- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Akik xy okok miatt W-t hasznának (egyáltalán nem csak a játék), azok szerintem a W7 support megszűnése után sem fognak tömegével más platformra váltani. Illetve addigra pl. a X-es is vsz bőven ki lesz pofozva.
Amúgy más a 2 OS-t használni, én tudom, mert aktívan nyomogatom mindkettőt. Akikben megvannak az x éves berögződések, azok meg nem feltétlenül váltanak, ha nem muszáj. Egyébként a sebesség érdekes dolog, de én W-vel mondjuk akár egy laptop 5400-as merevlemezével is elvagyok. Viszont manapság egyre többen használnak SSD-t és azzal L & W egyaránt baromi gyors. Sőt, pl. egy átlag laptopban pusztán egy HDD
—►
SSD csere már önmagában jelentős gyorsulást hoz. -
Igazad van, ma már home user használatra egész sok desktop Linux DE tökéletesen alkalmas Win7 helyett. A játék az más téma, de ott is nagy a fejlődés, de biztosan nem az AAA gamerek igényeit kell figyelembe venni.
Sajnos az emberekbe bele van plántálva az, hogy a Linux az valami parancssoros rettenet, még a mai napig is így van.
Akit rá tudtam beszélni, hogy legalább nézze meg, próbálja ki, azok nem is értették, hogy ugyanúgy tudják használni mindenre, mint a megszokott Windowsukat, csak nem lassú, mint a fene.A W10 az sok Linuxost hozott, az tény.
-
Ez is megvolt. Ezért írja ki, hogy "RTC in local TZ: yes", csak nem csinálja meg.
Ezt is kiírja:
Warning: The system is configured to read the RTC time in the local time zone.
This mode can not be fully supported. It will create various problems
with time zone changes and daylight saving time adjustments. The RTC
time is never updated, it relies on external facilities to maintain it.
If at all possible, use RTC in UTC by calling
'timedatectl set-local-rtc 0'. -
egerj
tag
Sziasztok !
Nem vagyok egy Linux guru, eddig négy Mint et telepítettem különböző gépekre.
Most telepítettem egy új gépre egy Linux mint 17.3 at:Eszköz Acer noti, Win 10 telepítve, UEFI BIOS , GPT merevlemez, Linux mint 64 bit 17.3 verzió, gyors rendszerindítás kikapcsolva, BIOS ban secure boot kikapcsolva
Telepítés után nem indul a GRUB, így csak win10 belépés van.
Sok infó összeszedése után ha LIVE módban átállítom - efibootmgr el - a boot sorrendet, ez után NÉHA elindul a GRUB. és a felajánlott lehetőségek is korrektek, a linux is korrekten működik.
Most azt vettem észre, hogy az efibootmgr outputjában a Boot0000 név nélkül szerepel, pedig ez lenne (szerintem) az efi partició.
Vagyis kérdés: mit csináljak, hogy elinduljon a GRUB ?
Jenő
ui: bocs ez új üzenet akart lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged