Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz zizidor #11272 üzenetére

Jól fogtad meg a lényeget. Legyen egy úgymond fő rendszer, aminek az indítója az mbr-ben van. Az összes többié pedig a saját gyökér partícióján. Így mindegyik rendszer csak a saját grubját fogja írogatni. Egy köztes lépés mindig kell, amikor nem a főrendszered grubja frissűl. Ahhoz, hogy a fő rendszer grubjába felvett más rendszerek frissült indítója aktualizálódjon. Úgy a főrendszeren kell egy grub update-t csinálni, hogy az osprober felvegye a változásokat a többi gyökérpartíción lévő indítókból.
    Ilyet csináltam nem egyszer Legacy/MBR módban.

UEFI környezetben már nem csináltam ilyet. Ha mégis csinálnék, akkor minden rendszernek csinálnék saját efi/boot partíciót is és abba tenném az indítóját. A további lépések ugyannazok, mint a fentebbi esetben.

Abban nem vagyok biztos, hogy pl. 500MB méretű efi/boot partíción csak egy rendszer grubja tud telepűlni úgy, hogy fölül ír már egy ott lévőt. Vagy szépen egymás mellé teszi-e őket és az a grub amelyik az alapértelmezett, amit mindíg használsz, abban az os prober úgy működik-e mint MBR esetén.

Új hozzászólás Aktív témák