gyári, hogy tovább birják a *srácok. -
butch3r
senior tag
sziasztok
olyan előfordulhat, hogy a dts decodingért ami felel a hangfalszettben megadja magát?
eddig szépen ment az 5.1, optikán egy ag8-as sony oledről de most tűnt fel, hogy nem világít a decode és nem is 5.1-ben szól (sztereo alatt 4.1 világít).
tv beállításaiban próbálkoztam az audio kimenetnél auto1, auto 2 és pcm módban is nincs siker.köszi
üdv -
Aby_2014
aktív tag
Csak úgy...
A hangfalakhoz való whitworth menetes 1/4'' x 20 - 1/2'' csavar Pécsett kertvárosban a "Saválló csavarok boltja alatt" 60Ft/db áron vásárolható.....
-
venom8888
őstag
válasz
DonDragonka #4238 üzenetére
Igazad van, ha rezonal akkor lehet rajta javitani, vagyis megtenni amit lehet. Sajnos max kozeli hangerot kb soha nem fogom kiprobalni, olyan negyed hengeron halgatom a lakasban, igy is majd beszartam mikor csengettek,es nem mertem lemenni, azt hittem valamelyik szomszed
Kozben meg a Postas volt csak, meg talaltam a postaladaban az elmulasztott atadasrol szolo levelet
Pedig de jo lenne oda engedni neki
-
imre2016
csendes tag
nagyon szépen köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest