Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
- Androidos fejegységek
- Apple asztali gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.balazs.95
veterán
A LibreOffice 4.3.4.1-gyel Win10 alatt is előjön az a hiba, hogy ha egy diagramnál egy adatsort írok át, akkor leokézva nincs gond, de ha többet írok át, akkor egyszerűen nem veszi figyelembe, illetve ha átírom, akkor csak akkor módosul a diagram, ha nyomok egy okét.
-
törölt tag
Ja igen szól, de maximum megnyitja a weboldalt azt hiszem, aztán le lehet tölteni. Mondjuk kicsit olyan mint a Skype azzal a különbséggel, hogy az már nem is nagyon szól, hogy van új, pedig egy időben az asztali verzió szépen frissült is magától. Ott is rá kell telepíteni
-
törölt tag
LO Calc-nál van most egy olyan gondom, hogyha egyesítem a cellákat, aztán nem tudom húzással az egyesített cella jobb alsó sarkában, átmásolni a többi üres cellára. Erre valakinek valamilyen ötlet?
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #189 üzenetére
A 13.2-es OpenSuSE most érkezett meg, és benne van a LibreOffice 4.3.2.2
-
törölt tag
Windowsra megjelent a 4.3.3
-
sz.balazs.95
veterán
nem tudjátok, miért lehet néhány diagram körül kék keret?
-
róland
veterán
Adott az alábbi makró:
sub Adatrogzites
rem ----------------------------------------------------------------------
rem define variables
dim document as object
dim dispatcher as object
rem get access to the document
document = ThisComponent.CurrentController.Frame
dispatcher = createUnoService("com.sun.star.frame.DispatchHelper")
dim args1(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args1(0).Name = "ToPoint"
args1(0).Value = "$B$2"
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoToCell", "", 0, args1())
dim args2(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args2(0).Name = "ToPoint"
args2(0).Value = "$B$2:$M$2"
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoToCell", "", 0, args2())
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:Copy", "", 0, Array())
dim args4(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args4(0).Name = "Nr"
args4(0).Value = 2
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:JumpToTable", "", 0, args4())
dim args5(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args5(0).Name = "ToPoint"
args5(0).Value = "$B$290"
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoToCell", "", 0, args5())
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:Paste", "", 0, Array())
end subA lényege, hogy egy berögzített adatsort átmásolna (kijelölés-másolás-beillesztés módszerrel) egy táblázat megfelelő sorába.
Ezt szeretném módosítani oly módon, hogy az adott dátumnak megfelelő sorba szúrja be az adatokat. (A dátumnak megfelelő sor kiszámított sorszámát az eredeti munkalap egyik (jelen esetben A3) mezője tartalmazza.Úgy néztem, hogy ebben a részben határozza meg, hogy hová is kell beszúrni:
dim args5(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args5(0).Name = "ToPoint"
args5(0).Value = "$B$290"
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoToCell", "", 0, args5())Azaz ezt szeretném úgy módosítani, hogy $B$290 érték helyett a mindenkori kívánt cellába illessze be az adatokat.
Hogy lehet ezt megoldani?
-
róland
veterán
Hali!
Hogyan lehet saját makrót rögzíteni a Calc-ben? (Sajnos, amit a súgója ír, nem működik, mert az ott említett menüpontok egyike sincs bent a legutolsó változatban.)
A probléma a következő:
- adott napon bizonyos típusú szolgáltatások napi értékesítését kellene egy táblázatban elmenteni;
- viszont hosszabb távon nem szeretnénk, hogy a rögzítők lássák a teljes táblázatot, hanem csak az adott nap számait írhassák be;
- így lenne egy űrlap szerű "Adatfelvitel" tábla, melynek végén egy nyomógombra kattintva bemásolná az "Adatsor" tábla aznapi dátumához a rögzítendő adatokat.Hogyan lehetne a problémát megoldani?
-
Siriusb
veterán
Mondjátok már meg, mi a fenét csinálok rosszul?! Mostanában elég hülyén viselkedik a Calc-ban a másolás beillesztés. Pl. kiválasztok egy cellát (teljesen mindegy, szöveg vagy szám) és 3 másik cellába szeretém ugyanezt másolni az eredeti cella formázása nélkül. Ha csak egy Enter-t nyomok, akkor először csak az első cellába illeszti be az adatot, megismételve a másolás/beillesztés műveletet, másodjára már mind a három cellába bemásolja.
Nos, mivel formátum nélkül kellene ctrl+shift+v-ét használok. Első nekifutásra feljön egy ablak Unformatted-text-tel felkiáltással. Másodjára szépen lehet választani a Paste Special opciók közt. Na most mi a fene van, mert megőrülök?! -
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #180 üzenetére
Mennyi idővel szokta követni a Windows verziót?
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #178 üzenetére
Megjelent a Verzió: 4.3.2. Tegnap már kint volt szoftverbázison is, csak én megvártam, ameddig hivatalosan is kiadják
-
törölt tag
Eméleim szerint letoltes helyett letoeltes van írva, és nem zavarja őket
-
pakriksz
őstag
Egy olyat szeretnék megcsinálni calc-ban a manuális rendezést lehetőleg elkerülve, hogy vannak időpontok (olyan mint egy menetrend), és egymás mellé rendezni a kezdő és végző időpontban stimmelő(legközelebb lévő) oszlopokat(azt hogy melyiket kell nézni, a kezdő vagy a végződőt, az egyik cella szövege alapján lehetne eldönteni). Ezt valahogy össze lehetne hozni, vagy ez túl bonyolult egy táblázatkezelőnek?
-
swoody
senior tag
válasz
CPT.Pirk #174 üzenetére
Már nem aktuális számomra mert nincs kedvem pepecselni, de köszönöm szépen a segítséget.
Amúgy azért nem jó az irányított beilltesztés sem, mert a 170 oldalnyi táblázatból minden oldalon kb. 1-2 táblázat és a táblázatok közt van olyan ami hosszabb azt egyből elrontja nekem mert csinál belőlle két cellát, a 2. probléma, hogy minden táblázatban van egy olyan táblázat ami több cellából áll mert összevannak vonva ezt ismét elcseszti a beillesztésnél..
D már kedvem sincs rá gondolni, ha pár perc alatt megtudnám csinálni azt mondom jó de elvieg nem is fontos csak sokkal esztétikusabb lett volna meg szűrhető az egész tartalom de majd ha megbíznak vele megcsinálom amúgy meg nem izgat mostmár.Ha nem lesz semmi dolgom lehet elkezdek megint pepecselni vele aztán megirom az eredményt.
MS-el kapcsolatba pedig nem tudok ms-ből képet másolni libre-be, ez normális?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Calc-ból táblázatot átrakni a writerbe egyszerű módon nem lehet?
Most úgy működik, hogy a calc-ban kimásolt táblát irányított beillesztésnél "formázatlan szöveg" módban kell beilleszteni a writerbe, majd ki kell jelölni, aztán a táblázat menüben az átalakítás, ott meg a szöveg táblázattá alakítását kell nyomni, majd még egy okét a feljövő opciókra.
Kollégák hiányolták, hogy nem tudnak úgy bemásolni táblázatot copy pésztel, mint MSO alatt.
-
swoody
senior tag
Bár én nem a legújabb verziót használom, a lényeg én úgy jelölök meg dolgokat, hogy aláhúzom, na mármost szoktam vissza ellenőrizni amit csináltok és a legaranyosabb dolog az, hogy néha furcsa módon egypár helyen eltünik az aláhúzás, ilyenkor csak pislogok, hogy csak nem vagyok ilyen hülye, hogy ismét kihagytam aztán rájövök hogy én biza már aláhúztam egyszer.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
Gubek-Einste #171 üzenetére
működik! Nagyon szépen köszönöm!
-
válasz
sz.balazs.95 #170 üzenetére
Az aktuális oldal szám mellé ad hozzá az oldalak száma mezőt is a Beszúrás/Mező alatt.
Jelöld ki a a hozzá adott mezőket majd a Formátum/Karakter/Háttér alatt tedd fehérre így már nem lesz szürke. -
sz.balazs.95
veterán
no rájöttem az oldalszámra, arra viszont nem, hogy hogy lehetne x helyett x/y formátumot használni
x - aktuális oldal, y - össz oldalszám
illetve miért festi ki a számjegy hátterét szürkével...
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
sz.balazs.95 #168 üzenetére
Illetve táblázatba hogy lehet képeket beszúrni? (Writer)
az előző kérdés is a writerre vonatkozik, csak elfelejtettem odaírni.
-
sz.balazs.95
veterán
Oldalszámot hogy' kell csinálni?
-
sz.balazs.95
veterán
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #165 üzenetére
Oprendszer verziószámát is add meg. Meg azt is, hogy 32 vagy 63 bites.
Win 8.1 alatt megy. A képen látható sorban szövegesen sem tudod átírni?
OpenSUSE alatt ennyire el van cseszve? Pedig annak van vállalati verziója, amit értelemszerűen vállalatoknál használnak. Azt hittem ilyen esetekben jobban tesztelnek. Mondjuk én is gyorsan továbbálltam az OpenSUSE-től.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
sz.balazs.95 #164 üzenetére
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #162 üzenetére
Persze, hogy feature
Visszaolvastam egy kicsit, mert write.-only voltam. Ha erre gondolsz, akkor szerintem jelentsd.
Most Win van a kéznél.
Nálam diagram kijelölése nélkül
Diagram kijelölésekor
Mikor leveszem a kijelölést visszaáll az eredeti pozíciójába -
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #160 üzenetére
Mivel csak bugok (rendellenes működés) kerültek javításra, ezért semmi látható nincs rajta. (kivéve, ha grafikai bugról van szó)
=========================
Ezt most olvastam:
Az Office Open XML dokumentumformátum inkompatibilitásai és ellentmondásai által okozott nehézségek a nyílt forrás számára -
kispx
addikt
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #156 üzenetére
"Jöhetne már az MS Office Linuxra is, mert ez így totál használhatatlan...
"
Na az nem túl esélyes, hogy bekövetkezne
-
sz.balazs.95
veterán
Csak nekem van jelen az a bug, hogy ha egy diagram tartományát ki akarom terjeszteni, akkor azt csak egyesével lehet? Azaz adott egy diagram, 20 adat sorral.
Mindegyiknél ki akarom terjeszteni az adat tartományt mondjuk 2 oszloppal.
Na ezt csak úgy tehetem meg, hogy szépen át írok egyet, majd oké, majd megint megnyitom ezt a menüt, majd átírom szépen a következőt, majd oké... egyesével mind a 20-nál.persze csak openSUSE alatt jön elő a hiba...
Jöhetne már az MS Office Linuxra is, mert ez így totál használhatatlan...
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
sz.balazs.95 #154 üzenetére
ja még egy gyönyörű hibát találtam:
az eszköztárak pozícióját teljesen önkényesen össze vissza állítgatja a LOo.
Beállítom, kijelölök egy diagramot, megszöntetem a kijelölést, erre máris visszaáll -
sz.balazs.95
veterán
Miért van az, hogy openSUSE alatt a LibreOffice állati lassú?
-
swoody
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #152 üzenetére
Arra szerintem várhatnék.
-
swoody
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #150 üzenetére
Sajnos nekem se nagyon akar sikerülni, hiába egyesítem mert van olyan táblázat ami nem is egybe van de akkor se akar sikerülni a teljes oszlopra kiható szélesség változás megoldása. :\
Az lett volna a cél, hogy calc-ba berakom csak mivel teljesen elvannak csúszva az oszlopok ezért calcba is össze vissza rakja, ha párat szépen megcsinálok úgy hogy a méretek ugyan azok, akkor szépen betudom őket illeszteni a táblázatkezelőbe.
Köszi szépen azért a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux felhasználók OFF topikja
- Be is futott a Honor GT Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Politika
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Így változat a Xiaomi 16 dizájnja
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest