- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Otthoni időjárás-állomás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Én dobtam a Void-ot. Pedig nálam is majdnem bevált, több hónapig azt használtam kizárólagosan. Ami miatt dobtam: a tárolóiban kevés csomag van, ami nekem kellett, sose találtam meg benne, szinte mindent forráskódból kellett pörgettyűzni, de még ezt sem bántam volna, de nem fordultak le a kódok, amik lefordultak, azok is bugosak lettek (Alacritty, Termite, stb.).
Archon ilyen gond nincs, általában szinte minden megvan a hivatalos tárolóban bináris formában, ami nincs, az meg általában AUR-ral vagy forráskódból kézzel lefordítható úgy, hogy nem lesz bugos. Én ezért tértem vissza Archra.
Kár érte, mert a Void majdnem bevált. Tetszett, hogy minimalista, nem volt bajom az xbps-sel, az runit meg kifejezetten tetszett, szinte felüdülés volt a szutyok systemd után használni. Annyira nincs útban, hogy az ember el is felejti, hogy van initrendszere egyáltalán. Egyszerű, gyors, teszi a dolgát, nem bosszantja a felhasználót.
Az apt-ot persze, hogy nem lehet összehasonlítani semmivel, mert lassú. A Void xbps-se valóban alapból gyorsabb, a pacman még gyorsabb, főleg mióta átállt az Arch zstd-tömörítésre, azóta a pacman olyan villámgyorsan kezeli a csomagokat, hogy semmi nem ér a nyomába. Max. csak a Clear Linux csomagkezelője, de az is csak azért, mert nem egész csomagokat húz le frissítéskor, hanem csak deltákat, amik kisebbek.
Egyébként ha majd újra kell telepítenem az Archot, akkor próbából felhúzom az Artix-ot. Adok neki egy esélyt, pénzbe nem kerül. De jobb lenne a Gentoo, de ki a fenének van arra ideje
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ReMarkable 2 / Marker Plus / Type Folio / Folio
- Keresek Asrock AM1H-ITX alaplapot
- Zsír Acer Nitro V16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/1TB RTX 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Sony alpha 7C II ezüst váz, plusz FE 1.4/50 GM objektív
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest