-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b3r
senior tag
válasz
ubyegon2 #73097 üzenetére
Ez kijózanító írás volt...
a látóasszonyok topikjától meg lefordultam a székről.
Úgy tűnik tényleg rossz oldalról közelítettem meg az egészet, bele kell ásnom magam egy kicsit jobban.
Azért valameddig eljutottam így is. Lehet, hogy megköveztek érte, de annyi helyen olvastam már, hogy egyre több Windows-os program támogatott a Wine és a SteamPlay/Proton-nak köszönhetően, hogy szerettem volna kipróbálni. Ezért vettem elő újra a Linuxot. Na meg azért, mert nem szeretnék Win 10-re váltani.A Cinnamon felület meg kifejezetten tetszik.
A netinstall valóban nem sikerült, ahogy írtad is, bár nem igazán értem mi volt a baja.Látszólag hiba nélkül lefutott a telepítő, automatikusan partícionálta a teljes ssd-t, ahogy eddig is, a grub-ot telepítettem ugyanerre a meghajtóra, hálózatra most már csatlakozott, tükörszervereket megtalálta és letöltött/telepített minden alapvető csomagot + a cinnamon felületet. Végén kiírta, hogy a telepítés sikeres és ennyi, újra kell indítani. Boot menüben a meghajtó kiválasztása után sajnos már nem indult el a frissen telepített rendszer. Ugyanez történt egy szintén 10.4-es DVD változat telepítése után is. Visszatértem a működő 10.3-as Live dvd-hez. Ez már szépen működik, telepítettem. Synaptic csomagkezelőben elindítottam a felajánlott frissítéseket, azóta már 10.4-es verziót ír ki...így is jó.
Chrome-hoz szoktam, fel is telepítettem a Mozilla helyett, szépen működik. Steam is probléma nélkül feltelepült, működik, telepítettem is próbaként a teljesen Win alapú No Man Sky-t, de ugye a Vulcan drivert hiányolja és egyelőre nem indul el. Nem gond, még próbálkozok, olvasok a témában (bár a gyenge angolommal kissé nehézkes) és szerencsére egy-egy feladatra találni youtube-on is videókat, amiben végigvisznek lépésről lépésre.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Azonnali fotós kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- GSM / 4G / 5G hálózat erősítő
- 24 Hours of Le Mans
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest