Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• r0b3r

senior tag

válasz ubyegon2 #73097 üzenetére

Ez kijózanító írás volt... :) a látóasszonyok topikjától meg lefordultam a székről. :DDD
    Úgy tűnik tényleg rossz oldalról közelítettem meg az egészet, bele kell ásnom magam egy kicsit jobban. :B
    Azért valameddig eljutottam így is. Lehet, hogy megköveztek érte, de annyi helyen olvastam már, hogy egyre több Windows-os program támogatott a Wine és a SteamPlay/Proton-nak köszönhetően, hogy szerettem volna kipróbálni. Ezért vettem elő újra a Linuxot. Na meg azért, mert nem szeretnék Win 10-re váltani. :( A Cinnamon felület meg kifejezetten tetszik.
    A netinstall valóban nem sikerült, ahogy írtad is, bár nem igazán értem mi volt a baja. :U Látszólag hiba nélkül lefutott a telepítő, automatikusan partícionálta a teljes ssd-t, ahogy eddig is, a grub-ot telepítettem ugyanerre a meghajtóra, hálózatra most már csatlakozott, tükörszervereket megtalálta és letöltött/telepített minden alapvető csomagot + a cinnamon felületet. Végén kiírta, hogy a telepítés sikeres és ennyi, újra kell indítani. Boot menüben a meghajtó kiválasztása után sajnos már nem indult el a frissen telepített rendszer. Ugyanez történt egy szintén 10.4-es DVD változat telepítése után is. Visszatértem a működő 10.3-as Live dvd-hez. Ez már szépen működik, telepítettem. Synaptic csomagkezelőben elindítottam a felajánlott frissítéseket, azóta már 10.4-es verziót ír ki...így is jó. :) Chrome-hoz szoktam, fel is telepítettem a Mozilla helyett, szépen működik. Steam is probléma nélkül feltelepült, működik, telepítettem is próbaként a teljesen Win alapú No Man Sky-t, de ugye a Vulcan drivert hiányolja és egyelőre nem indul el. Nem gond, még próbálkozok, olvasok a témában (bár a gyenge angolommal kissé nehézkes) és szerencsére egy-egy feladatra találni youtube-on is videókat, amiben végigvisznek lépésről lépésre. :B

• I02S3F

addikt

válasz ubyegon2 #73097 üzenetére

Azért azt tegyük hozzá - bár már elhangzott - hogy Mint-el könnyebben boldogulna! Persze maradhat Debianon, csak az - még - tanulósabb.

Új hozzászólás Aktív témák