- Forrmell.enn
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #92924 üzenetére
Igen, van auto frissítés Mint-en, de ezt már legalább kétszer mondtam neked. Sőt, azt hiszem pont az említett pipa feletti pipa az.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#75135488 #92888 üzenetére
Ez nem hangzik jól... Esetleg csak ellenőrzés céljával megpróbálhatnád Firefox alól is. Ott annak elvileg nem kell semmit beállítanod, ha tud működni a driver akkor használni fogja.
A B opció, hogy váltasz AMD kártyára. Jóval egyszerűbb velük az élet Linux alatt manapság.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ahogy olvasom, a GTK3-al elégedetlenek voltak a fejlesztők, és ekkor a csapat nagyja a QT felé fordult. Amúgy az LXQT-t sem mondanám túl vaskos valaminek. A több napja futó Lubuntu 22.04-es svn szerverem most fogyaszt 610MB ramot.
nemethg66: ezen mindig meglepődök, hogy az LTS kiadásokkal ilyen gondok vannak... Nálunk arch ágon meg 1-2 hetente lecserélődik a teljes csomagbázis akár többször is, aztán mégis mennek a dolgok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #92780 üzenetére
Azért kérdeztem, mert én is jártam így. És azt hiszem tavaly mikor friss Mintet raktam fel, akkor úgy emlékszem alapból be volt kapcsolva a régi kernelek eltávolítása.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #92773 üzenetére
De itt mi a háttér történet? Az R=1 userre volt bízva a frissítések kézi telepítése, és úgy maradtak meg a kernelek?
Azért kérdezem, mert a Mint-ben csak egy kattintás az auto update és akkor a régi kerneleket is törli magától, feltéve, hogy nem veszed ki a pipát onnan kézzel. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
5leteseN #92761 üzenetére
Azért, ez az nVidiánál sem annyira egyértelmű. Nem rég üzemeltem be egy RTX4080-as gépet arra, hogy AI-val dolgozzon fel állatok mozgását kamera felvételről. Megoldottam, de hogy ez működjön, ahhoz az nVidia egyik fejlesztői repóját kellett hozzáadnom a rendszerhez néhány lib miatt.
Úgy egyébként a repó létezéséről sem tudsz, ha nem keresed kifejezetten azt a libet mikor már több órája próbálod beüzemelni a rendszert, ugyanis a gyári zárt driver nem tartalmaz mindent, ami kellene. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Angolul van, de Nick nagyon jól összeszedte a különféle driverek jelenlegi helyzetét.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w #92684 üzenetére
Ez a dolog nem evidens. Én is belefutottam, pedig Windows alatt is sok éven át kézzel kellett törölni a frissítések után megmaradt dolgokat a lemezkarbantartóban.
A tanulja meg-el az a probléma, hogy nem feltétlen veszed észre a gondot, ha egyébként minden működik addig a napig, amíg el nem fogy a tárhely végleg.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #92670 üzenetére
Azt hiszem egy ideje már alapból be van kapcsolva a frissítéskezelőben a Mint-en, hogy törölje a régi kerneleket. Régebben (pár éve) lehet, hogy nem így volt mert én is jártam így, hogy az auto update mellett ott hagyott Mint tele lett sok GB kernellel. Aztán megnéztem az opciókat, jé, ezt nem kapcsoltam be, azt hittem csinálja magától a takarítást...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
-Skylake- #92551 üzenetére
Itt az a lényeg, hogy a te igényeidre is van rendszer, ökoszisztéma.
Nekem pl. amit itt leírtál, az nem jelent sokat, mert nem szeretem összekombinálni ezeket a dolgokat egyetlen céges felhőbe. Se a munkát a magánélettel nem vegyítem, de még az asztali gépeim Firefoxát a telefonomon lévővel sem szinkronizálom össze. Egyszerűen jobban szeretem, ha vannak határok. - Ha nekem holnap pegazussal feltörik a mobilomat (ami simán elő is fordulhat, láttunk már rá példákat), akkor onnan túl sok infót nem gyűjtenek be rólam.
A többi meg szubjektív. Nekem pl. a KDE asztali környezet nyújtja azt a felhasználói élményt, amit más rendszereken nem kapok meg.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
I02S3F #92441 üzenetére
Én meg azt nem tudom, hogy mit rakjak az új céges Laptopra... Vadi új Ryzenes gép, ddr5 ramokkal. W10-re már nincs kamera meg egyéb driverek hozzá, de a meló miatt Win is kellett rá.
Mivel dualbootos alkalmi használatra kellene, így pl. egy Linux Mint lenne a nyerő rá, de az még az Edge isoval sem kezeli a gép billentyűzetét.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sicc_innen #92406 üzenetére
Egyébként mostanában erősen ráálltak a nyílt nVidia driver fejlesztésére, miután a cég már nem gátolja a fontos komponensek visszatartásával, feltehetően az AMD-s Steamdeck sikere miatt, mert ők is szeretnének olyan cuccba hardvert eladni, de oda nem elfogadható a zárt gyári driver...
Igaz itt nagy előnye van az AMD-nek akik ezt korábban meglépték, de amennyit fejlődött egy év alatt a nyílt driver, az viszonylag hamar (1-2 év) hasonló szintre fejlődhet és ez mindenkinek jó lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sicc_innen #92400 üzenetére
Kíváncsi vagyok meddig lesz alternatíva a "mókolt" verzió Windows alatt. PS is megy a böngészőbe havidíj ellenében ahogy nézem a híreket és ma ez a divat.
Amúgy szerintem van csatornánkénti szín kalibrálás lehetősége Linux alatt is. A gyári nVidia driverrel biztosan, elérhető az nvidia-settingsből.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CsengődiGeri #92396 üzenetére
Saját mérésem a témában:
A KDE az a plasma, vagyis a KDE alatt van a plasma, az jellemzően nem alkot külön egészet.
Egyébként nincs túl sok különbség az asztali környezetek között ezen a téren, tulajdonképpen válaszd azt, amelyik tetszik. Pl. Cinnamon és Mate között szeritem az dönt, hogy melyik nyújt neked többet használat szempontjából, valószínűleg az előbbi.
Jelenleg erőforrás / szolgáltatás arányban talán az LXQT (Lubuntu) a legerősebb, de lehet, hogy neked egy KDE jobban bejön, mert némi extra ramért cserébe sokkal többet nyújt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sicc_innen #92274 üzenetére
Mit mond a dmesg kimenete, mikor rádugod a gépre?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Néhány RX5600-nak is van ilyen baja, benne vagyok egy levelezésben az amd drivereseknél ami ezt vizsgálja, mert nekem is voltak ilyen gondjaim. Bizonyos gyártóknál a gyártó által használt egyedi és nem dokumentált firmware-ek miatt vannak problémák, a többségnél nem.
Debiannal az a baj, hogy a régi kernel miatt sokára kapod meg a javítást a kártyához. Szóval én azt javaslom, hogy egy haladóbb szemléletű disztróra válts át.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ne törölgess ilyen xorg csomagokat. Semmi gond azzal, hogy a vesa is loaded. Ott az outputban írta, hogy az "amdgpu" drivert használja, és annak is kell ott lennie. A vesa csomag azt hiszem az alap szintű kijelző kezelést biztosítja mikor éppen csak belépsz egy terminálos környezetbe.
Volt bármi gondod a 3D-vel, hogy ezzel foglalkozol?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez azon múlik, hogy milyen tanárod volt... Középiskolában ilyesmi nem volt, főiskolán egyik félévbe tök érdekes Linux terminál parancsokat tanultunk, aztán egy félévvel később meg másik tanár alatt csak az MS Office ment... Igaz, a jelenlévők fele teljesen béna volt IT téren.
Rowon: igen, de az meg gyakorlatilag szinte csak MS Office képzés volt szombatonként...
Amúgy érdekes amit írsz, mástól is hallottam ilyet. Ugyanakkor én 2008 körül kezdtem foglalkozni a Linux témával, elsődlegesen itt a PH!-n. De itt sosem tapasztaltam negatív vagy felsőbbrendű hozzáállást.
Itt a topicban meg meg különösen nem engedünk teret olyasminek. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
666!!!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jaa, ezt a tesztet is néztem. Elég komoly az alázás.
K0zm0: nem csoda, hogy a Valve ki merte hozni a Steam Deck-et Linuxal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én méricskéltem a CP 2027-et W10 LTSC-vel összehasonlítva. Egyforma, vagy picit jobb eredmények jöttek ki Linux alatt 1440-ben EndeavourOS alatt - AMD vga-val.
A Win11 az meg némileg több erőforrást igényel mint a W10 pro. Az meg kicsit többet mint az LTSC.
Szóval tök reális, hogy Linux alatt kicsit jobb a helyzet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Furcsán hangzik, de ez pozitív fejlemény. Eddig ha láttál egy kenrel panic üzenetet, akkor úgy sok fogalmad nem volt róla, hogy mi a gond. Most lesz esély ilyen esetben átlagember számára is értelmezhető leírást mutatni a problémáról.
Szóval igen, az egy előny volt a Windowsban, hogy "le tud fagyni", akármilyen furcsán is hangzik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #91910 üzenetére
Ezt megerősíthetem, konkrét számokkal alátámasztva is. A KDE eléggé takarékos rendszer, miközben mindent-is nyújt.
Sőt, véleményem szerint az xfce igényei nőttek az utóbbi években.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdekes helyzetbe kerültem. A gépemben egy kisebb SSD-ről átklónoztam a partíciókat az új, nagyobb meg gyorsabb cuccra. Viszont így az UUID azonosítók is másolásra kerültek és mikor bebootoltam az új cuccról, akkor a partíciókezelő szerint a régi ssd-s root fájlrendszer és partíciók is csatolva voltak. o.O
Nem tudom, hogy végül is mi történt, gyorsan leállítottam a gépet aztán töröltem gparteddel a régi ssd tartalmát... Kopp kopp minden működik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mint érdekesség, csaknem 6.5 év uptime-ot hozott össze egy 10 éves Raspberry Pi B model. https://www.tomshardware.com/raspberry-pi/10-year-old-raspberry-pi-revision-0002-runs-for-6-years-without-rebooting
Ez egy úgymond "egyszerű asztali oprendszer" és kommersz hardware párosától igen tisztességes eredmény.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #91862 üzenetére
A megán nincs olyan, hogy korábbi verzió visszaállítása? Mert ilyen szokott lenni a felhőknél. Meg törölt állomány visszaállítása is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #91814 üzenetére
Igen, valóban annyi... Ugyanakkor dolgozom ilyennel a cégnél és hát eléggé lassú megoldás, még USB3-on keresztül is. Legalább is nekem lassú.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#02705152 #91804 üzenetére
Az meg most olyan, mint a Windows Vista.
Mi most kaptuk ezt a szép új háttérképet a Cassini helyére... Még azt a rusnya GPU monitort kellene megcsinálni transzparensre, és akkor lenne szép minden.A ram használatot mondjuk nehéz pontosan meghatározni, mert boot után nálam rögtön betölt böngésző meg torrent, aztán így becsukva őket 1.22GB-ot mutat használatra, aminek a 70%-a buffer/cache.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
albinolynx #91791 üzenetére
Itt egy lista a még 32 bit képes disztrókról: [link]
A kisebb igényűek közül nézz meg ezt--azt. A fat16 az alap, minden disztró tudja. Az automountot nem tudom, lehet kell egyet kattintanod a gui-n hozzá.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
De rég volt...
Egyik ismerősömnek raktam össze gépet évekkel ezelőtt, volt rajta Win7 meg ChakraOS, valamikor 2016 körül. Aztán költőzés miatt a gép be sem volt kapcsolva 6 éven keresztül, most újabb költözés okán viszont aktuális lett a gép elindítása.Nem is emlékeztem rá, hogy egyáltalán mi van a gépen, így tök megörültem, hogy régi kedvenc disztrómat még egyszer láthatom... Kb. 2016-os telepítés, szóval KDE4, Firefox 32 meg hasonlók voltak rajta. Meglepő, hogy HDD-ről pár másodperc alatt bebootolt, nem is éreztem hiányát egy SSD-nek, ramból is elég volt neki 450MB. Ehh, béke poraira.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nézem ezt a listát:
https://linuxstans.com/funniest-linux-meme-distros-software-commands/A suicide Linux csomagot ki meri feltenni?
(ne)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Graphics #91607 üzenetére
Hogy miért nem települ... Pontos apt / dpkg kimenet nélkül röviden azért, mert nem az a módja. Mikor egy .deb csomagot telepítsz, annak jellemzően vannak függőségei. A Mint és a Lubuntu nem azonos csomagkörnyezetből dolgozik, eltérő verzióik vannak, egyikben megvolt az (azzal a verzióval) ami kell, a másikban nem.
Viszont ezért vannak a repó-k. Ott össze van rakva minden, ami kell neki. Egyszer beállítod és nem csak települni fog onnan, hanem frissülni is! Egy .deb csomagot kézzel felrakva az nem fog frissülni és x idővel később valószínűleg működni sem, ha nem frissíted kézzel.
Csak akkor célszerű .deb csomagból kézzel telepíteni valamit, ha nincs más megoldás de jellemzően Debian és leszármazottai számára mindig szokott lenni repó.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Graphics #91594 üzenetére
Hy!
Így telepítetted az anydesk-et, ahogy írják? http://deb.anydesk.com/howto.html
Ebben az esetben a my-anydesk vagy mi oldalon lehet ezt az alias dolgot megcsinálni. [link] Ha valamiért portable verziót használsz, az alapból nem tud ilyet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w #91541 üzenetére
Mármint a DeepLabCut által supported. A leírásaik alapján náluk az Ubuntu az erősen ajánlott disztró, még a Mint-et meg a Centos-t említik Linux oldalról.
A Red Hat-ot meg sosem láttam.Annyi pozitívumot mondanék Ubuntu oldaláról, hogy alapból a zárt nVidia drivert telepítette, nem kellett külön aktiválni azt. Bár igaz, nem is kérdezte, hogy mit szeretnék.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amúgy, ezekben a napokban Ubuntut 22.04-et kellett használnom...
Basszus, egy szégyen, hogy mivé lett az egykori vezető Linux disztró asztali kiadása. 2023-ban ha szeretnél parancsikont kitenni az asztalra, akkor vagy írsz kézzel egy desktop fájlt, vagy snap-ból letöltöd a shortcut maker progit, ami megírja neked a desktop fájlt helyetted...
Aztán vannak a shell extensionok, egyrészt alapból fent sincs az extension manager így a webes böngésző hibára fut, aztán ha felrakod a managert abban meg át kell tenni a keresőt popular helyett downloads-ra, mert különben nem találja meg amit beírsz neki.
A GUI elemeit nyomkodva meg bizony időről időre jön összeomlás is. LTS kiadástól azért ezt nem várnám. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ubuntu 22.04 alatt próbálok parancsikont gyártani... Van egy deeplabcut progi, az az anaconda környezet alá telepített python 3.8-al működik. Ezt csinálja ez a script:
#!/bin/bash
eval "$(conda shell.bash hook)"
conda activate DLC
python -m deeplabcut
És ez fut is terminálból, elindul a progi. Viszont ha csinálok rá egy DLC_Start.desktop fájlt, hogy a gui-ról is el lehessen indítani, akkor persze nem találja se a conda-t, se a pythont.
Ha a fájlba beírom ezeknek a pontos elérését, akkor meg a python nem találja a deeplabcut modult.
Hogy a csudába kéne ezt megcsinálni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #91485 üzenetére
Évekkel ezelőtt láttam utoljára a KWallet-et, KDE-n egy ideje már nincs ez a vacakolás.
De Minten Firefox sem kér jelszót semmihez.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem új, de tavaly óta létezik Nvidia zárt driverhez VAAPI híd, így Firefox és társai az nVidia kártyákat is tudják használni hardveres video lejátszáshoz. https://www.phoronix.com/news/NVIDIA-VAAPI-Driver-0.0.11
A git repó tulajdonosa "elFarto"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tényleg az, egyszerűen csak működnek. Mondjuk a Vega szériát elkerülném, mert nagyon melegednek és emiatt hajszárító hangjuk van.
Az RX570 kártya jó választás, de már kissé régi a cucc. Pl. az RX5000-es széria modernebb, többféle videó formátumot tud hardverből dekódolni, egy használt 5600XT az ajánlott a részemről. Bár, árban közel vannak hozzá 6600-as kártyák és az meg még időtállóbb megoldás.
Ezekből válogatnék a helyedben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
-szabi- #91411 üzenetére
Windows nem UTC időt használ. Így tudod UTC-re állítani, ha létrehozod ezt a változót a regeditben:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation\RealTimeIsUniversal
Ami egy 32 bites DWord változó, értéke pedig 1 legyen. Ezt követően nem fogja átállítani a rendszeridőt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hogy ne mindig csak Archoskodjunk...
Ma visszahozták a régi Lenovo ThinkPademet ?T410?, hogy már be sem kapcsol, és tényleg beadta a kulcsot... 2008 körüli gyártmány, ?Core 2? Centrino vpro procival, szóval olyan 15 év körül volt, most már szabad neki megpihennie...
A mai napig Linux Mint Cinnamon ment rajta, csak az utóbbi időben átklónozódott egy SSD-re, de egyébként gond nélkül tette a dolgát, mindezt évek óta automatizált frissítéssel, ugyanazzal a rendszerrel.Ma gyorsan az utódja is meglett ennek a Lenovo gépnek a formájában: [link] amivel kicsit megszívattam magam, mert már nincs benne lehetőség legacy bootolásra, csak UEFI. Biztos sokat spóroltak vele a biosz terén...
Szóval a clonezillás rendszer klónozás után gparted live alatt gdisk-el gyorsan átkonvertáltam a partíciós sémát GPT-re, meg gpartedben létrehoztam egy EFI partíciót ESP flaggel, aztán super grub disk live alól elindítottam a Mintet, ott felcsatoltam az efi partíciót a /boot/efi alá, majd felraktam az efi-s grub csomagokat és végül telepítettem a grub-ot.
Tulajdonképpen leírni hosszabb volt mint megcsinálni, most minden frankó. Ezen a gépen meg olyan 4-5 másodperc alatt a képernyőn virít az internetböngésző.Kicsit aggódtam, hogy ekkora generációs ugrást hogy fog kezelni a Mint vagy bármi OS úgy általában, de minden azonnal működött, semmit nem kellett beállítanom, a tulajdonos meg visszakapta azt amit eddig is használt, csak sokkal gyorsabb formában.
*ezt eddig nem ismertem, de a gdisk úgy működik, hogy képes beolvasni a még MBR-es partíciós táblát, és a "w" opciót használva már GPT-ként írja vissza őket, de nem okoz adatvesztést.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nincs olyan csomag. ocl-icd van, meg egy adag más is, nézd meg, hogy az kell-e neked: https://wiki.archlinux.org/title/GPGPU
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
-szabi- #91280 üzenetére
BlackV írását kiegészítve, a bioszban majd át kell tenned a boot eszközt a satás ssd-re.
Egyébként régen is úgy volt, hogy alapból annak az eszkönek a boot szektorába telepítette a Linux a rendszerbetöltőt, amelyikre a root fájlrendszer került, kivéve ha te mást állítottál be, jellemzően a telepítés legvégén.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hamarosan kivezetik az X11 támogatást a Gnome-ból. Meg a Fedorából is. https://www.youtube.com/watch?v=_gjVRwN98ww
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A következő OFF-nál kitrölöm az előző 10-et.
ON: hamarosan engedélyezik a Wayland backend-et a Firefoxban. https://www.phoronix.com/news/Firefox-Wayland-Possibly-Soon
ON2: hivatalos MS leírás arról, hogyan telepíts Linuxot! o.O
https://learn.microsoft.com/en-us/linux/install -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Olyan vagyok, mint egy hittérítő... Anno felraktam a Chakrát, de mivel látám, hogy ez jó, elkezdtem beszélni a Chakra Projectről, és a fórumtársak telepítették, megelégedésükre vált vala...
Aztán idén január elsején felraktam az EndeavourOS-t, látám, hogy ez is jó, elkezdtem beszélni róla és az fórumtársak telepítették, megelégedésükre vált vala...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest