Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz ubyegon2 #14362 üzenetére

    a unix alapfilozófiája: a program csináljon egy dolgot, de azt jól.
    ebből a systemd egyet se teljesít.

    azt, hogy nekem hónapokba telik egy egyszerű dolgot megoldani systemd-vel, csak mert egy bughalom az egész, szerintem nem lehet lenyelni. arról, hogy bevezessük-e a systemd-t, akkor lenne érdemes beszélni, ha nem lenne benne minden nap egy új hiba. például egy erős törekvés a linuxban, hogyha beraksz egy ethernet kártyát a gépe, ne változzon az előtte benne levő kártyák neve. szerintem ez is egy felesleges marhaság, de megértem, ha másnak erről más a véleménye. csak ezt az ígéretet a systemd nem teljesíti. ráadásul nem csak akkor változik az ethernet kártya neve, ha beraksz egy újabbat a gépbe, hanem akkor is, ha lefuttatsz egy dist-upgrade-t. az milyen frankó dolog már, hogy éjjel csinálsz egy biztonsági upgrade-t, majd felveszed a cipődet, kapod a kocsikulcsot, pedál to metál, mert az isten barma megint elcseszett valamit és nem jött fel a hálózat. és akkor helyszínen kiderül, hogy megint más az ethernet kártya neve.

    a másik problémám, hogy a jóféle ibm szervereim nagyjából 320 másodperc alatt bootolnak be. ebből 300 másodperc a raid vezérlő hw tesztje. tehát az, hogy a boot időt 3-4 másodperccel lerövidíti a systemd, annyira nem érdekel, hogy kifejezni nem tudom.

    ettől egy független, másik vita témája lehetne, hogy minek kell folyton melóra kényszeríteni a júzereket. ki fizeti ezt meg?

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák