-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ubyegon2 #54936 üzenetére
Szerintem teljesen érthető, már ha az ember szoftver fejlesztéssel foglalkozik. Általában az az alapelv, hogy kicsi modulokból építsük fel a rendszert, amiket egy csomag kezelővel tudunk telepíteni. Minden modul egy témakörhöz ért. Ha szükségünk van abból a témakörből valamire, akkor a csomagkezelővel kikeressük a hozzá való modult, letöltjük, aztán importáljuk a kódunkba, hogy tudjuk használni. Nagyjából arról szól az írás, hogy ezt az elvet totál felrúgja a systemd. Emiatt végső soron szerintem biztosan más lesz helyette majd, mert ahogy nő, úgy fog elrohadni jobban és jobban a kódja. Feltéve, hogy igaz az írás, én sem igazán értem, hogy hogyan lehetett alapértelmezett bárhol is. Utánanéztem a forkjának, aminek az a célja, hogy kiszórja belőle a szemetet, de már 3 éve nem fejlesztik, bár ilyen névvel nem is csodálom, hogy érdeklődés hiányában abbahagyták. Senki nem fogja felhozni semmilyen körülmények között, hogy egy useless nevű rendszert fejleszt...
Hogyis van az, egyél szart, egymillió légy nem tévedhet.
Egyébként én is Ubuntu-t használok, és kicsit sem érdekel, hogy milyen init rendszer van alatta, amíg nem jelent biztonsági kockázatot.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #54936 üzenetére
Semmi baj nincs a Devuannal, csak a kollégának nem sikerült telepítéskor kiválasztani a hazai tükröt, mert hogy az is van és működik rendesen...
(#54945) Apollyon: a Linux most is egy fregmentált, tákolt, bugos, lassú xar, csak ingyé nincs jobb...
A Gnome3-ról szóló szálban pont ezen rágódunk, és ha valaki azt mondja nekem, amikor ~16 évvel ezelőtt felraktam a Mandrake 7.x-et, hogy 2017-re a rendszer megbízhatatlanabb, problémásabb lesz, mint akkor volt, körbe röhögöm, pedig igaza lett volna... -
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest