- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Imádja az alteregókat az új AMD Software
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen házat vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- OLED monitor topik
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajos0001
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni:64 bites mint 18.1 xfce-ről upgrade-oltam 18.2-re frissítéskezelővel, gond nélkül. A rendszerem duálbootos (egy xp is van külön partíción a mint mellett; i7-es proci, 16 GB ram). A kernel verzió maradt a régi (4.4.0-53, az upgrade nem tett fel újabb kernelt). Upgrade után minden szép, láthatóan minden működik.
Egy bosszantó új probléma azonban fellép: a grub lefutása után most nem tudok megszabadulni a kernel bootup üzeneteitől (korábban ezeket letiltottam). Guglizás azt adja, hogy az alábbi beállítás kell az /etc/default/grub -ba (komment nélkül):
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""Upgrade előtt is így állítottam ott ezt be, működött is, most is így van ott beállítva, azonban az upgrade utántól mégis minden egyes reboot után jönnek a bootup üzenetek (látható hibát nem jeleznek, csak szeretnék tőlük megszabadulni).
A sudo upgrade-grub a terminálban nem adja a várt üzenetet, helyette a grub helpjét adja csak ki minden alkalommal, nem tudom, miért.
Ezután 64 bites mint 18.2 xfce live pendriveról bootolva reinstalláltam a grubot a hard disken, látszólag le is ment a reinstall, azonban a sudo upgrade-grub megint csak a grub helpjét adja ki, és továbbra is minden reboot után jönnek a kernel bootup üzenetek (olyan, mintha az update-grub nem csinálna semmit). Bármilyen tipp, hogy tudnék ezektől megszabadulni?
A mintet nem szívesen raknám újra, már kellőképpen optimalizált, túl sok munka van benne.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Milyen házat vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile (ARPG)
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Disney+
- Honda topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest