Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #64615 üzenetére

Malactartásra nincs helyem, időm. Archot reszelni könnyebb, azt különben is csak egyszer kell megtanulni, és nagyon ritkán kell csinálni. Miután felrakod, hozzá nyúlni nem kell többet, ha nem vagy olyan újratelepítős fajta, mint én.

Nem írtam, hogy mindenkinek értenie kell az összelegózáshoz, csak neked. Ha már a legaktívabb vagy az összes topikban.

Ez a fordítgatósdi meg érinti az ubuntus, mintes népeket is, ne becsüld le. Van, hogy látsz valami jó progit, nincs benne a tárolókban, PPA sincs hozzá, vagy nem a megfelelő verzióval. Már ki is kötsz ott, hogy forráskódból forgatni. Nekem pl. pár perccel ezelőtt kellett, az i3lock-color nevű alkalmazást kellett fordítani, ez egy ilyen i3lock fork, ami nincs benne semmilyen tárolóban, és bináris sincs hozzá kiadva.

De pl. pár napja voltam valami egy játék git oldalán, ahol a legújabb dev verziót lehetett letölteni, és érdemes is volt, mert a kiadott stable nagyon régi. Ott többen is panaszkodtak, hogy nem fordul Uborkán, Minten, de ez biztosan csak azért volt, mert mint mondod, ubisok, mintesek nem fordítanak, legfeljebb képeslapot fejjel lefelé. Ott látszott az issue-ra a devek válasza: ezeken a disztrókon hírhedten nehéz leforgatni, fordítsa le a delikvens Archon vagy Fedorán. Na puff.

Most már belátom, hogy nem volt jó ötlet berakni nulla infóval ezt az erdőben császkáló szakállas fószert. Érteni pedig ért hozzá, de én abból indultam ki, hogy vagy tudjátok ki ez, vagy meghallgatjátok mit mond, vagy megnézitek 1-2 videóját. Azt nem gondoltam, hogy csak annyi fog itt belőle mindenkinek lejönni, hogy erdőben hadováló szerencsétlen kínaiul hablatyol, bla-bla, whodaf*ck, aztán lövitek ki le. Így valóban valami random idiótának fog tűnni, bár azért ha belehallgatsz 2 percig akármilyen videójába, azért szerintem elsőre le kéne jönnie, hogy ez nem Linuksz Májnd Mint Zolika. Meg ha legalább az első 30 másodpercbe belehallgat valaki, ott mindjárt elhangzik, amikor mondja, hogy eddig nem is foglalt állást a kérdésben, mert tudja, hogy kényes téma, mindenki más disztróra esküszik, és eddig nem akarta megmondani a tutit, mert csak egy személyes kinyilatkoztatásnak tűnhet. De aztán folytatja tovább, hogy mi vitte rá arra, hogy mégis állást foglaljon sok év utána kérdésben.

Egyébként meg Minten, Ubuntun is lehet rendszert összelegózni minimum netinstallból, de arra meg senki nem érez csábítást, mert nem kötelező.

• kemotox

addikt

válasz ubyegon2 #64615 üzenetére

Lehet végre nyugodtan vágni (szigorúan csak otthon, mékfájlból előállított késsel) a röfit, nem kell félni az EU-s volgától...
    Avagy nem kell végre külsős tárolót igénybevenni ;]

Új hozzászólás Aktív témák