Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lajos0001

tag

Sziasztok!
    Kis segítséget szeretnék kérni:

64 bites mint 18.1 xfce-ről upgrade-oltam 18.2-re frissítéskezelővel, gond nélkül. A rendszerem duálbootos (egy xp is van külön partíción a mint mellett; i7-es proci, 16 GB ram). A kernel verzió maradt a régi (4.4.0-53, az upgrade nem tett fel újabb kernelt). Upgrade után minden szép, láthatóan minden működik.

Egy bosszantó új probléma azonban fellép: a grub lefutása után most nem tudok megszabadulni a kernel bootup üzeneteitől (korábban ezeket letiltottam). Guglizás azt adja, hogy az alábbi beállítás kell az /etc/default/grub -ba (komment nélkül):

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
    GRUB_CMDLINE_LINUX=""

Upgrade előtt is így állítottam ott ezt be, működött is, most is így van ott beállítva, azonban az upgrade utántól mégis minden egyes reboot után jönnek a bootup üzenetek (látható hibát nem jeleznek, csak szeretnék tőlük megszabadulni).

A sudo upgrade-grub a terminálban nem adja a várt üzenetet, helyette a grub helpjét adja csak ki minden alkalommal, nem tudom, miért.

Ezután 64 bites mint 18.2 xfce live pendriveról bootolva reinstalláltam a grubot a hard disken, látszólag le is ment a reinstall, azonban a sudo upgrade-grub megint csak a grub helpjét adja ki, és továbbra is minden reboot után jönnek a kernel bootup üzenetek (olyan, mintha az update-grub nem csinálna semmit). Bármilyen tipp, hogy tudnék ezektől megszabadulni?

A mintet nem szívesen raknám újra, már kellőképpen optimalizált, túl sok munka van benne.

Előre is köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák