- Házimozi belépő szinten
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- A világ leggyorsabb SRAM dizájn-ját kínálja a Marvell
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
onpress #3729 üzenetére
Linux Mint alól is kipróbáltam, UNetbootin programmal írtam ki az Mint 17.2 ISO fájlt a külső merevlemezre.
Először GParted segítségével létrehoztam az 5 GiB-os FAT32 partíciót, a maradék 926 GiB maradt NTFS.
A Mint beépített pendrive lemezkép-írója is látta, de annál csak a teljes partíciót lehetett kiválasztani.
Ezért inkább elindítottan az UNetbootint, amely pendrive-ok mellett, a külső merevlemez sdc1 partícióját is látta és engedte rá felírni az ISO-t. Windows alól nem engedett a külső merevlemezre írni, csak pendrive-ra.
Majd restart után beállítottam a boot sorrendet, előre az USB HDD-t és simán indul a Live Linux Mint a külső merevlemezről. Illetve utána a hozzáférés Windows alatt sem okozott problémát, mert látta a FAT32 és az NTFS partíciót is. Tehát így működőképes a dolog.
-
King Unique
titán
válasz
onpress #3738 üzenetére
Akkor, melyik megoldás lesz?
Amúgy jobban belegondolva, vsz pl. WIndows alatt a Rufus azért nem engedi kiválasztani a külső merevlemez partíciót, mert az alapból a belső HDD partíciók közt jelenik meg helyi lemezként, nem pedig cserélhető lemezként, mint egy pendrive. Így védve attól, hogy nehogy véletlenül az oprendszer, vagy más partícióba piszkáljon bele. Ha nincs bedugva cserélhető adathordozó, akkor alapból inaktív a legördülő listája. De majd megnézem Mint alól is.
-
King Unique
titán
válasz
onpress #3729 üzenetére
Üdv!
"930Gb-os és egy 5Gb-os partícióból!"
Inkább kb. 926 + 5, mert alapból csak 931,5 GBElőször is 5 GB szerintem kevés neki, mármint ha OS-ként akarod róla futtatni. Inkább 10-15+ GB kéne.
Valamint én úgy telepítettem külső vinyóra Linuxot (eOS + Mint), hogy megcsináltam pendrive-ra a bootolható telepítőket, majd arról bebootolva, a Live rendszerhez csatlakoztattam a külső merevlemezt. Annyi nehézség volt csak, hogy az először a Valami más lehetőségnél, a kézi partíciómegadásnál problémázott az eltoláson (Windows alatt 3 rd party programmal volt csinálja) és GParted által csak újra kellett formázni Ext4-re és utána simán engedte rá telepíteni.Utána simán csak Valami más opció és partíciómegadásnál a külső vinyóra (sdd) telepítettem a rendszert és a Grub is arra került. És természetesen rendesen elindult róla a rendszer, csak a boot sorrend beállítására kellett figyelni.
Szal megoldható ez simán mindenféle külső program nélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Elektromos cigaretta 🔞
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Synology NAS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged