Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon
    nagyúr

tehát ha nincs rendesen fent friss kodek, akkor ki kell találni egy új csomagolási rendszert és abban kell terjeszteni a kodekeket, ahelyett, hogy csinálnának egy friss kodekpakkot és azt terjesztenék?

ez olyan, mintha nem tudnék lejátszani egy filmet, és az lenne a javaslat, hogy rakjak fel kvm-et, libkvm-et, abba virtualizáljak egy windowst, abba rakjam fel a phvm drivereket, meg egy médialejátszót és azzal nézzek filmet... mindezt persze cloudba, mert ma már cloud nélkül nem ember a júzer.

egyébként nekem az mplayer mindent vitt eddig. csak a vlc-vel fordult elő, hogy nem látott mindent, de az nálam tárgytalan.

ahelyett, hogy csinálnának egy friss kodekpakkot és azt terjesztenék?

Ezt Te látod jobban, én egy igencsak friss Linux felhasználó vagyok. Nekem a legelső Linux a Focal Fossa volt (Ubuntu 22.04 LTS). Azt is a Covidnak köszönhetem, különben sose kezdek el foglalkozni vele.

Elérhető egyébként az Enterprise rendszerekre is a kodek csomag, de ahhoz külső repókat kell hozzáadni a rendszerhez. Én ezeket nem szeretem, mert tartok attól, hogy ilyen-olyan ütközéseket fognak csinálni a rendszeremben alapból jelen lévő csomagokkal és az OpenSUSE-nál már volt is ebből gondom, amikor a Packman ütközött a disztró saját csomagjaival. Aztán csak egy sz*ros kodekcsomagot akartam telepíteni...

Új hozzászólás Aktív témák