- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#47205632 #9966 üzenetére
Linux DE/WM memória fogyasztás
Érdekességnek jó már csak ez a friss írás is, mivel már az új Gnome is csökkentett az étvágyán, a cikkben szereplő Cinnamon meg már ekkor is jóval kevesebbet fogyasztott, persze ezek az értékek az iménti hsz-ban telepítés utáni értékek. Egy belakott Mint Cinnamon 600-700MB körüli memóval éri be, de nincs igazi jelentősége, mert ahogy használni kezded a rendszert, eltünnek a különbségek.
Gyanítom, hogy RAM szűkében nem fog szenvedni a gép, ha tárolásra is SSD-t használsz.
Amúgy szerintem is szabadulj meg az NTFS-től.
Bár gondolkoztam rajta, hogy átköltözök a 240-es SSD-re és a 64-est dobom a szekrénybe, mert gyorsabb lenne. Akkor viszont particionálni kell mindenképp, mert közös hardverre kerülnek a fájlok és a rendszer.
Nem akarok beleszólni, de ezen már nem érdemes gondolkodnod! Ez a közös meghajtó a rendszernek és adatoknak teljesen normális dolog. Az nem lenne az, ha egy öreg 64-es SSD-re raknád a rendszert a 240gigásat meg tárolásra használnád!
-
lev258
veterán
válasz
#47205632 #9968 üzenetére
Ha nem lesz Windows a többi lemez közelében, akkor érdemes ext4-re váltani. Az ntfs-t időnként töredezettség mentesíteni is kellene (remélhetőleg egyéb gondja nem is lenne), másrészt az ntfs lassabb adatmozgást enged meg Linux alatt.
Olvass majd utána a dolgoknak, hasznos külön rendszer (/) és saját partíciót (/home) csinálni. -
lev258
veterán
válasz
#47205632 #9966 üzenetére
A RAM használat nagyban függ attól, melyik Linux disztribúciót telepíted. Ez persze bizonyos megszorításokkal is jár.
Pl:. A Lubuntu kissé fapados, de 1 GB RAM mellé is bátran ajánlható (böngészővel is). A Mint már súlyosabb, de alapjáraton nem fog 2 GB-t enni.
A Wine sok esetben jól működik, de nem biztos, hogy a Twitch-csel is. Azt majd ki kell derítened. És ez még a mod launcher-re nem is vonatkozik, az szintén kérdéses. -
Sonja
nagyúr
válasz
#47205632 #9962 üzenetére
Sose kellett wine-t használni, lévén java-s program, aminek pont a platformfüggetlenség az egyik lényege. A Java Linux-on is van, tehát itt is ez fut. Amire maximum te gondolhatsz, az a Win alatt létrehozott új Minecraft, amit az alapoktól C-ben írtak. Az más, azzal nem kell foglalkozni.
A twitch-nél konkrétan mire gonolsz? Mert nézni az oldalán is lehet böngészőben (www.twitch.tv), vagy külön programmal (Streamlink Twitch GUI), amit én is használok. Ha pedig te adod a műsort, azaz twitch tag vagy és streamelsz, akkor arra pedig az OBS-t szokták használni (OBS Stúdió).
-
Sonja
nagyúr
válasz
#47205632 #9959 üzenetére
Mire gondolsz, hogy érdekesebb lesz a Minecraft?!
Én még Win 8.1 alatt kezdtem játszani régen a Minecraftal, majd váltottam Linuxra, és azóta is Linux alatt játszok vele. Semmi különös nincs vele. Letöltöd a jar file-t (vagy már lehet azóta .deb csomagot is letölteni) a minecraft.net oldalról, és elindítod (ha van már telepítve Java).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged