- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- 3D nyomtatás
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- UHD filmek lejátszása
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #71873 üzenetére
Szia!
"Alignálással sincs gond jó ideje"
Friss GPT particios tablara telepitettem (ergo semmi nem volt az SDD-men), automatikus particionalassal, a Manjaro telepitovel.
Hatooo...
Minden particiom megfelelo eltolasu volt, kiveve a swap. Azt KDE particioszerkesztovel LiveCD-rol elinteztem viszont.
Tehat:
Ha a
sudo blockdev --getalignoff /dev/sdX
0-t jelez, az meg semmit nem jelent sajnos. Meg kell nezni az fdisk altal irott szektorcimeket is, es az a legjobb ha az ember maga elosztja. Kijott a swap-nal, hogy sem 8/16/2048/4096, stb-vel nem oszthato maradek nelkul, igy LiveCD-rol helyre kellett raknom.Megvolt par perc alatt mondjuk.
Mielott megcsinaltam, kerdeztem a forumon is, csekkoltam a parted ajanlottalign-check optimal X
(X a particio szama) parancsaval is. Sirt a harmadik particional azert, mert ugye a kezdocim nem volt oszthato 2048-cal. A KDE-s LiveCD-s helyrerakas utan mar ez sem ir hibat.Udv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged