Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Fogsz egy live cd-t es mindent rootkent.
gdisk, ahogy korabban beszeltuk.partprobe /dev/sdX
utana csinalhaszt egy EFI particiot gparteddel is, a lenyeg hogy tipusaef00legyen,bootesepsflag legyen rajta, en nevet is megadtam nekiEFI System, es valamelyik particio vegebol vagj le, az a biztos, fajlrendszer fat32.partprobe /dev/sdX
mountold fel az egyik rendszered:mount /dev/sdxy /mnt
hozz letre egy EFI mappat a /boot alatmkdir /mnt/boot/EFI
csatold fel az efi particiot:mount /dev/sdxy /mnt/boot/EFI
chroot:mount -t proc proc /mnt/proc
mount --rbind /sys /mnt/sys
mount --rbind /dev /mnt/dev
chroot /mnt
ezt mar a chroot alatt:source /etc/profileapt-get install grub-efi-amd64grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/EFI/ --bootloader-id=grubupdate-grubAzt hiszem nem marad ki semmit, ezt most igy gyors F1 utan irtam, legkozelebb csak este leszek akkor ranezek
.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DeepCool FK120 Performance Fan 3 Kit
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
Rowon