Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-book olvasók
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most vettem észre, hogy a Linuxos Kezdő topik Témához kapcsolódó cikkei megsokasodtak... ímondjuk ez az immutable még OK is, de az Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra kicsit erős egy Kezdők topikjában.

Nagyon hiánypótló az írás, de kicsit elszomorodtam azon a megállapításon, amit most itt te is megerősítesz, erre gondolok:
Próbáld sima Linux disztróval - valami olykor úgy is el fog törni frissítés alatt.
Mezei userként képtelen vagyok felfogni, hogy mi a manó is törhet el frissítés alatt!? Nem is azért írom ezt, mert lassan 12 év alatt soha nem láttam ilyent, hanem azért, mert az apt rendszer frissítése nem teszi lehetővé a folyamat alatti törést. Vannak kivételek, amik elronthatják az upgrade-et, de annak semmi köze a frissítési folyamatokhoz. Mondjuk itt egy nala frissíti a rendszert az apt helyett, de az elv ugyanaz. De inkább mutatom:
Először:
....Utána:

Végül:
Az első lépés volt kritikusként említve, de az van, hogy ha nem tud letölteni minden egyes az update után kijelölt csomagot a csomagkezelő, akkor szépen megáll és kiírja, mi a helyzet. Nincs olyan, hogy egy részet tölti csak le és utána azokra frissíti az adott csomagokat, a többi meg marad a régi és reboot után leül emiatt a rendszer! Egyszóval akkor fut le normálisan egy
update && upgradeparancs, ha minden megvan és beállíthatóak az új csomagok.Biztosan nagyszerű ez az immutable megoldás, csak az az előnye nincs meg, amit a hagyományos frissítés esetleges hibájának felróttatok. Nem lenne jó, hogy a kevésbé mélyismerettel rendelkező userek téves infók alapján ugranának rá erre a nagyszerű dologra, félve a normál csomagkezeléstől!

Például Tibikomám nehogy erősen gondolkodjon emiatt, hogy dobja az ezeréves Ubuntu 18.04-et és felrakjon egy ilyen csodát!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ettől függetlenül nagyon jók ezek az írások, én se ismertem behatóbban az immutable-t, max annyit tudtam, hogy azt a user nem frissítheti saját akaratából.
Sokaknál itt már szerintem el is vérzett...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elektromos autók - motorok
- Villanyszerelés
- AliExpress tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sokaknál itt már szerintem el is vérzett...