Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Richie141

    tag

    Pár hónapja írtam, hogy egy jó ideje valamiért nagyon gyenge nálam a basszus, tavaly egyik napról a másikra egyszerűen meggyengült. Később kiderült, hogy ez nem a Z906 hibája, mert akármilyen mélynyomót csatlakoztatok akár a PC-hez, laptophoz, telóhoz, ugyanúgy gyengébb, mint eredetileg lennie kéne. Nem csak az én szobámban, hanem az összes többiben is, tehát nem akusztika.

    Most szereztem egy hálózati teljesítménymérőt amibe bedugtam a Z906-ot, és érdekes dolgokat tapasztaltam.
    YouTube-on benyomtam egy, a rendszer számára elég megterhelő 45-hz-es teszthangot. A konzolon a hangerő 50%, a basszus 100% (!), Windows hangerő 75%, YT hangerő 100%, Xonar DX hangkártyán minden alapon (76%), FlexBass (crossover) kikapcsolva. Szóval ez van annyira hangos, hogy normálesetben szétessen a szobám.

    A teljesítmény kijelző viszont még ilyen hangerőn is csak 90-100W teljesítményt mutatott, ami, bár nem annyira értek az elektronikához, szerintem kevés. A mélynyomó is csak így duruzsol hangosan, mintha nem is igazi 45 hz-et adna le. Ha visszaveszem a basszust 50%-ra már csak 30-40 wattot mutat. Ha pedig magasabb frekvenciás teszt tónusokkal tesztelem, még ennél is kevesebb. Pedig 500W RMS teljesítményű rendszerről van szó.

    Tudom, eléggé komplex és frusztráló probléma, de van valakinek ötlete, hogy mégis mitől lehet? Talán az elektromos hálózattal lehet valami? :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák