Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- E-book olvasók
- Milyen házat vegyek?
- Steam Deck
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richie141
tag
Sziasztok! Pár napon belül én is Z906 tulaj leszek. Egy Xonar DX kártyával fogom használni, és az lenne a kérdésem, hogy optikai kábelt mennyiért érdemes venni hozzá? Látom, hogy elég nagy árkülönbségek vannak. Gondolom nem a legprofibb minőségű kábel kell egy ilyen hangrendszerhez, de annál biztos jobb, hogy ne a legolcsóbbat válasszam. 1, max 2 méteres optikai vagy coax kábel kéne.
-
Richie141
tag
Sziasztok!
Van egy nagy problémám a Z906-os mélynyomóval. 2 hónapja van meg, de már a kezdetektől viszonylag hangos zizegő hang jön a reflex portból a kicsit erősebb basszusoknál. Ha a reflex portnak az alsó, külső, fényes műanyag felületére erős nyomást fejtek az ujjammal, akkor pár percre megszűnik a zizegés de újra előjön később. És mindez már csupán közepes hangerőn is jelentkezik (hangerő 50% , basszus 55%, windows 50%). Egy időre teljesen megszűnt a jelenség, már kezdtem azt hinni, hogy végleg megjavult, de sajnos újra előjött pár nap után. Iszonyatosan zavaró filmnézés közben.
A tanácsotokat szeretném kérni, már nem tudom mi tévő legyek. Egyből még nem szeretném gariztatni, de ha azt mondjátok, akkor úgy lesz.
Várom mielőbbi válaszotokat. -
Richie141
tag
Ha csak és csak optikain használom, akkor a 2 közül melyik kártya lenne jobb a Z906-hoz? Asus Xonar DX vagy DS? A DS jóval olcsóbb és azon DTS Connect van, ami digitális 5.1 játékokhoz kicsivel jobb, mint a DX-en található tömörítettebb Dolby Digital Live. Arról nem is beszélve, hogy a DS-nél nem kéne baszakodni a tápkábellel. Szerintetek?
-
Richie141
tag
válasz K20Z4CT_Rt. #2996 üzenetére
Próbáld ki légyszi, kíváncsi vagyok az eredményre.
-
Richie141
tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan fali konzolról, ami jó a Z906-hoz és 180 foknál tovább is forgatható? Ez kellene a leginkább, de ha nincs ilyen akkor jó egy állvány is. Ha van valakinek használtba eladó, én vevő lennék rá. Csak az egyik hátsó hangfalhoz kéne, mert jelenleg egy rakat dobozra és könyvkupacra van feltéve, ami hát... enyhén nem esztétikus.[ Szerkesztve ]
-
Richie141
tag
Szerintetek az normális, hogy egy Asus Xonar DX hangkártyán analóg bemeneten a basszus nagyon gyenge az optikaihoz képest? Amikor tavaly megkaptam a rendszert, akkor is ugyanezt tapasztaltam, de azóta már ki lett cserélve a hangrendszer is meg a hangkártya is mert hibásak voltak. Akik szintén Xonar DX-szel használják azok írjanak erről légyszi. Nem akarom elhinni, hogy ennyire szar legyen analógon.
[ Szerkesztve ]
-
Richie141
tag
válasz Aby_2014 #3047 üzenetére
Háát én úgy értem, hogy nagyságrendekkel gyengébb...
Tehát optikain 50% basszuson remegnek az ablakok, analógon viszont, még maxon se, sőt, minél magasabbra tolom a mélyet annál csúnyább, dübörgősebb lesz a hangja. A flexbass optikain nagyjából ugyanúgy szól ki és bekapcsolva is, én spec 80 hz-en szoktam hagyni, talán úgy a legjobb, meg hát a THX is ezt ajánlja.
Analógon viszont a 80 hz rém gyenge 50%-on. A 40-50 hz-es hangokat se bírja rendesen, tisztán leadni. Kikapcsolva már javul a helyzet, de az optikait még így se közelíti meg.
Én pedig most mindenképp analógon szeretném használni, mert az előző Z906-osomból és a mostaniból összeállítottam egy 7.2-es rendszert, ami optikain sajna nem megoldható. -
Richie141
tag
válasz Aby_2014 #3050 üzenetére
Értelemszerűen nem úgy végeztem. Van egy rakat hangrendszer demóvideóm, általában azokon tesztelek, vagy játékokon vagy filmeken. Az előző szettem, a Genius SW-HF 6000-es is jobban adta a mélyeket, pedig az fele annyiba kerül, és ráadásul durván vissza is kellett vennem a basszusból, mert eléggé túl van húzva alapból.
Egyébként a cseretermék még optikaival is szar. Az még hagyján, hogy a basszus nem elég erős vagy nem elég mély... A hangosabb basszus-hangoknál a membrán környékéről kattogást is lehet hallani.
Már szóltam a Logitechnek, kérték, hogy adjam meg az SN-számát a csereterméknek. Megadtam, válaszoltak, hogy továbbították a kérésemet vizsgálatra, ami akár 2 munkanapot is igénybevehet.... Nos ezt az e-mailt 9 napja kaptam tőlük... Szerdán újraírtam nekik, de arra sem kaptam választ... -
Richie141
tag
válasz TYÜTYI2006 #3062 üzenetére
Ha úgy érted, hogy a hátsó kábeleket akarod lecserélni, természetesen érdemes, nem lesz abból semmi baj.
Viszont lenne egy kis kérésem hozzád. Ha kipróbáltad a Xonar Phoebus analógján és optikain is, beszámolnál majd itt, hogy milyen különbséget hallottál a 2 között? Leginkább a basszusra vagyok kíváncsi. Nekem Xonar DX-em van, és analógon a mély elég gyenge az optikaihoz képest, pedig a DX egy jó minőségű kártya egy ilyen hangrendszerhez. Mobilomra csatlakoztatva is próbáltam, ott is ugyanez van. Ki akarom deríteni, hogy ez így rendben van-e, vagy már harmadjára is hibás csereterméket külött a Logitech...
[ Szerkesztve ]
-
Richie141
tag
válasz Rabbitf_24 #3097 üzenetére
Ha megteheted vegyél hozzá egy Asus Xonar DX-et. Nekem is volt Audigy FX-em, olcsóbb hangrendszerrel nagyon jó is volt, de a Z906-hoz kicsit kevésnek találtam. Fülessel is sokkal jobban adja a DX.
-
Richie141
tag
Nem tudom, hogy ezzel a problémával hova forduljak, ezért ide is bemásolom:
Sziasztok!
Van egy nagyon frusztráló és megmagyarázhatatlan probléma a PC-s hangfalaimmal.
A Logitechtől tegnap érkezett meg már a 4. Z906-os csere hangrendszer, de ennek is ugyanaz a hibája, mint az előző 3-nak. A basszus nagyon gyenge, és ha feljebb tekerem, csak jobban püfög. Asus Xonar DX hangkártyát használok, de telefonról is kipróbáltam, valamint másik áramforráshoz is csatlakoztattam, de minden esetben fennáll a probléma.
Már korábban is gondoltam, hogy nem a rendszerrel van a probléma, de most bebizonyosodott.
A Z906 előtt egy olcsóbb 28 wattos Labtec 2.1-et használtam. Meg voltam elégedve a hangzásával, gondoltam elő is veszem, mert még az is jobban szólt, mint jelenleg a Z906. Eléggé megdöbbentem mikor meghallottam, hogy bizony valamiért ennek is ugyanolyan erőtlen, püfögő basszusa van. És szigorúan csak a basszusról beszélek, a szatellitek tisztán szólnak mindkét szettnél. A 2.1-et kivittem a nappaliba és a konyhába is, megnézni, hátha csak a szobámban van valami gáz a konnektorokkal. De mindenhol ugyanúgy szar volt.
Szóval mi lehet ez? Az egész elektromos hálózattal lehet valami gebasz? Jó kérdés... Akkor a PC amit egy 700 wattos táp hajt, miért működik tökéletesen? Vagy a hűtő, vagy a mosógép?
Tud segíteni valaki? Annak is örülnék, ha valaki leírná, hogy ilyen problémával hova forduljak.
[ Szerkesztve ]
-
Richie141
tag
A konnektorok és aljzatok le vannak földelve, ha ez mond valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Richie141
tag
Köszi szépen a válaszokat, de sajnos a probléma ennél sokkal bonyolultabb.
