Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz zizidor #11412 üzenetére

    Nem baj ha vitát generálsz, sőt! Ha értelmes és érvekkel alátámasztott pro/kontra vélemények alakulnak, abból sokan le tudják szűrni, mi felelhet meg nekik jobban! (konkrét témánál maradva)

    de a szoftverközpontnak is megvan a maga létjogosultsága, például pont ilyen esetben, amikor egy ismeretlen alkalmazásról akar tájékozódni az ember.

    Utálom az egyszavas válaszokat, de most csak az van? -internet

    Azon meg nem érdemes vitatkozni, hogy kinek melyik tetszik jobban.

    Itt nem tetszésről van szó, hanem célszerű alkalmazhatóságról. Ha valaki nagyon kezdő, akár nézegetheti a Szoftverközpontot is, milyen csomagok vannak a tárolókban kategorizálva, de elég szűk lehetőséget ad, ha valaki épp először használ Linuxot. Egy normális desktop disztróban alapból fenn vannak az általános használathoz szükséges programok, ha valami mást akar egy kezdő és előtte Windowst használt, érdemesebb keresgélni célprogramokat a neten (sokkal több van, mint a Szoftverközpontban) ill. az alternatív programok keresőjét böngészni.

    Utána már a rutinosabbak használják a Synaptic GUI-s csomagkezelőt és/vagy a CLI-t (terminal). Ha valami függőségi gond van vagy egyén inkompatibilitási probléma, akkor csak a CLI-s csomagkezelők nyújtanak segítséget, itt már bizonyos esetekben akár szofisztikáltabb alkalmazásra is szükség lehet, például x program y*n függőséget nem kezel, de elakad vele az apt, apt-get is, olyankor akár a sajnálatosan mellőzött aptitude megoldja a gondot! (ez persze inkább szabadabb felépítésű disztróknál van így, mint a Debian)

    Szóval el is jutottunk az elsőnapos kezdőtől a rutinosodó home userig! ;)

    szerintem-tipusú véleményt olvashattatok

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák