- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós kamerák
- Apple MacBook
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
infectedmann
őstag
Mindegy, van itthon négy pendrive-om
Amúgy ennyire még sosem temettem az arcom a tenyerembe. Múltkor mindent letiltottam, ami nem lesz használatban a laptopon. Infra, serial port, mindenféle power saving inteles marhaság. Egy valamit nem próbáltam meg. Az integrált LAN-t letiltani. Úgy tűnik azzal van baja, szerintem meg is van halva, mert hiába dugok bele kábelt, nem jelez vissza. No mindegy, úgyis WiFi-vel lesz használva, max. ha LAN kell, akkor veszek egy USB-s LAN adaptert. Most megy a live kipróbálás, a telepítő is elindul, úgyhogy most már csak azt kell eldöntenem melyik disztrót akarom véglegesen feltenni.
Köszi mindenkinek a mai ötletbörzét is, végre rájöttem mi a gond
-
infectedmann
őstag
válasz
King Unique #62917 üzenetére
Három pendrive-val próbáltam, kötve hiszem, hogy mind a hárommal gond lenne
És igen, DD módban írtam ki az ISO-kat.
-
infectedmann
őstag
-
infectedmann
őstag
Most jónak kell lennie.
YT úgy gondolta tegnap este, hogy nem menti el a változtatásokat.
-
infectedmann
őstag
Sziasztok!
Pár hete kértem segítséget Linux telepítési problémával kapcsolatban egy régi laptopra.
Próbált az ajánlott nomodeset-et, illetve DD mód-ban létrehozni a telepítő pendrive-ot Rufus-szal, de sajnos vakvágányra futottam.
Csináltam egy videót a problémáról, hátha valaki ki tud, valamit hámozni belőle.
Hasznos infó lehet, hogy bármilyen disztróval próbálkoztam (Absolute Linux, Lubuntu, Linux Lite, Peppermint, Linux Mint.), mindig a videóban látható problémába ütköztem.
-
infectedmann
őstag
Sziasztok!
Egy nem éppen mai Samsung NP-P50 laptopra szeretnék egy gyengébb gépigényű Linux-t telepíteni kizárólag internet böngészésre, de sajnos beletört a bicskám, pedig asztali gépre nem egyszer telepítettem Linux-t.
Megcsinálom a Pendrive-ra a telepítőt Rufus-szal (próbáltam más programokkal), BIOS-ban beállítom, hogy a Pendrive-ról bootoljon, be is bebootol, de azon a képernyő ahol ki választom mit szeretnék tenni nem jutok tovább, se a Live rendszerig, se a telepítőig.
Természetesen az összes USB portot kipróbáltam. USB2-es és USB3-as pendrive-val egyaránt.
Több disztrót is kipróbáltam: Absolute Linux, Lubuntu, Linux Lite, Peppermint, Linux Mint.
A következő galériában találtok pár Aida64 képernyő képet a specifikációról, illetve a BIOS-ról, hátha tudtok bármi tippet adni mit rontok el, mi van rosszul beállítva esetleg a BIOS-ban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 256GB magyarbill. 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest