Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amazon Fire TV stick/box
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.
Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
Azon ne akadj fenn. Azt hiszem, én is találkoztam már hasonlóval. Egy két apróságot még csiszolni kell a Cinnamonban Örüljünk annak, hogy nem Windows-t ír ki.
Nem okoz semmilyen gondot, más program rendben kiírja.
A több, mint 100GB-s pendrive-ról hallottál már, ami még növekszik is?[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
-
nagyúr
Cinnamon alá biztosan nincs, mert például a CinnArch vagy Fedora alatt nem valószinű, hogy működne.
Ha MINT Cinnamont, kérdezel, akkor van gnome tweak és ubuntu tweak is synapticban.
Azért a legelső sor a legérdekesebb%Gnome tweak- et használom MINT Cinnamon alatt, igaz Finomhangoló eszköz-nek hívja magát.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Tinúviel
csendes tag
Nekem is Intel videókártyám van. Semmi baj vele. Igaz, 4500-as hd széria. A kde-t szereti a legjobban (mint én), bármilyen fura is. Ha még az effekteket is kikapcsolom (de ez nem szükséges), akkor alig marad el az xfce-s sebességtől. A Cinnamon az már lassabb, még az Unity-nál is. Bár erre nem csak én panaszkodok, több fórumon is olvastam. Ráaádul a dual monitor kezelése is csapnivaló: [link] , sőt játékok alatt sem jeleskedik. Nálam legalábbis ez a helyzet.
-
viralmind
aktív tag
Tudom hogy ironizaltal :-),de jah sokan vannak igy vele,nos ok jobb ha tudjak,ha egyaltalan erdekelne az nsa-t a csaladi fotoi,vagy a hazipenztar xls doksija akkor azt megtekinti a vinyorol is,vagy nas-rol ,effelol ne legyenek ketsegeik,nem kell ehhez felhobe tolteni semmit :-)
-
Lathronos
őstag
Szerintem úgy jártál mint én majdnem ma. Gondoltam felrakom a Mint17-re a 331-es nVIDIA driver-t ami szépen fel is ment. De a kis kócosfogú letörölte a WINE-t. Na gondoltam, felrakom újra. De akkor közölte, ha visszatelepítem a WINE-t, ő törli az nVIDIA driver-t, aminek az lett volna a végeredménye, hogy hibásan rakja vissza az alap nouveau driver-t mint ahogy azt az általad készített videón is láthatjuk. Vagyis valamit feltelepíthettél, ami leszedte a zárt ATI driver-t. Újra futtasd le az illesztőprogram kezelőt és telepítsd a zárt ATI driver-t, az megoldja.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
CloZee
aktív tag
Újra indítottam a gépet, és most ilyet produkál:
Ui: A böngészőn kívül nagyjából semmit sem tudok használni.
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
Linus Torvalds ezt egyből megcáfolná. Az persze egy más téma, hogy a disztribúciók fejlesztői akik integrálják az ő és fejlesztőcsapata által írt kerneleket, milyen extrákkal ruházzák fel.
Mégvalami: amíg téged nem néz és nevez hülyének senki, addig te se tedd ezt mással.
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
A Linuxot nem játékok futtatására találták ki. Így akár van openGL akár nincs, nagyon kevés fog elindulni WINE-nal(és mégkevesebb fog normálisan működni). Mázlid van, ha az a Dota2 akármi is legyen az elindul. Nekem csak ez miatt van még Win7 LMDE mellett feltelepítve.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
3.13.0-24 kernel van most 17- en, próbálgathatod a 14 -es drivereket, de előbb olvass utána, mit kell tenni, ha blind screen fogad!
Nem stabil, a Debian repóknak érdemes hinni! A stabil amúgy a 12.6- os.
Vagy LMDE- n használhatod a 14.4- est, azon nincs vele gond.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
13.35.1005 Ez a legfrissebb most, a 14.x változat az csak unstable Debian repoban van vagy a testingben. LMDE onnan rakta fel nekem.
glxinfo | grep OpenGL
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 5450
OpenGL core profile version string: 4.3.12798 Core Profile Context 13.35.1005
OpenGL core profile shading language version string: 4.30
OpenGL core profile context flags: (none)
OpenGL core profile profile mask: core profile
OpenGL core profile extensions:
OpenGL version string: 4.3.12798 Compatibility Profile Context 13.35.1005
OpenGL shading language version string: 4.30
OpenGL context flags: (none)
OpenGL profile mask: compatibility profile
OpenGL extensions:A 14.4- es nem stabil! az a 13.35- ös.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Bemutató Sonya néven itt a Linux Mint legújabb verziója
- Bemutató Megjelent a Linux Mint 18 – Sarah
- Bemutató Váltás Windows XP-ről Linux Mintre
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- COD MW2, COD 2019, COD COLD WAR eladó.
- PC játékok - árak megegyezés alapján
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest