- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Forrmell.enn
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HP notebook topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- VR topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lathronos
őstag
válasz
V.Stryker #47919 üzenetére
Talán az OpenBox-os remasterem megér egy próbát. Ez egy minimálisan módosított alap lubuntu, melyben az lxde cserélve lett OpenBox-ra, ennek hála még a a lubuntu-nál is 15-20%-kal kevesebbet fogyaszt. ITT találod az ismertetőt, az ISO-k közül a 32 bites base verziót töltsd le.
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
zoltanz #47843 üzenetére
Talán tégy egy próbát a bunsenlabs-szal, hátha. Száguldani nem fog, de egy-két dologra még alkalmas lesz.
-
Lathronos
őstag
válasz
spammer #47841 üzenetére
2 hete unokabátyám ugyanilyen paraméterekkel rendelkező laptopjára raktam bunsenlabs-t és működött(amíg tanácsom ellenére nem telepítette vissza a Win7-et) ugyan az igaz, még a youtube is smtube-bal, és igen sok kompromisszummal még netezni is tudott rajta, de ez már a mazochizmusnak minősül. Hardveraprón azért lehet E6XXX, E8XXX CPU-val és 2 GB RAM-mal PC-t találni 15-20k-ért, amelyek közt van pár olyan alaplappal rendelkező konfig amibe Xeon is tehető +2GB RAM-mal, így +6-8k-ért egész jó konfigot be lehet szerezni amivel még legalább 6-7 évig nem lesz gondja ha linuxot szeretne használni.
-
Lathronos
őstag
válasz
student #47837 üzenetére
Sajnos a CPU annyira gyenge, hogy még a bunsenlabs is csak csigatempóval vánszorogna rajta, pedig az a linuxok alsó határának egyik neves képviselője fogyasztás terén. Kénytelen leszel ahogy CPT.Pirk is említette minimum egy Intel Core2Duo CPU-val(AMD meg se forduljon a fejedben, azok ebben a kategóriában harmat gyengék) szerelt laptopot vagy PC-t beszerezni, de abból is a 2.5 GHz feletti órajelű példányok közül válassz(E6xxx, E8xxx) és emellé minimum 2 GB RAM-ot. Már elmúltak sajnos azok az idők, amikor még egy Pentium 4-esen is elfutottak a kis hardverigényű linuxok.
-
Lathronos
őstag
Én maradok a jól bevált Transmission-nél, 8 év alatt még nem okozott csalódást, mióta használom. Van belőle qt és GTK verzió is, kinek mi kell.
-
Lathronos
őstag
válasz
Balion #47758 üzenetére
Én is ezzel az egy módszerrel tudom a wi-fi-met működésre bírni, így tuti, hogy működik. A folyamat végén újra kell indítani a rendszert, addig nem fog működni a wi-fi.
(#47760) CPT.Pirk
Akkor te valami varázsló lehetsz, mert kernel patch nélkül még a 4.8-as kernellel sem működik. Próbáltam Mageia, Ubuntu, Chakra, Manjaro-val is, mind kudarcot vallott. 1-2 percig tényleg működik, aztán leáll.
-
Lathronos
őstag
válasz
herdsman12 #47715 üzenetére
Mivel a másoláskor felülíródott a fájlok időindexe, egyszerűen biztos nem, már ha módosítható egyáltalán.
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
#59070464 #47661 üzenetére
Csodás! Full CLI linux. Minek ide DeE és WM, a 80-as években is jól megvoltunk nélküle igaz? Hú de öregnek érzem magam, hogy én is még akkoriban a 8 bites korszakban ismerkedtem meg a számítástechnikával.
Én is manapság a minimalizmus híve vagyok, lásd OpenBox-ot használok, de ez még nekem is sok.
-
Lathronos
őstag
válasz
mefistofeles #47629 üzenetére
"Hogy lehet, hogy friss disztróknak nincs EFI telepítője? Hol itt a logika?"
Gondolom még mindig a BIOS-szal rendelkezők vannak többségben a linux felhasználók között, akik közt nem egynek van 8-10 éves PC-je(nekem is van egy Core2Duo PC-m, most is erről írok) az i5-ös mellett(azon Win7 van, csak játékra használom) és amíg fut rajtuk a legtöbb XFCE, LXDE, MATE-val ellátott disztribúció addig eszük ágában sincs lecserélni. A laptopomat is legacy BIOS opcióval használom, nem tudok megbarátkozni a GPT-vel. Tudom, hogy jobb, biztonságosabb, de régimódi vagyok.
-
Lathronos
őstag
"Azért jó, hogy nem kell fényképes, telefonszámos regisztráció a PH-ra!"
Miért? Ja, mert minden hímnemű fórumtag engem is beleértve a nyálát csorgatná és telefonon szerenáddal zaklatna éjjel-nappal?
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
vargalex #47599 üzenetére
Ezt akkor benéztem.
(#47603) lev258
"Mielőtt túl nagy biztonságérzeted lenne, fontos tudni, hogy Linuxra is vannak kártevők, de persze itt is erősen szükséges a te együttműködésed is, hogy aktiválódhasson."
OS: Az ön által megnyitni kívánt állomány xyz kártevővel fertőzött. Ennek ellenére is futtatni kívánja? YES/no
Felhasználó: YES
-
Lathronos
őstag
válasz
mefistofeles #47595 üzenetére
Próbáltad a legfrissebb 16.10-es Ubuntu-t is? Ha az elindul gond nélkül, akkor van remény Ubuntu és Mint vonalon. Ettől függetlenül véleményem szerint a Chakra is megér egy próbát, és talán meg is tetszik. Én csak azért nem használom, mert nem szeretem a KDE-t.
-
Lathronos
őstag
Látom te is szeretsz regényt írni.
Nem gond, csak lusta vagyok sokat olvasni.
Van Ubuntu-ra és Mint-re valós idejű védelem, ráadásul magyar nyelvű, úgy hívják, hogy COMODO. Naponta 3-4x frissül az adatbázisa, így naprakésznek mondható és könnyű használni. Kiválasztod milyen kell 32bit vagy 64, letöltöd a deb csomagot és gdebi-vel vagy Szoftver központtal telepíted.
Így rendszeresen tudod ellenőrizni az általad letöltött fájlokat mielőtt ráengeded a Windows-ra.
A sudo rendszeradminisztrátori jogosultság abban a pillanatban deaktiválódik amint bezárod a terminált. Ha kell segítség a COMODO telepítéséhez, szívesen segítek.
Annak idején készítettem egy PDF útmutatót is hozzá. Esetedben a különbség annyi, hogy a csomag ugyebár .deb és telepíteni gdebi-vel vagy szoftverközponttal kell.
-
Lathronos
őstag
válasz
mefistofeles #47579 üzenetére
Fejlesztő? Igaz, hogy programozó nem egy van köztünk(én nem vagyok), de hogy bármelyikünk is valamely disztribúció fejlesztő közösségének a tagja lenne, erről nem tudok semmit.
Na de a lényegre térve a dd egy parancssorból indítható GUI(grafikus felület) nélküli USB specifikus író alkalmazás. Ezt a max404 által leírt paranccsal tudod indítani terminálban.
Vagyis beírod ezt: sudo dd if=/path/to/linuxmint-18-cinnamon-64bit.iso of=/dev/sdX bs=1M
Az x helyére a pendrive azonosítóját írod(pl. sdb vagy sdc).
A hwinfo --block --short paranccsal tudod kideríteni hol van a pendrive.
Erre kapsz terminálban egy ilyen kimenetet:
disk:
/dev/sda SAMSUNG HD160JJ
/dev/sdb WDC WD2500AAJB-0
/dev/sdc Kingston DT 101 IIAz eszköz nevéből már tudni fogod melyik a pendrive. Nálam a Kingston, vagyis sdc
-
Lathronos
őstag
válasz
mefistofeles #47567 üzenetére
Ja, hogy van Windows is? Akkor a legegyszerűbb megoldás ha RUFUS-szal írod pendrive-ra.
Ha fekete képernyő fogad bootolásnál, érdemes megpróbálni a force VESA-t.
-
Lathronos
őstag
válasz
mefistofeles #47563 üzenetére
Ha USB-re tennéd a telepítőt, akkor unetbootin. Valószínűleg AUR-ban benne van, ha mégsem, ITT VAN a binary. Hogy hogyan telepítsd? Aki egy Manjaro-t fel tud telepíteni, szerintem egy Mint-et is.
1. pendrive-ról bootolsz
2. csatlakozol a nethez
3. kiválasztod a nyelvet
4. követed a telepítő utasításait
-
Lathronos
őstag
Hát sajnos manapság még a legkevesebbet fogyasztó disztribúciónak is minimum 3 Ghz-es P4 CPU kell, a 1.5 Ghz semmire sem elég, de talán ezzel tehetsz egy próbát, hátha: WattOS(ebből a Microwatt Edition fog kelleni neked) RAM-ból is 1 GB a minimum 512 MB helyett már vagy 2 éve.
-
Lathronos
őstag
válasz
King Unique #47430 üzenetére
Amennyire láttam a 16.04.1 YouTube demo videóban, elég jól működik a GS verzió. Holnap letöltöm és megnézem. Ha tényleg használható, készítek belőle remaster-t. Ha a 14.04-et frissíted, a végeredmény a pár napja megjelent legújabb 14.04.5 lesz.
-
Lathronos
őstag
válasz
King Unique #47428 üzenetére
Hát az eddigi 16.04 és 16.04.1 rendkívül kellemetlen tapasztalataimból tanulva, nem. Vagy a 14.04-est fogom frissíteni, vagy az új Debian verzióból próbálok meg készíteni. Bár lehet egy napot rászánok és megpróbálok összehozni kettő 16.04.1-est is, egy 32 és egy 64 bitest.
-
Lathronos
őstag
Na most elindítottad a lavinát. Nemsoká jönnek megint a "Ne keverjünk gtk-ba qt-t, mert az istenkáromlás! Máglyára az eretnekkel!" hozzászólások.
Lesz itt olyan boszorkányper mint az ubuntu.hu-n szokott.
-
Lathronos
őstag
Talán az Xtreme Download Manager.
-
Lathronos
őstag
válasz
King Unique #47417 üzenetére
Mivel a Voyager remasterem már eléggé elavult, így töröltem. Majd a héten készítek újat.
-
Lathronos
őstag
válasz
tvamos #47391 üzenetére
Hát így elsőre én személy szerint ezt javasolnám. DE vagy WM az nincs, csak parancssor, valamint a szerverek konfigurálásáról semmit sem tudok, így a beállításban segíteni sajnos nem áll módomban. De vannak itt páran akik igen, szerintem még a mai nap segítséget kapsz a beállításokhoz.
-
Lathronos
őstag
válasz
Damateo #47388 üzenetére
Ja... a 16.04 igazi zsákbamacska lett, és jópáran belenyúltunk a sz*rba rendesen. Teheted azt is amit én. Ubuntu 14.04-et használok, az atom stabil, és nem idegesítem minden nap magam az agyvérzés határáig. Ha a Mint-et szereted, akkor maradj a 17.3-nál, és neked se fog fájni egész nap a fejed a sok bugtól.
-
Lathronos
őstag
válasz
Damateo #47386 üzenetére
Ha ezt a hibát Mint 18 alatt tapasztalod, az azért van, mert a Cinnamon 3.0 még nem stabil. Ettől függetlenül nálam is folyton összeomlott a Cinnamon Minten, az ubuntu remasteremen viszont stabilan fut 2 hónapja. A fene se érti mi baja a Mintnek egyes konfigurációkkal.
-
Lathronos
őstag
válasz
Apollyon #47370 üzenetére
Hát nálam nem zabálja fel a CPU-t kiéheztetett oroszlán módjára a Firefox ezt a fogyasztást produkálja 4 megnyitott lappal, ebből az egyiken YouTube 1080p Full HD lejátszással. Pedig ebben a PC-ben amiről most írok is egy Core2Duo van, egy E6850-es. Igaz én nem DE-t használok, hanem OpenBox WM-et, az is farag le keveset a fogyasztásból.
(#47378) colomb2
Csak nem CyanogenMod-ot használsz?
-
Lathronos
őstag
válasz
Normi™ #47341 üzenetére
Meg van egy Linux Mint közösségi oldal is.
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
AMD CPU-khoz keresnék compositor-t OpenBox-hoz, mivel a compton-t nagyon nem szeretik. Tud valaki javasolni valami tearing mentes szintén pehelysúlyú alternatívát?
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #47001 üzenetére
Rendben. Az az 500 szoftver amúgy 47 nem számolva a játékokat, hogy minden hétköznapi feladatra alkalmas legyen(beleértve az SMTube-t is, amivel még a fent említett gyenge P4-es konfigon is lehet YouTube videozni 360p-el). Helyet sem foglal sokat, feltelepítve mindössze 7.4 GB. Amúgy pedig rá lehet jönni melyik szoftverek mire való, továbbá a firefox könyvjelzői közé a linux csoportba betettem a PH-t is, az Ubuntu és linux abszolút kezdő topic-kal egyetemben arra az esetre ha elakadna aki letölti és használja.
Amúgy kíváncsi lennék, hogy a korlátozott extrák telepítése nélkül(mert a lubuntu alapértelmezetten nem tartalmazza) hogyan néz pl. online filmeket.
-
Lathronos
őstag
válasz
F.B.I. #46996 üzenetére
Szerintem arra a Lubuntu is sok lesz az 512 MB RAM miatt ami nagyon kevés. Próbálkozz meg az OpenBox remaster-emmel, azzal jól kell futnia.
-
Lathronos
őstag
válasz
King Unique #46865 üzenetére
Most már legalább te is tudod, miért nem vagyok hajlandó 14.04-ről 16.04-re váltani.
-
Lathronos
őstag
válasz
DrojDtroll #46852 üzenetére
Csak ismételni tudom magam, a python már nem abszolút kezdő szint hanem haladó.
-
Lathronos
őstag
válasz
saelin #46837 üzenetére
Ezt már olvastad? Így telepítve valószínűleg jó lesz.
-
Lathronos
őstag
válasz
Gyb001 #46590 üzenetére
Ilyennel már én is találkoztam, egyik ügyfelünk elfelejtette a jelszavát, de ha az életem múlna rajta akkor se tudnék visszaemlékezni hogyan oldottuk meg. Bár mintha Hiren's Boot CD lett volna a megoldás.
Nem tudom jó lesz-e valamelyik, hátha: Remove HDD password
(#46593) Damateo
sudo apt-get autoremove - ez tuti leszedi ami még ott maradt a plasma5-ből.
-
Lathronos
őstag
válasz
King Unique #46579 üzenetére
Nálam egy 120 GB-os SSD van elkülönítve a PC-men Windows 7 számára. 1.5 éve telepítettem utoljára, most foglal 80 GB-ot.
A laptopjaimon az Ubuntu-k 40 GB-ból gazdálkodnak, amik még 2 év után se híznak 25 GB fölé.
-
Lathronos
őstag
Értem én, hogy jót akarsz, nincs is ezzel semmi baj.
Az Ubuntu 14.04 életciklusa után én is valószínűleg Arch-ra váltok, de egyelőre semmi bajom vele. Azon szerencsés 1 fő vagyok a 100.000-ből aki még nem találkozott a saját konfigurációin egyetlen kritikus hibával sem az Ubuntu esetében 2 év alatt amióta használom.
Azelőtt PCLinuxOS-t(Mandriva alapú) használtam 6 évig ami szintén rolling, aztán megismerkedtem az Ubuntu-val és megtetszett. A Debian is jó, csak az már nem kezdő szint. Én elboldogulok vele, viszont aki először találkozik linux-szal pánikrohamot kap a telepítő kérdéseit olvasva. Az Arch-hal szintén elboldogulok, 8 év alatt ragadt rám annyi, hogy a telepítést meg tudom oldani, a további ismeretanyagot pedig 1-2 év alatt megtanulom, csak hát van egy olyan negatív emberi tulajdonság amit lustaságnak hívnak.
Külső terén pedig nekem egy OpenBox tökéletesen megfelel, vagyis nincsenek nagy igényeim.
-
Lathronos
őstag
A kötekedés áll legmesszebb a szándékomtól, csupán utalni szeretnék rá, hogy ezen topikban azok vannak többségben, akik még sosem láttak, használtak linuxot. Legelőször a használatát kell elsajátítani, megismerni a szerkezetét, működését, arra pedig rolling ágon egy Manjaro, ciklikus verziókhoz pedig Linux Mint/Ubuntu a legideálisabb. Aztán ha valaki többre vágyik akkor maga is megtalálja az utat a hardcore ághoz. Viszont a többség melyhez jómagam is tartozok, megelégszik azzal, hogy telepíti és működik, nem kell manuálisan konfigurálni órákig, napokig, hogy elérjük a tökéletességet. Lehet, hogy az Ubuntu béna és esetlen, lassú és csenevész, viszont netezésre, multimédiára szerintem bőven elegendő, vagyis mindarra amire egy átlag felhasználó vágyik. Szemléltetésképp egy F1 versenyző sem 500 LE-s szörnyetegen kezdi a tanulást 6 évesen ugyebár. Szépen fokozatosan fejlődünk, és aktuális mentális/fizikai képességeinkhez mérten választunk eszközt a tanuláshoz.
-
Lathronos
őstag
válasz
King Unique #46524 üzenetére
Ha szereted az Arch-ra épülő disztribúciókat, ajánlom figyelmedbe a stabilabb Manjaro-t(abból is van cinnamon). Itt megtalálod a legfrissebb mindenféle DE-vel/WM-mel ellátott változatait. A 2015-ös gyászos év után végre összeszedték magukat a fejlesztők.
-
Lathronos
őstag
válasz
Flowtation #46441 üzenetére
Felejtsd el. Az össze vissza partícionált/formázott HDD-t talán a Kürtnél vissza tudják állítani(arany áron dolgoznak) eredeti állapotára minimális veszteséggel, de hogy mezei adat-visszaállító szoftverekkel nem jutsz semmire, az tuti. Sajnos azok az adatok az örök bitmezőkre költöztek.
-
Lathronos
őstag
válasz
Flowtation #46381 üzenetére
NitroShare-rel, szoftverközpontól(Kubuntu-n valami más neve van, ha jól emlékszem muon) is tudod telepíteni. Egy kis segítség a használatához. Ha Windows-os PC/laptop közötti fájlmegosztást akarsz, értelemszerűen Windowsra is telepíteni kell a NitroShare-t.
-
Lathronos
őstag
válasz
Flowtation #46374 üzenetére
Ubuntu Tweak-kel takarítsd ki az Ubuntu-t. Valószínűleg a sok felesleges frissítések által hátrahagyott adatszemét és régi kernelek miatt lassult be.
Másold be a következőt terminal-ba: sudo apt-get remove plasma-desktop
Ennek le kell szednie a teljes KDE-t, ezután már valószínűleg jó lesz.
-
Lathronos
őstag
válasz
Flowtation #46369 üzenetére
Na abban az egyben nem tudok segíteni.
A KDE tipikusan az a DE, ami nem szokott jól működni ubuntu-n ha utólag telepítik(saját tapasztalat). Ha azt szeretnél használni, akkor telepítsd a Kubuntu-t, más módja nincs. Amúgy a KDE még a Unity-nél is többet zabál, így még lassúbb lesz. Ha meg netán a Plasma 5-re gondoltál, azt felejtsd el, 14.04-re nem portolták sajnos, csak 16.04-en érhető el.
-
Lathronos
őstag
válasz
Flowtation #46364 üzenetére
Persze, én is így készítem a különböző hivatalosan nem támogatott DE-vel és WM-mel ellátott ubuntu remastereimet. Mire szeretnéd kicserélni a Unity-t? Talán tudok segíteni.
MÁS: megjelent az ubuntu 14.04 következő verziója, a 14.04.5.
Mivel még nincs róla hivatalos tájékoztató, így nem tudom, hogyx a frissített csomagokon és kernelen kívül miben más mint a 14.04.4.
-
Lathronos
őstag
válasz
Geripapa #46354 üzenetére
Komolyan nem értem, hogyha ajánl valaki egy egyszerű, gui-s megoldást, ami Ubuntu ISO-khoz van optimalizálva, miért kell dd-vel szenvedni, főleg úgy, hogy az ember azt se tudja mi az és hogyan kell használni.
Nem okoskodni akarok, csak többen is mondták, hogy a dd-vel vigyázni kell, főleg ha nem tudod mit csinálsz.
Helyreállítás GParted -> Eszköz -> Partíciós tábla létrehozása.. majd ezután Partíció-> Új -> FAT32
Én a helyedben kipróbálnám amit ajánlottam MintStick-et, én azzal írok Ubuntu ISO-kat és mind hibátlan. Nem tudom, growler hogy értette, hogy nem mindenható, de hogy hibátlanul működik Ubuntu esetén az biztos. Ha viszont erőltetni akarod a dd-t, akkor inkább gui-s kattintós változatot használj: mkusb
-
Lathronos
őstag
válasz
Keef_Lee #46319 üzenetére
A 64 bitesben van KODI, és a szintén 64 bites Cinnamon-ban is 16.04-ből még 3-4 hónapig biztos nem csinálok remastert. Hogy KODI-val mennyit fogyaszt az Openbox remaster, passz, én nem használom. Bőven elég nekem a VLC.
-
Lathronos
őstag
válasz
zorzy4 #46298 üzenetére
Inkább Openboxos Ubuntu, a lubuntu-nál is kevesebbet fogyaszt, 1 GB RAM bőven elég neki. Ezt is szintén ki tudod próbálni LIVE-ban. Mivel LTS, így 2019-ig kap frissítést, addigra meg csinláok egy 18.04 LTS-t is, ami 2023-ig.
-
Lathronos
őstag
válasz
spammer #46283 üzenetére
Az olyan router, aminek a hatótávolsága 20-30 m és képes stabil wi-fi kapcsolatot biztosítani 10.000 Ft-os vételártól indul. Nekem ilyenem van, tökéletesen működik, a hatótávolsága kb. 20 m, még a kertben is 70%-os jelerősséget mértem. Viszont ez 10/100-as, így akinek 100 Mbit-nél gorsabb nete van, annak ezt tudom ajánlani. Húgoméknak ilyet szereztem a gigabites netjükhöz az ONT mellé és tökéletesen működik.
(#46284) NewmanHD
Én ezt találtam az SSD biztonságos törlésére
-
Lathronos
őstag
válasz
King Unique #46149 üzenetére
A pepperflashplugin-nonfree csomag telepítése után működnie kell a flash-nek a chromium-ban is.
-
Lathronos
őstag
válasz
mefistofeles #46145 üzenetére
-
Lathronos
őstag
válasz
King Unique #46144 üzenetére
Én az alapértelmezett pepperfflash-t és flashplayert használom, így nem tudom hogyan kell eltávolítani a harmadik féltől származót és visszaállítani az eredeti-t.
Talán lev258 tudja
-
Lathronos
őstag
válasz
mefistofeles #46093 üzenetére
Telepítsd a gui-t is
Terminalba másold be ezt: sudo apt-get install doublecmd-gtk
-
Lathronos
őstag
válasz
#59070464 #46086 üzenetére
Nekem sem sikerült még az Openboxos Ubuntumon 1 GB RAM használat fölé menni, pedig olykor Firefox 5 megnytott lappal megy olykor flash tartalmommal, HD Youtube-bal, De még ha VLC-ben idítok HD MKV-t mellé akkor se. Elképesztő mennyire vissza lehet fogni a fogyasztást openbox alatt.
Cinnamon, KDE, Gnome esetén ilyenkor már rég 1.5 GB körül járnék.
-
Lathronos
őstag
válasz
agy73p #46042 üzenetére
PCLiunuxOS teljesen használható kezdők számára, én is azzal kezdtem a linux-szal való ismerkedést 2008 nyarán.
Full Monty-t sose használtam, így nem tudom miben más, mint az alap KDE. Van magyar Helpdeskje is, itt. Ha elakadnál, ITT keresd janu-t. PCLinuxOS témában ő a nagy Jedi mester.
A PCLinuxOS topikban szokott lenni leginkább.
-
Lathronos
őstag
válasz
DrojDtroll #46027 üzenetére
Milyen DE? KDE, LXDE, Trinity, LXQt, Gnome, Cinnamon, MATE, XFCE, stb.?
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
guppi2 #46003 üzenetére
Itt találod mindkét Openbox verziót(32 és 64 bites)
1. A MediaFire link betöltése után rákattintasz az I'm not a robot melletti négyzetre
2. kiválasztod azokat a képeket, melyeket az azonosító kér: pl. fák, folyók, stb.
3. ha ez kész, kattints a Verify-re
4. majd a piros AUTHORIZE DOWNLOAD gombra kattintasz
-
Lathronos
őstag
válasz
lev258 #45970 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből, így már nem tudtam befejezni a választ. Közben nekem is beugrott, hogy egyes SIS GPU-kat nagyon nem szeretnek az ubuntu-k, és csak a VESA kikényszerítése oldja meg a gondot. Tudtommal ez az egy megoldás van rá, amit utólag kell elvégezni telepítés után.
-
Lathronos
őstag
válasz
guppi2 #45965 üzenetére
A 16.04 nem a legjobb választás volt, még akadnak hibái. A skype és viber témában tudok segíteni, épp most készítek egy 64 bites Openbox Ubuntu 14.04.4-et(mai napig bezárólag mindenből a legfrissebb van benne), ami kifejezetten a gyengébb képességű laptopok-ra és PC-kre lett optimalizálva és a Skype-ot/Vibert egyaránt tartalmazza, valamint a SIS GPU-kat is kezeli, így a felbontással se lesz gondod. Ha tudsz várni 20:00-ig, kapsz egy magyar nyelvű ISO-t amivel tökéletesen fog működni a laptopod.
-
Lathronos
őstag
válasz
bandras0226 #45946 üzenetére
Ha nem érdekel a linux és nem is akarod használni, egyáltalán minek töltesz le ISO-kat?
-
Lathronos
őstag
válasz
DrojDtroll #45939 üzenetére
Egy ismertető bevezetésképp nem ártott volna, amelyben bemutatod a kis robotot. Képessségek, programozás menete, használatához szükséges eszközök, kiegészítők, modellek(gondolom nem csak az alapmodell van belőle) beszerzési forrás link képében ha valakinek van 8.000 $-ja az alapmodellre.
-
Lathronos
őstag
válasz
DrojDtroll #45931 üzenetére
Ha nincs még, nyugodtan. Sokakat érdekel a robotika.
Egy ilyen Nao nem lenne rossz itthonra, unalmas napokon biztos lekötne.
-
Lathronos
őstag
válasz
growler #45903 üzenetére
& (#45904) Sonja
Ja, hogy van a 0.6.0-nál újabb is.
Valószínűleg ez volt a gond. A 0.7.0-val már semmi gond.
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a deadbeef-fel, és 2 óra google-ban való guberálás sem hozott eredményt, talán ti tudtok segíteni. Hogyan oldható meg, hogy megjegyezze bezáráskor, hogy a lejátszólistában épp hol tartott? Nekem mindig visszaugrik indításkor az elejére, ami elég bosszantó. Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Eredeti játékok OFF topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szappanos topik (Dettol, Xiaomi, Lebath...)
- DOOM - The Dark Ages
- Forrmell.enn
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest