- Házimozi belépő szinten
- Házi hangfal építés
- HTPC (házimozi PC) topik
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
zizidor #11272 üzenetére
Jól fogtad meg a lényeget. Legyen egy úgymond fő rendszer, aminek az indítója az mbr-ben van. Az összes többié pedig a saját gyökér partícióján. Így mindegyik rendszer csak a saját grubját fogja írogatni. Egy köztes lépés mindig kell, amikor nem a főrendszered grubja frissűl. Ahhoz, hogy a fő rendszer grubjába felvett más rendszerek frissült indítója aktualizálódjon. Úgy a főrendszeren kell egy grub update-t csinálni, hogy az osprober felvegye a változásokat a többi gyökérpartíción lévő indítókból.
Ilyet csináltam nem egyszer Legacy/MBR módban.UEFI környezetben már nem csináltam ilyet. Ha mégis csinálnék, akkor minden rendszernek csinálnék saját efi/boot partíciót is és abba tenném az indítóját. A további lépések ugyannazok, mint a fentebbi esetben.
Abban nem vagyok biztos, hogy pl. 500MB méretű efi/boot partíción csak egy rendszer grubja tud telepűlni úgy, hogy fölül ír már egy ott lévőt. Vagy szépen egymás mellé teszi-e őket és az a grub amelyik az alapértelmezett, amit mindíg használsz, abban az os prober úgy működik-e mint MBR esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest