- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Bluetooth hangszórók
- iPad topik
- Átlátszó, vezetékmentes YUNZII klaviatúra numerikus paddal
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadorzó
tag
Itt ha azt szeretném, hogy windows is lássa ezt a partíciót, melyik opciót válasszam? (0-val írja tele, avagy ATA biztonságos törlés?)
-
vadorzó
tag
válasz
lev258 #45626 üzenetére
HP Laserjet 1020-asom van, Linux Mint alapból látja a nyomtatót, úgy is tesz mintha rendesen működne (konkrétan kiírja üzenetbuborékba, hogy elküldve, nyomtatva), de valójában nyomtatás nem történik.
Itteni korábbi javaslatra terminal-ból telepítettem a megfelelő driver-t (hplip), sikerült nyomtatni akkor és ott, de másnap már nem működött. -
vadorzó
tag
Nyomtató-problémával volt már valamelyikőtöknek dolga?
Van egy HP 1020-asom, a Mint felismeri, de mikor nyomtatni akarok meg se nyikkan, ennek ellenére a rendszer azt írja ki, hogy a nyomtatás kész. -
vadorzó
tag
Az alábbi programot próbáltam ki ezzel a parancssorral:
sudo add-apt-repository ppa:peterlevi/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install varietyA kérdésem: az "update" itt pontosan mihez kell, mit frissít?
-
vadorzó
tag
Az létezik, hogy NTFS fájlrendszer miatt a fájlkezelő hibát ír ki, arra hivatkozva, hogy nincs olyan meghajtó?
(Persze ha rákattintok látja, meg minden, de elég idegesítő, hogy minden boot után ez van.) -
vadorzó
tag
válasz
ubyegon2 #45521 üzenetére
Nem igazán működött, sebaj, szoftverkezelőből telepítettem amit akartam.
Az alábbi figyelmeztetés pontosan mit jelent?A következő PPA tárolót készül hozzáadni a rendszeréhez:
The official PPA for the Numix Project - http://numixproject.orgEz a tároló-hozzáadásos dolog nem világos.
-
vadorzó
tag
Illetve ha drivert szeretnék a videokártyámhoz, vajon az "Ubuntu" verzió jó lesz Mint-hez?
-
vadorzó
tag
És mindjárt egy kérdés: tar.gz-ből hogyan telepítem amit akarok?
(Odáig eljutottam, hogy kicsomagolom.) -
vadorzó
tag
Időközben nálam is települt a Mint, minden komplikáció nélkül, a régi NTFS partíciókat is rendesen látja, finomhangolás folyamatban.
-
vadorzó
tag
Kicsit off, de mégis felteszem a kérdést:
Mik a tapasztalataitok, Libre Office mennyire kompatibilis MS Office-szal (oda-vissza)?
(pl.: Office 2010-ben szerkesztett dokumentumot hogy kezel/jelenít meg LibO.?) -
-
vadorzó
tag
válasz
lev258 #45326 üzenetére
Az érdekel, hogy flottul menjen minden, és ne legyen adatvesztésem, ill. a rendszer ugyanúgy beolvasson mindent, mint win alatt.
Azt olvastam, hogy be kell írni a terminálba ezt-azt, kérdés, hogy vajon jól határozza-e meg a partíciókat.
In the Terminal, enter sudo blkid to get the UUID (Universally Unique Identifier) of the partition you want to mount.
Enter sudo mkdir /media/ntfs to create a mount point
Enter gksu pluma /etc/fstab and add the following line in the fstab file:
UUID=1234567890123456 /media/ntfs ntfs rw,nosuid,nodev,noatime,allow_other 0 0
Replace the above 16-digit number with the UUID you've got from step 1, then click 'Save'. -
vadorzó
tag
Amit itt írnak az NTFS, illetve merevlemez partíciók kezeléséről, az mennyire valós szerintetek?
-
vadorzó
tag
válasz
PumpkinSeed #45317 üzenetére
Netezés, filmnézés (ISO-ról is), szövegszerkesztés, zenehallgatás.
(Közben olvasom az összefoglalót, meg sok egyéb dolgot, amit találtam.) -
vadorzó
tag
válasz
spammer #45313 üzenetére
Köszi, így már értem.
Régebben Ubuntu-t próbáltam, mindenféle környezet nélkül, de annyira nem tetszett (nehezebben használható számomra mint a windows), ennek ellenére érdekel a többi lehetőség is, valószínű az lesz, amit javasoltál, hogy telepítés nélkül próbálgatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Vírusirtó topic
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Ingatlanos topic!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Oakley topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest