- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
xors
senior tag
ezt a --link-dest funkciót nem értem teljesen, hogy pontosan mit is csinál, látom hogy linkelve van hozzá egy .Jelenlegi fájl, de hogy az pontosan mi azt nem tudom
Viszont olvasgattam, és találtam még egy funkciót, a --delete ami elvileg letörli azokat a fájlokat amik már nem léteznek a gépemen.
-
xors
senior tag
Sziasztok!
rsync parancsot szeretném használni egy biztonsági mentésem kibővítésére. Tehát már létezik egy mentés, amibe szeretném beszinkronizálni az új fájlokat. (Meg esetleg kitörölni belőle ami már nem létezik a gépemen)
Érdeklődnék, hogy ez hogy lehetséges, vagy már alapból tudja e, mert erről nem találtam információt. -
xors
senior tag
válasz
IstvánLászló #41589 üzenetére
Fontos hogy képként írd ki a DVD -re a .iso fájlt. (Write image)
Eszerint a leírás szerint csináltad? Mennie kell annak! -
xors
senior tag
válasz
kkdesign #41582 üzenetére
A GRUB az SSD -n van. Ha jól emlékszem mikor telepítesz egy linuxot akkor az automatikusan kicseréli a windowsos bootloadert GRUB -ra, mert ugye a windows bootloadere nem hajlandó linuxot indítani.
Régebbi gépeknél lehet hogy van gond a HDD caddy -vel, de az én gépem is kb 3éves lassan és simán felismeri, hogy nem DVD író hanem HDD van benne, és bootol is róla ha kell.
Amúgy így néznek ki a partícióim: [link]
-
xors
senior tag
válasz
kkdesign #41575 üzenetére
SSD van a rendes merevlemez helyén, és a DVD író ki van szedve helyére van berakva a HDD egy HDD caddy segítségével. Először Windows -t telepítettem fel az SSD -re. Aztán particionáltam a HDD -t (ajánlom a Mini Tool Partition Wizard -ot) Amivel nagyon sokat szívtam, az az hogy a Linux telepítő nem látta a neki készített partíciót, mert nem mindegy hogy GPT vagy MBR -re van particionálva a lemez. Többet ne is kérdezz, mert én is most rágom bele magam jobban a dologba, hogy 3 rendszert akarok két lemezre felrakni
Lehet még meg fogom bánni, de sebaj legalább tanulok
Ajánlom átolvasásra, hátha segít neked is:
GPT or MBR
miért nem látja a linux telepítő a lemezen a partíciókat
és
Ubuntu telepítése Windows melléJó szórakozást
Majd lehet énis jövök még vissza kérdezősködni az okosabbaktól -
xors
senior tag
Sziasztok!
Adott a laptopom 250GB SSD és egy 500GB HDD.
SSD -én van a WIndows 7
HDD -n van egy Kali Linux játszadozni (100GB -os külön partíción)
Grub bootloaderrel indításkor tudok választani a Windows és Linux között.A kérdés: Fel szeretnék telepíteni még egy Linuxot (Pl Chakra os). Csinálnék a HDD -ből neki egy saját kis partíciót (Mini Tool Partition Wizard ügyesen tud szeletelni már használatban lévő partíciókat
) és arra tenném fel.
Meg tudom csinálni ezt, hogy Grub betöltőm megmaradjon, csak most már 3 rendszer közül tudjak választani indításkor?Előre is köszönöm a segítséget!
-
xors
senior tag
válasz
lev258 #38607 üzenetére
Köszi, egy kicsit még nyomoznom kellett hozzá, de rájöttem mi volt a gond. MBR -ről GPT -re kellett állítanom a lemezt és úgy már látta jól a linux, és tudtam tovább partícionálni is. Szerencsére a Mini Tool Partition Wizard ügyes volt, még az adataim is megmaradtak rajta
-
xors
senior tag
válasz
spammer #38594 üzenetére
Próbáltam ext4 -el is nem ott van a gond hanem valahol máshol...
Amikor pendrive -ról futtatom látja szépen a fájlkezelő a partíciókat, de a particionáló már csak az egész hdd -t látja üresként, a partíciókat rajta nem. (Közben az elsődleges lemezen látja a windowst...) -
xors
senior tag
Sziasztok!
Adott a laptopom két lemezzel, egy ssd és egy hdd. SSD -n van a windows 7 ezt használnám főrendszerként.
A másik lemezen létrehoztam egy üres NTFS 100GB -os partíciót, hogy oda telepíthessek linuxot.
A gondom az, hogy nem látja a linux telepítő ezt a külön partíciót, hanem csak egyben látja az egész HDD -t mint ÜRES? terület. (Az SSD -t jól látja, még a windows saját kis 100 megás partícióját is)
Valakinek van esetleg valami ötlete, hogy hogyan tudnám megoldani ezt a gondot?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest