- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- OLED monitor topik
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
válasz
urandom0 #100210 üzenetére
A HP Probook 440 G6 laptopom története dióhéjban:
A kimitlop BT-nél foglalkoztatott IT csávó beállította a securebootot és levédte az egészet bios jelszóval (ami nem jelszo, nem 123456 stb.), hogy a prehistorikagyú felhasználó ne tudjon turkálni benne. Utána a prehistorikagyú ripityára törte a laptopot, a palmreszt meg van gyűrődve, a kijelző valószínűleg teljesen szét lett cincálva stb. Viszont a belseje egész jól megúszta a balesetet. (Láttam képeket erről a laptopról fej nélkül.) Ez a laptop ebben a formában bekerült a kukába, ahonnan BontóJózsi szedte ki itt a pH-n és elkezdte bontani, addig jutott vele, hogy kiszedte belőle a HDD kábelt, meg a HDD caddyt, mert jött KókányTibi, aki fantáziát látott a fejetlen, gyűrött laptopban és elhozta tőle. Hozzákókányolt egy kijelzőt, oly módon, hogy tele van leakekkel, meg a szél lobogtatja a kávát, meg a belsejéből is hiányzik csavar, amiket pótolgattam stb. Eztán feltette a vaterára, ahol meg én leütöttem kb. 20káért csak azért mert win11 kompatibilis (és volt hozzá akku, SSD, ram). (Ezelőtt csak 6. generációs laptopjaim voltak). Ekkor még nem tudtam, hogy bios jelszavas. Aztán hozzávettem BontóJózsitól a HDD kábelt és használtam a Win11-et. Mostanra viszont már nem tetszik a Win11 és szeretnék rá valami normálisabb rendszert, ami a laptop fent részletezett szellemiségéhez jobban passzol. -
válasz
urandom0 #100210 üzenetére
Nem teljesen vágom mire is jó a Secure Boot, csak találgatok. Gondolom megakadályozza azt, hogy indításkor olyan programok kezdjenek el futni, amik nem rendelkeznek valamilyen aláírással?
Ezt Secure Boot nélkül SZERINTEM az Rkhunter is le tudja ellenőrizni.Szerk.: bocsánat, ez nem igaz, inkább kihúztam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Xbox Classic / Xbox 360
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Drón topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged