- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
A "Jack Sense" problémára gugliztam, tesztelni nem tudom. Írt a srác egy scriptet, kernel frissítés után újrarakja az alsa-t, meg pár apróság, és elvilegműködik: [link], itt meg van a bugreport [link]
Screen flicker-re: Hálózatról és akkuról is csinálja? Nyílt és zárt driverrel is?
Adj egy esélyt a Chakra-nak, Linux Mint-nek, és a Fedorát próbáld ki újra, nagyon friss a kernel, hátha jobb lesz az eredmény.
-
ViZion
félisten
1. Mindegyik disztrónál: kb. 600 disztró van, ebből kb. 10 jelentősebb. Mindet próbáltad? Melyikdisztrót, melyik verziót, milyen asztali környezettel?
2. Ugyan azok a hibák: Konkrétabban? Angolul kell rákeresni, esetleg disztró-specifikusan.
3. Milyen laptop? Típus, esetleg gubancos HW vendor, stb...Linpusból ált. Quick OS-t raknak fel, vagy ilyesmit, előretelepítettekkel még sosem jutottam el GUI-ig... Röviden itt írtam róla, nagyon alap disztró. Chakra-t, Ubuntut, Linux Mint-et, Fedorát ajánlom első körben kipróbálni.
-
ViZion
félisten
-
-
ViZion
félisten
válasz
Termi92 #12382 üzenetére
Vagy Fedora nyílt driverrel teljesen jó. Szép is lenne, ha 3-4 Ubuntu alapú disztró után pálcát törnél a linux felett... (Torvalds most forog a sírjában, pedig még él
) vannak rpm disztrók is, nem csak a debian
bár Ubuntu az "uralkodó": ami progi van linuxra és más disztróval mókolni kell, Ubuntura van belőle .deb. De azért itt sincs kevés progi, csak kicsit utánajárós, míg az SW center kényelmes.
-
ViZion
félisten
Ne már! én is javasoltam -gondolom más is- hogy fontos témáknál (azonnali kérdések, HW bajok, néhány egyéb téma) érdemes lenne chatszoba, nem végignyüstölni a fórumot.
Tapasztalat, h pl. hiába alinux topik, ha van egy dolog, előbb kérdés, utána olvasás.
Másrészt az azonnali kérdésekben 1 hét alatt kb. 5.-en kérdezik mivel lehet MP3-at összevágni.
Talán érdemes lenne az ilyen kérdéseket/válaszokat egybeszedni kategorizálva, egy szoftver ajánlóban. Legyen az videó vagy audió vágás, konvertálás... persze folyamatosan frissíteni kellene, de sokan besegítenénk, belinkelve akár tutorialokat vagy logoutos cikkeket is.
Nem biztos, h ez így jó, vagy kell, csak ötletelek. -
ViZion
félisten
nem naivság, én nem azért sírok, mert az ismerősöm nem tudott amőbázni. Nem is ez a lényeg.
Hanem kb ennyi erővel lehetne rajta egy működő linux, és az átlag emberben nem ez a negatív élmény marad.Ezek után nekik mondhatod, h jó a linux, sőt, átlag usernek, aki nem játszik még jobb is, mert nem telepíti szét marhaságokkal, meg nem lesz tele toolbarral az Internet explorer 2 hét után...
Lazítás ITT!
-
ViZion
félisten
válasz
Nagytalp #9908 üzenetére
Nos ilyen laptopba belefutottam én is.
Nem 100% hogy linpus volt, de semmilyen ablakkezelő nem volt telepítve...
Csak parancssor volt, és a mobilnet sem ment így...
sudo instant delete...Igazából ezzel az a probléma, h átlag emberben az marad meg: a linux sz¤r, azt mondták az van a gépen, és nem lehet kezdeni semmit vele.
AnyázásFélreértések elkerülése miatt mondom, h Ubuntu user vagyok. A vevők nagy része nem az. Egyértelműen a gyártók hibája. Kb. 1 ft lehet rádobni egy működö ubit a laptopokra... de inkább nem teszik, nehogy valaki -pl. aki csak netezik, filmet néz, doksit ír/olvas- megkedvelje. Ezután ajánlottam az ubuntut, h telepítem, természetesen azt mondták, h inkább az XP... egy új laptopra. (megoldották végü w7-el)"Magyarul olvasd el a feltételeket. És esetleg fogadd el.": azért ez is lehetne GUI-ba hegesztve...
Ami miatt szeretem az ubuntut: halk. Igen, a W7 akkor is swappol ha a google.hu jön be.
4 GB ramnál recsegteti a HDD-t (friss installnál is, töredezettségmentesítve is). Ubuntunál meg hangtalan. HTPC-re is csak linuxot. -
ViZion
félisten
Kis feszültségoldás:
LINK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen program, ami...?
- Nintendo Wii U
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest