Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petya XT

senior tag

válasz DarthSun #16266 üzenetére

A Debian alapot(Ubuntu, Mint, stb) említettem, nem magát a Debiant. Attól, hogy most nincs vele problémád, lehet, hogy lesz a későbbiekben. Pl. amiket Zó is írt. Van, hogy szét kell nézni a "piacon", mert nem lesz rá megoldás. Nálam sincs a DP hangkimeneti hibára. Kipróbáltam már mindent, pipewire-el nem működik normálisan, próbáltam a késleltetést, minden beállítást. Nem, és nem. Visszapakolva pulsaudiot, beleállt a földbe. Nálam is megvan a suspend hiba, egyenlőre ezzel sem tudok mit kezdeni, nincs kép ébredéskor. Ezekre gondoltam. Arch alatt minden működik, ami most nálam nem Mint alatt. És Debian hiba, mert az összes, erre az alapra épült disztróval ugyanaz a helyzet.
    Ettől még ez egy jó rendszer. De nem hibátlan. Az az előreszaladás a 22.2-nél a 6.14-es kernelre sem a véletlen műve volt, ez is most fordult először elő, hogy alverzió kiadáson belül váltottak.
    Én nem csinálok ebből problémát, ha valami nyögvenyelős, elengedem. Millió másik van kint.

• aktív tag

válasz DarthSun #16266 üzenetére

Ami nálam visszatérő hiba, hogy a BT-s fülesemnek egyetlen mintes gépen sem működött a mikrofonja, igaz, Garudán sem, míg MX Linuxon igen. Most egyébként Minten már egyébként sem működik. Nem mintha nagy igényem lenne rá, Windowson nem próbáltam sosem, de azért ennek nem örülök. Ha jobban érdekelne, vagy nem működne olyan is, amit ténylegesen használnák is, akkor nekiáéllnék a BT-t és a hangeszközöket gyalulni és felrakni újra, de így nem vesződtem vele.

A 22.2 óta nálam suspend/felfüggesztés után újra be kell dugnom a HDMI-kábelt. Korábban villogott is, most egy ideje csak hangkimenetként nem létezik.

Annak örülök, hogy a nyomtatómat már helyből flismeri egy friss Mint, talán a kernelben van már benne a drivere. A gond az, hogy a gyakorlatban szkennelni lehet vele, nyomtatni nem. Vagyis ugyanúgy a gyártó oldaláról manuálisan feltenni a legegyszerűbb, mert egyébként valami függőség hiányzik.

DisplayPortról HDMI-átalakítóval csatlakozva nincs mindig kép (és hang).

Szerintem is az első számú hülyebiztos megoldás a Mint, de azért nem tökéletes, és pár ilyen dolog elveheti a kezdő kedvét. Az egy más kérdés, hogy esetemben a Windowstól nem kezdő windowsosként is jobban el tudták, eszem ágában sincs oda visszatérni.

Új hozzászólás Aktív témák