Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• wetomi

aktív tag

válasz ViZion #12940 üzenetére

Igen, a fontos dolgokat hagytam ki.
    A merevlemezek nincsenek AHCI módba állítva, ugyanis a HD204UI samsungom firmware hibás és AHCI módban problémák lehetnek vele. A firmwaret ugyan frissítettem még az elején, de a bizonság kedvéért maradt "hagyományos" módban.
    A bios rendben van. Két hete volt egy egész éjszakás memtest, 8szor hiba nélkül lefutott. HDsentinel sem ír problémát és rossz szektort sem találtam a két héttel ezelőtti ellenőrzéskor.

A proci egy minimálisan alul volt feszelve, de azt este visszaállítottam alapértékre, hátha a tömörítéskor a terheléskor ez volt a gond, de ennek hatását még nem volt időm letesztelni, látszólag így is nagyobb fájlműveleteknél van a bibi.

Még este cserélek sata kábelt és kipróbálok egy live fedorát másolgatáshoz.
    A probléma, hogy nem tudom egy-az egyben reprodukálni a hibát, véletlenszerűen jön elő, torrenten töltéskor is ritkábban, nagyobb sebesség esetén.

Ezért gondoltam egy debianra, régi, stabil, de még támogatott rendszerre, de hanyagolom még. Remélhetőleg nem hardver hiba.

Az mennyire normális, hogy fájlműveleteknél, másolásnál, de inkább íráskor az egekben van a processzor terhelés? akár merevlemezen, akár pendriveon.

Új hozzászólás Aktív témák