- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 3D nyomtatás
- A hírek szerint 10%-ot vásárolna az Intelből az USA
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
lanszelot #81096 üzenetére
Nincs csomag kezelője. Azaz én sehol se találtam.
Program telepítőt találtam, de bármire keresek kb 4millió találat van, persze egyik sem az, és láttam már ilyet linuxban, de 1 program több csomagból áll, és foggalmam sincs mi merre, meg mihez mi kell.
Parancssorokat sem ismerem.Distrowatch alapján ez a TwisterOS Debian alapú, így nagy valószínűséggel a Debian repókat IS használ, tehát a Debianos ARM csomagok érhetők el hozzá.
dpkg biztosan van benne, és valószínűleg akkor már apt is.Köze nincs egymáshoz a szerver es a desktop verziónak, csak ennyi.
Ubuntu server és kliens verzió között kb. annyi az eltérés, hogy kliensen gyárilag van GUI, serveren nincs. Semmilyen radikális különbség nincs a kettő közt.
-
cigam
titán
válasz
Többször is írtam, linuxban kezdő vagyok nagyon.
Mégis osztod az észt, lásd szerverv vs desktop verzió stb....
Ahogy lev258 is írta. Attól hogy egy programnak létezik linux-os kiadása, az nem jelenti hogy az összes linuxon futni fog. A futtató számítógép architektúrájától is függ. Egy mezei x86(AMD64)-ra kiadott linux program (bináris kód) nem fog futni ARM platformon, ahogy egy ARM-ra fordított program sem fut x86 PC-n. Operációs rendszeről függetlenül.
VS-ból is csak x64(AMD64)-re fordított binárisok érhetőek el Linux-ra.
Ezek csak x86(AMD64) processzoros gépeken futó linux-on hajlandóak működni.
ARM-on csak akkor, ha azon fut egy plusz program, x86(AMD64) emulátor.
Ez kb olyan mint amikor Windows PC-ken futtatják a ZX Spectrum(Zilog Z80 processzor), Amiga(Motorola 68000 processzor) emulátorokat, és így válnak futtathatóvá a másik gépre (opeációs rendszerre/hw-re) írt programok.De hogy linkeljek is
[link]
"Visual Studio is built to target processors based on the x86 architecture, and there are no versions of Visual Studio for ARM-based processors."
Bár említik az x86 emulátort, de kereskedelmi forgalomban nem érhető el a Windows ARM-os kiadása ami lekezelné ezt a problémát. Plusz még így sincs semmi köze a linux-hoz. -
lev258
veterán
válasz
Te egy ARM hardverre akarsz telepíteni valamit. Az Ubuntu és egyéb Linuxok nagy program tárháza viszont x86 hardverre íródott programokat jelent. Hardveres emuláció nélkül nem fognak futni. Csak akkor, ha ARM-re is elérhetőek (elkészítette a fejlesztő). Szóval az Ubuntun "normál" esetben elérhető szoftverek egy jó része nem érhető el ARM-es hardveren. Jobban (és konkrétabban) nem tudom leírni.
-
törölt tag
válasz
Oké. Föntebb ajánlották a Manjaro RPI-re való kiadását. Abban több friss dolgot találsz, mert az Arch Linux alapú. Mint mondod a proci is nagyon friss a pi-ben, a Manjaro-ban valószínűleg frisebb kernel van mint az ubiban.
Szerintem annak fuss neki, Arch-ban tudunk utána segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Antivírus szoftverek, VPN
- PC Game Pass előfizetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest