Hirdetés
- Olyan lesz a Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- PlayStation 5 nélkül kínál PlayStation 5 játékokat a Sony
- Bekrepáltak a régebbi Forzák az NVIDIA új drivereivel
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Ezek a gaming monitorok az AOC jó ajánlatai közé tartoznak
- Bluetooth hangszórók
- Androidos tablet topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajos0001
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni:64 bites mint 18.1 xfce-ről upgrade-oltam 18.2-re frissítéskezelővel, gond nélkül. A rendszerem duálbootos (egy xp is van külön partíción a mint mellett; i7-es proci, 16 GB ram). A kernel verzió maradt a régi (4.4.0-53, az upgrade nem tett fel újabb kernelt). Upgrade után minden szép, láthatóan minden működik.
Egy bosszantó új probléma azonban fellép: a grub lefutása után most nem tudok megszabadulni a kernel bootup üzeneteitől (korábban ezeket letiltottam). Guglizás azt adja, hogy az alábbi beállítás kell az /etc/default/grub -ba (komment nélkül):
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""Upgrade előtt is így állítottam ott ezt be, működött is, most is így van ott beállítva, azonban az upgrade utántól mégis minden egyes reboot után jönnek a bootup üzenetek (látható hibát nem jeleznek, csak szeretnék tőlük megszabadulni).
A sudo upgrade-grub a terminálban nem adja a várt üzenetet, helyette a grub helpjét adja csak ki minden alkalommal, nem tudom, miért.
Ezután 64 bites mint 18.2 xfce live pendriveról bootolva reinstalláltam a grubot a hard disken, látszólag le is ment a reinstall, azonban a sudo upgrade-grub megint csak a grub helpjét adja ki, és továbbra is minden reboot után jönnek a kernel bootup üzenetek (olyan, mintha az update-grub nem csinálna semmit). Bármilyen tipp, hogy tudnék ezektől megszabadulni?
A mintet nem szívesen raknám újra, már kellőképpen optimalizált, túl sok munka van benne.
Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Spórolós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Automata kávégépek
- Gumi és felni topik
- Marvel Snap
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Rowon