-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Doky586 #10749 üzenetére
Nincs ez elrontva, ez ilyen.
Amíg az OEM Win7 volt az 500GB-os HDD-n, arra a lemezre nem tudtam dual boot-ban 64bites linuxokat telepíteni úgy, hogy felvegyék a grubba a Win7-et. Ez Ubuntu 14.04-16.04 környékén volt, amikor már a 64 bitesek tudtak uefi kompatibilis módban bootolni. Be is bootoltak és fel is települtek, de a legacy-s Win7-ről nem tudtak. Ezért 32 bites linuxokat használtam, legacy-ban, mert azok csak azt tudták.Tudom, hogy furán hangzik amit eddig felvázoltam, de ez a noti nem egy szabványos implementáció. Tudom, mert már 2011 óta meg van és futottam vele egy pár kört minden témában.
Majd bővítettem memóriát, hogy ne csak 32 bites linuxokat használjak, vettem bele egy bővítő keretet az ODD helyére. Onnantól kezdve nem piszkáltam a wines lemezt.
Majd jött a multkoriban, hogy a Win7 kifutása miatt, megpróbáltam az OEM liszencet átvinni Win10-re. Ekkor jött az SSD-re install, bios frissítés, majd a másik SSD-re a linuxom. Win7 alatt MCT-vel csináltam USB telepítőt. Annak meg odaadtam a szűz lemezt, az meg uefis-re csinálta a telepítést. A linuxommal csak alkalmazkodtam a környzethez.
Jól van ez így. A noti 8 éves létére beton stabil és nagyon szeretem.
Csak megjegyzésként említeném, hogy a mai uefis világban nagyon nehéz megmondani távolról, hogy egy kérdező mit állítgasson az alaplapján, ha valami bootolás, telepítés problémája van.
A régi biosok sem voltak egyformák, de azért az alap dolgokban kb.75%-ban megegyeztek.
A mai uefi-s lapok meg, mint égen a csillag annyi féle implementáció és menü szerkezet. Nem beszélve a Win10 only laptopokról meg pláne.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Quadro FX 570 eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged