- Bemutatkoztak a be quiet! Light Base 500 szériás, kábeleket rejtő házai
- A Chieftec néhány terméke fehér köntöst öltött
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Egy fontos tényező akadályozhatja a csúcstechnológiás chipgyártást az USA-ban?
- Visszatért a mítosz, a legenda, a világ leghasznosabb terméke!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Videószerkesztés
- A Synology visszatáncolt a kötelező saját márkás HDD-től
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #13167 üzenetére
Ezekben, amiket írtok, igazatok van mindkettőtöknek. Szerintem is gáz, hogy a Manjaro a TRIM-re nem figyel. Arch érthető okokból nem figyel, mert a userre bízza, hogy milyen TRIM-et használ, vagy nem használ, de a Manjaro-nak viszont a felhasználóbarátság miatt be kéne kapcsolnia valamilyen TRIM-et, vagy fstrim systemd service-t, vagy discard mount opciót, mikor melyik lehetséges, mert a célközönség nem fog ilyennel bíbelődni, ezt aláírom. Frissíteni viszont lehetségenek kéne lenni, azt nem értem, hogy azzal mi volt.
Az is igaz, hogy ha tényleg laikusnak kell, akinek távolról kell működtetni, akkor oda egy Mint jobb, mivel nem frissül gyakran. Nyilván mikor feszegetem, hogy melyik disztró a jobb, azt úgy értem, hogy az embernek magának, nem mikor másnak teszi fel.
Egyedül abban nem értek egyet, hogy a Manjaro-hoz több karbantartás kéne. Szerintem nem. De ennek ellenére, ha távoli laikus ismerősnek vagy rokonnak kéne, én se Arch-vonalat tennék fel, nem azért, mert rossz, hanem ha nem ért hozzá, akkor tényleg nem lesz előnye, és nem éri meg munkát beletenni akkor, meg gyakoribb frissítésnél elvi kockázatot vállalni. Meg mikor valami projekthez kell idegen gépnél valamit feltenni, mondjuk munkahelyen, ideiglenesen Linuxnak, oda jobb egy Mint vagy Ubuntu, grafikus installerrel SSD-ről SSD-re fent van 2 perc alatt, ha egyszeri használatra lesz, akkor ez gyorsabb, egyszeri használatnál úgyse lesz belakva, meg a rolling előnye nem lesz kihasználva. Oda tényleg felesleges rolling, hogy fent lesz egy napot (vagy fel sem lesz telepítve, csak Live módban lesz elindítva adatmentésre, particionálásra, klónozásra, vagy esetleg Win10 WSL-ben vagy windowsos virtuális gépbe kell), lesz használva egyszer a rendszer, de ez megint elég spéci use case, mikor a gyorsaság és a minél kevesebb beletett munka számít egy lényegében eldobható ideiglenes rendszernél. Ilyen speciálisabb területre tényleg nem való az Arch-vonal, nem erre lettek kitalálva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Robogó, kismotor
- Arc Raiders
- Synology NAS
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- pechman8: 300B vs GU50 A Herceg és a Koldus
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- Dell G15 5530 gyári kijelzőt keresek (DP/N: 0VPD4)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest