Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz bambano #14475 üzenetére

Az érdekes, mert a billentyűzetnek nem kéne félig magyarosodnia, ha klavin azt érted. Biztosan, hogy a sima "hu" opciót választottad, és nem a hu101 meg egyéb spéci alkiosztásokat? Hol nem volt magyar? Konzolban, terminálban, Xorg-on milyen WM vagy DE volt fent? Waylandban külön be kell állítani a kompozitorban.

Az mc és a manpages érdekes, tudtommal azok nincsenek magyarítva, én még sehol nem láttam, de lehet csak nem néztem meg figyelmesen. Lehet az mc-re nem is emlékszek jól, de a htop-nál, cfdisk-nél biztosan tudom, hogy azt még nem láttam magyarul. Ilyen félmegoldások miatt értelmetlen rámenni a teljes magyarításra, úgyse lesz sose teljesen magyar. A Windows sem, ott is maradnak le nem magyarított dolgok meg le nem magyarosított alkalmazások.

A rolling instabilitása meg csak mendemonda. Sokáig használtam kiadás alapú LTS-t és nem LTS disztrót, majd rá rollingot. A rolling semmivel nem instabilabb. Bugok mindegyik rendszerbe becsúsznak, a legstabilabbnak hirdetett LTS-ben is, ott ráadásul ki sem javítják őket (ha a feature free-zel ellentétben csak új főverzió javítaná), vagy csak sokára (backporttal), és a csomagverziók is elég régiek. Rollingnál általában a gyorsan kijövő következő verzióval javítják a felmerült bugokat, így összességében a rollinggal volt a legkevesebb gondom még, főleg, mikor kódból kell valamit forgatni és friss függőség kell neki, akkor nagyon jól jön a friss rolling rendszer. Debianon, Ubuntun rémálom friss git forrást fordítani, mivel ha fent is vannak a függőségeik, régi verzióban, emiatt nem működnek megfelelően, ha meg a függőségeket is frissíteni akarod, akkor meg dominósorként borul az egész függőségi fa, a függőség függőségéből meg annak a függőségéből is új verzió kéne. Rollingnál ez nem probléma, mert mindig mindenből a legfrissebb.

Sorozatoknál nem tudom hogy érted, hogy magyarul jön ki először. Legfeljebb a magyar sorozat, amiket nem nézek. Én külföldi sorozatokról írtam.

A lényeg nem is csak a friss verziók, hanem hogy ha sok mindent hagyományosan csinálsz, akkor várakozásból áll az életed, mindig várhatsz valamire. Ennek sok helyütt elejét lehet venni, pl. a lokalizáció mellőzésével, rolling használatával, stb.. Sokan a zenéket, filmeket is ezért húzzák torrenten, nem azért, mert a pénzt sajnálják rá, megvennék, ha lehetne, de van, hogy Észak-Amerikában 2-3 hónappal hamarabb jelenik meg, míg a globális start később van, ezt meg sok ember nem várja meg, addig akar vele játszani, akkor akarja megnézni, amikor még friss, amikor még aktuális.

Új hozzászólás Aktív témák