Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz #26097408 #75699 üzenetére

epp a kernelrol beszeltunk meg a timeshift-rol amire amugy nem kaptam valaszt hogy az folyamatosan no vagy sem

Szerintem arra a kérdésre reagáltam. Takarításhoz meg nem célszerű ilyen Wines CCleaner klónokat használni, mert nem tudod pontosan, mit kezd el kutyulni a program, sokkal tisztább egy sudo apt clean vagy egy sudo apt autoremove parancs. Nem akarok senkit visszaküldeni, de ha tényleg egy kérdésre leírom, mit célszerű csinálni és utána abban a témában a Windowsos alternatívát látom megjelenni, akkor általában feladom. Kb tudom, hogy egy kezdő adott kérdésére milyen mélységben kell választ adni, de nyilvánvalóan a javasolt tisztító parancsokat sem alkalmaztad, mivel akkor nem lenne max 0kb a cache mérete. Ha meg totál feleslegesen írkálok, akkor minek, úgyis a magad feje után mész. A kernelekről is pont annyit írtam, amennyit jelenleg érdemes tudni, de ha a részletes változásokra vagy kíváncsi, arra is válaszoltak, más kérdés, hogy ha Te abból egy kukkot is értesz majd, akkor itt már nem kérdeznél, hanem a Haladó topikban válaszolgatnál a kérdezőknek.

Nem a legjobb hozzaallas szerintem.

Ja hogy az én hozzáállásom nem megfelelő? A tied igen, értelek. Azért megpróbálhatnál a válaszokat is olvasni értelmezni néha. Szerinted miért próbálunk egy kezdőnek az ő szintjéhez mérten segíteni? Épp a kvantumfizika bonyolultságát próbálom elkerülni. Ebből a 17 hsz-ből, amit neked írtam, melyik téma volt ilyen szintű? Ha meg valami nem tiszta, miért nem kérdezel rá? Senki nem várja el, hogy mindent elsőre megérts, de ha ilyenkor a magad feje után mész, csak összezavarodsz és az is, aki nem megfelelő hozzáállással ugyan, de segíteni szeretne.

• growler

őstag

válasz #26097408 #75699 üzenetére

A Timeshift, hasonlóan a Systemback-hez [link] incremental mentést csinál.
    Természetesen ha gyakran / folyamatosan készít visszaállítási pontokat, akkor
    az általa foglalt terület nagysága is folyamatosan nő. (Hogy mennyivel, azt láthatod.)
    Hogy milyen gyakoriságra állítod be az automatikus mentést, az rajtad múlik.
    Ki is kapcsolhatod az automatikus mentést és bizonyos időközönként kézzel indíthatsz
    mentést. A régi vissz. pontokat pedig törölheted. (1 régebbit meg szoktam hagyni.)
    Én például kb. havonta csinálok új vissz. áll. pontot - de ha időközben több fontos
    frissítést kapok, vagy új alkalmazást telepítek, akkor gyakrabban.
    Illetve akkor is, ha olyan műveletet indítok, amelynek bizonytalan a kimenete.
    Ha valami oknál fogva nem sikerül, akkor egy visszaállítással meg nem történté
    tehetem.

Új hozzászólás Aktív témák