A bejáratás is eszembe jutott, de már ott kiesik, hogy 2 hónapig használtam az előző Z906-ot, míg nem jött meg a mostani, és annyi idő alatt sem változott a hangja. Nem beszélve a Labtec 2.1-emről, ami már első használatkor ugyanolyan szépen szólt, mint később, most meg konkrétan kínozza a fülem az egyik filmbeli jelenet, amivel már régebben is teszteltem ezt a hangfalat (Inception angol DTS HD-MA hangsáv).
A hangkártya probléma is kilőve, mert telóra kötve is ugyanaz az eredmény mindkét hangfaltípusnál.
Fogalmam sincs mitévő legyek :/
-
Richie141
tag
Valaki tud olyanról, hogy a Z906-ban van-e beépített basszus átirányító? Tehát, ha a hangkártyán ki is kapcsolom a basszus átirányítást, attól még a mélynyomó nem fog leadni olyan magas frekvenciákat (pl 200-250 hz), amiket a szatellitek is képesek leadni ugye?
-
Richie141
tag
Én arra lennék kíváncsi, hogy egy Xonar DX-hez képest a D2X előrelépés lenne-e a Z906-hoz, vagy már a DX is maximálisan kihasználja. Akkor is érdekel, ha csak kicsi az előrelépés, mert használtan egy DX áráért tudnék szerezni D2X-et.
Természetesen analóg csatlakozásról van szó.[ Szerkesztve ]
-
Richie141
tag
Pár hónapja írtam, hogy egy jó ideje valamiért nagyon gyenge nálam a basszus, tavaly egyik napról a másikra egyszerűen meggyengült. Később kiderült, hogy ez nem a Z906 hibája, mert akármilyen mélynyomót csatlakoztatok akár a PC-hez, laptophoz, telóhoz, ugyanúgy gyengébb, mint eredetileg lennie kéne. Nem csak az én szobámban, hanem az összes többiben is, tehát nem akusztika.
Most szereztem egy hálózati teljesítménymérőt amibe bedugtam a Z906-ot, és érdekes dolgokat tapasztaltam.
YouTube-on benyomtam egy, a rendszer számára elég megterhelő 45-hz-es teszthangot. A konzolon a hangerő 50%, a basszus 100% (!), Windows hangerő 75%, YT hangerő 100%, Xonar DX hangkártyán minden alapon (76%), FlexBass (crossover) kikapcsolva. Szóval ez van annyira hangos, hogy normálesetben szétessen a szobám.A teljesítmény kijelző viszont még ilyen hangerőn is csak 90-100W teljesítményt mutatott, ami, bár nem annyira értek az elektronikához, szerintem kevés. A mélynyomó is csak így duruzsol hangosan, mintha nem is igazi 45 hz-et adna le. Ha visszaveszem a basszust 50%-ra már csak 30-40 wattot mutat. Ha pedig magasabb frekvenciás teszt tónusokkal tesztelem, még ennél is kevesebb. Pedig 500W RMS teljesítményű rendszerről van szó.
Tudom, eléggé komplex és frusztráló probléma, de van valakinek ötlete, hogy mégis mitől lehet? Talán az elektromos hálózattal lehet valami?
[ Szerkesztve ]
-
Richie141
tag
Köszi a választ!
Azt még nem írtam, de van egy olcsóbb 2.1-es Labtec hangfalam, amit felvittem a hegyünkre, és ott tényleg tökéletesen szólt a basszus. Itthon pedig szarul, mint minden más mélynyomó, amit próbáltam...
Szerintem én még nem éltem, mikor az elektromos hálózat ki lett építve a lakásban, és a biztosítékdoboz is ősrégi, kb. 30 éves, ha nem több.De amúgy próbálkoztam azzal, hogy a lakásban minden elektromos eszközt kikapcsoltam, kihúzkodtam a konnektorból, és csak a hangrendszer volt bekapcsolva telóra kötve, de sajnos ettől sem lett jobb... Azért szerintem mégis itt gyökeredzhet a probléma, mert minden más ki van zárva.
Egy új, modern biztosíték-doboz vajon megoldaná a problémát?
[ Szerkesztve ]
-
Richie141
tag
Sziasztok!
Hibás, nem garis Z906-ot szerintetek meg tudnának javítani egy mezei elektronikai boltban vagy szervizben? Kicsit torz a hang, főleg a basszus, és erőtlen is. Gyári hibás hangkártya tette tönkre valahogy, plusz a fejhallgatómat is...
Elküldtem Fixithez, erre visszaküldik, mert hogy nincs meg nekik valami alkatrész, majd szólnak, ha lesz...
Én meg nem akarok annyit várogatni. -
Richie141
tag
válasz Deathevils #3351 üzenetére
Szia! Nekem 2 és fél éve van meg a rendszer, és olyan 3 hónap használat után jött elő ugyanez a probléma. Már a hatodik(!!!) cseretermék van nálam, de még azóta se tudtam rájönni, hogy mi okozza ezt... Igen még mindig ugyanitt tartok. Már arra is gondoltam, hogy esetleg a hangkártyám (Xonar DX) vágja tönkre, ezért most a legutóbbi csererendszert úgy próbáltam ki, hogy előszőr az okos TV-mre kötöm rá optikával, és onnan mehetnek a basszus teszt videók YouTube-ról. De nem, az eredmény így is ugyanaz... gyenge a basszus, és hiába adok rá, mert úgy csúnya, erőltetett hangja lesz (alapon bőőven elég volt, amikor még jó volt).
Remélem azért te nem jársz így!Szerintetek létezik olyan, hogy amint áram alá helyeznek egy hangrendszert tönkre megy benne valami? Most csak ezt tudom elképzelni. Ja és nem csak a Logitechnél van ez, mert más hangrendszerrel is próbáltam.
-
Richie141
tag
válasz Deathevils #3397 üzenetére
Az már biztos, hogy nem a hangkártya tette tönkre (legalább is nálam), mert a mostani Z906-ot csak a TV-vel használtam és már ott is szar volt. Bár furán hangzik, de nálam a legvalószínűbb, hogy abban a pillanatban megy tönkre, amint áram alá helyezem, tehát valami baj lehet a vezetékekkel a lakásban, vagy én nem is tudom...
Mindenképp küldd el fixithez, legszarabb esetben visszaküldik úgy, hogy nincs semmi baja (nálam ez volt), ezt megírod a Logitechnek, ők meg küldenek egy vadiújat ingyért. És ha már megvan akkor úgy próbáld ki előszőr, hogy másik aljzatba dugod.
Ezt ki kéne próbálnom nekem is, amíg van gari. -
Richie141
tag
Én Xonar DX-el használok 2 Z906-ot 7.2-ben összekötve. Jack elosztókkal meglehet oldani, hogy két rendszert rákötsz a kártyára. Optikai kábellel csak optikai elosztóval lehetséges, de úgy nem lesz 7.1 csatornád. Optikaival egyébként határozottan ütősebb, dinamikusabb a basszus, más különbség nincs.
-
Richie141
tag
Határozottan jobb a 7.1 az 5.1-nél, de csak is akkor, ha a szobád megengedi, hogy megfelelően elhelyezz minden hangfalat. Nálam az 'alap' Z906-nál a 3 front hangfal az asztalon van, a szoba hátulján pedig a hátsók, a második Z906 pedig csak az oldalsó hangfalakból áll (+ mélynyomó), mégpedig 2-2 van mindegyikből, csak a center nincs kihasználva. A dupla oldal surround hangszóró azért is jó, mert így tök jól el lehet érni, hogy ne egy pontból jöjjön a hang, pont mint a moziban, csak ott ugye több, mint 2-2 hangfal van oldalt. A 2 mélynyomó elhelyezésével is játszadozhatsz, ha sikerül, sokkal jobb lesz a basszus, mint eggyel.
-
Richie141
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy 7.1 erősítővel összelehetne kötni a Z906 mélynyomóját? Csak egy jack + 2x RCA kábel kellene. Igazából a kérdés az, hogy működne-e megfelelően?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asztalos klub
- LEGO klub
- További aktív témák...
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Asus ROG Strix 850W G (850W,GOLD)
- Zotac RTX 3060Ti White AMP Edition /Jótállással!/Dobozos!/Beszámítás! Posta ok!
- OWON HDS272S kézi oszcilloszkóp, multiméter és hullámforma generátor
- Ryzen félkonfig (5900X,STRIX B550-F Gaming,32gb Corsair ddr4,Thermalright 2x120)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest