- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CPT.Pirk #1298 üzenetére
[MS-OODF3]: Office Implementation Information for ODF 1.2 Standards Support
Sima 1.2 ODF legyen, semmi Extended és ezen belül is nagyon specifikus dolgok ne legyenek.
Az Office 2021 újdonságai - Az OpenDocument formátum (ODF) 1.3 mostantól támogatott.
Office apps now support OpenDocument format 1.3Jelen pillanatban nem tudok arról, hogy 2021 előtti Office-k megkapják-e az ODF 1.3 támogatást. Szvsz nem, mert jelenleg is, pl. Excel 365-ben is beletettek olyan függvényeket, amit a Excel 2021 sem ismer és nem is fog megkapni frissítésben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Melyik odf verziót válasszam, ha MS Office 2019-el kompatibilis fájlt szeretnék menteni?
Azt kiderítettem, hogy az 1.3-at nem tudja, és elvileg nem is fogja tudni soha, csak a 2021-es MSO, de még abban sincs benne, csak a béta ágon.
Viszont melyik 1.2-es ODF verziót ismeri az MSO? Az amit itt állítok az számít, mikor odf-et átmentek docx-be? Illetve ha docx-es fájlt szeretnék csinálni, akkor eleve abban kellene elkezdenem ahelyett, hogy odf-be mentek és a végén mentek belőle docx-et?
Az LO Still verzióját használom. Csináltam benne egy 10 oldal körüli doksit, szöveg, képek, oldaltörések meg egy tárgymutató, szépen stílusok használatával, semmi lokális formázás nincs benne. Viszont ez se odf (1.3ext), se docx fájlba mentve nem jó MSO alatt, pl. bekerülnek olyan enter-ek, amik nincsenek benne a forrás doksiban.
-
sisi22
aktív tag
Libre write-ban megoldhato olyan "tartalomjegyzek" letrehozasa, aminel egy link kulso fajlra mutat?
Tobb szaz szovegfajlt kellene valahogy katalogizalni, eddig nem volt ra senkinek otlete, most ez felmerult, mint egy lehetseges megoldas.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #1295 üzenetére
Nálunk Win10 van...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Wov, megvan az eltérés oka:
Ez:
=SEARCH(".",CELL("filename"))
akkor működik, ha a fájl xlsx-nek van elmentve.Ods-ként mentve a "." már regexnek számít.
-
válasz
CPT.Pirk #1292 üzenetére
Nálam a képleted sem Excel-ben (Angolosított), sem Calc-ban nem megy, mert ha kimásolom a képletedet, majd beillesztem, akkor elxarodik a képlet (több helyről eltűnik a vessző)
Ki sem engedi javítani, mert törli a vesszőt, ha beírom, az elválasztó jelet sem engedi módosítani pontosvesszőről vesszőre... Feladtam, kész. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #1291 üzenetére
Figyeltem, de ha ezt bemásolom, akkor magától kijavítja ,-re a ;-t.
Akkor is, ha ki van kapcsolva az angol fgv nevek használata. -
válasz
CPT.Pirk #1290 üzenetére
"Azt továbbra sem értem, hogy ez neked hogyan működik LO alatt, mivel a regex-nek értelmezi a . keresését és 1-et ad vissza:"
Mert kicsit figyelmetlen voltál, írtam, hogy nem vessző, hanem pontosvessző kell az angol képletben is:=SEARCH(".";CELL("filename"))
(CELL előtt nem vessző van)
"Ez a verzió működik mindkét office alatt nálam, visszaadja a fájlnevet kiterjesztés nélkül:"
Akkor jó, maradj annál...(Azért még kipróbálom, hogy angolosított magyar Excel megeszi-e, elméletben meg kellene, ha az Angol Excel-ben megy... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #1289 üzenetére
Nálunk a közvetlen kollégáim gépein csak LO van, a szomszéd szobában meg csak Office 2019 Professional Plus, így kicsit nehéz a cross tesztelés, de megoldottam.
Az office-os gépen a nyelv és az office nyelve is angol. Ott csak ez a függvény működik:
CELL("filename"), a ..."Filenév" és "Fájlnév" verzióban viszont mennek LO alatt.Ez a verzió működik mindkét office alatt nálam, visszaadja a fájlnevet kiterjesztés nélkül:
=IF(ISERROR(SEARCH("file:///",CELL("filename"),1)),MID(CELL("filename"),SEARCH("[",CELL("filename"))+1,SEARCH(".",CELL("filename"))-SEARCH("[",CELL("filename"))-1),MID(CELL("filename"),SEARCH("@",SUBSTITUTE(CELL("filename"),"/","@",(LEN(CELL("filename"))-LEN(SUBSTITUTE(CELL("filename"),"/","")))/LEN("/")))+1,SEARCH("[.]",CELL("filename"))-SEARCH("@",SUBSTITUTE(CELL("filename"),"/","@",(LEN(CELL("filename"))-LEN(SUBSTITUTE(CELL("filename"),"/","")))/LEN("/")))-1))
Azt továbbra sem értem, hogy ez neked hogyan működik LO alatt, mivel a regex-nek értelmezi a . keresését és 1-et ad vissza:
=SEARCH(".",CELL("filename"))
Ennek kellene helyes értéket kiadnia:
=SEARCH("[.]",CELL("filename"))
Egyébként, csak h. ne legyen egyszerű, ezeket a fájlokat külsős cég felé is meg kell majd mutatni, ahol lehet, hogy Indiai lesz az oprendszer meg az office ki tudja melyik verziója.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #1288 üzenetére
Ez a képlet mindkét esetben működik rendesen (Magyar Calc Angol FX-ekkel és Magyar Excel Angol nyelvi csomaggal)
=IF(ISERROR(SEARCH("file:///";CELL("Filename");1));MID(CELL("Filename");SEARCH("[";CELL("Filename"))+1;SEARCH(".";CELL("Filename"))-SEARCH("[";CELL("Filename"))-1);MID(CELL("Filename");SEARCH("@";SUBSTITUTE(CELL("Filename");"/";"@";(LEN(CELL("Filename"))-LEN(SUBSTITUTE(CELL("Filename");"/";"")))/LEN("/")))+1;SEARCH(".";CELL("Filename"))-SEARCH("@";SUBSTITUTE(CELL("Filename");"/";"@";(LEN(CELL("Filename"))-LEN(SUBSTITUTE(CELL("Filename");"/";"")))/LEN("/")))-1))
-
válasz
CPT.Pirk #1287 üzenetére
Nálam nem dob hibát (ugye elmentetted a munkafüzetet, mert enélkül hiba lesz)
Szvsz felejtsd el a Calc-ban az angol fx nevek használatát, mert azt követően meg az Excel-ben lesz gebasz... Amúgy az Excel milyen nyelvű?Szerk
Most direkt felpakoltam az angol csomagot Excel alá (mert egyébként az előző Calc-ban működő angol képlet nem megy(vesszőről pontosvesszőre módosítást követően sem)), még a Filenév-t is módosítanom kellett Filename-ra végig a képletben, csak így működik a képlet. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #1286 üzenetére
Magyar LO-m van, angol fgv nevekkel. De szerintem nem az a baj amit írtál, a javított képleted is 502-es hibát ad.
Én szerintem ez a hiba forrása: SEARCH("."
A "." itt reguláris kifejezés, ami a helpjük szerint "Represents any single character except for a line break or paragraph break. For example, the search term "sh.rt" returns both "shirt" and "short". "Nálad lefut a javított képleted?
-
válasz
CPT.Pirk #1284 üzenetére
Ahogy látom, Te Magyar LO használsz, csak a Calc beállításaiban engedélyezted az Angol függvénynevek használatát.
Ha ez a szitu, akkor sajnos ilyen "öszvér" verzió jön létre, azaz, míg egy Angol LO-ban vesszővel kell elválasztani a paramétereket, addig egy Magyar LO-ban, amiben Angol fx nevek használata engedélyezett, továbbra is pontosvesszővel.
Tehát:=SEARCH(".";CELL("Filenév"))
vagyis a korábbi képlet így módosul
=IF(ISERROR(SEARCH("file:///";CELL("Filenév");1));MID(CELL("Filenév");SEARCH("[";CELL("Filenév"))+1;SEARCH(".";CELL("Filenév"))-SEARCH("[";CELL("Filenév"))-1);MID(CELL("Filenév");SEARCH("@";SUBSTITUTE(CELL("Filenév");"/";"@";(LEN(CELL("Filenév"))-LEN(SUBSTITUTE(CELL("Filenév");"/";"")))/LEN("/")))+1;SEARCH(".";CELL("Filenév"))-SEARCH("@";SUBSTITUTE(CELL("Filenév");"/";"@";(LEN(CELL("Filenév"))-LEN(SUBSTITUTE(CELL("Filenév");"/";"")))/LEN("/")))-1))
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #1284 üzenetére
Áhh megvan. a "." az egy regular expression... Helyette SEARCH("[.]",CELL("Filenév")) működik.
Így a javított függvény:
=IF(ISERROR(SEARCH("file:///",CELL("Filenév"),1)),MID(CELL("Filenév"),SEARCH("[",CELL("Filenév"))+1,SEARCH(".",CELL("Filenév"))-SEARCH("[",CELL("Filenév"))-1),MID(CELL("Filenév"),SEARCH("@",SUBSTITUTE(CELL("Filenév"),"/","@",(LEN(CELL("Filenév"))-LEN(SUBSTITUTE(CELL("Filenév"),"/","")))/LEN("/")))+1,SEARCH("[.]",CELL("Filenév"))-SEARCH("@",SUBSTITUTE(CELL("Filenév"),"/","@",(LEN(CELL("Filenév"))-LEN(SUBSTITUTE(CELL("Filenév"),"/","")))/LEN("/")))-1))
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #1282 üzenetére
Ez a verzió 502-es hibát ad, és lenyomoztam odáig, hogy ha a keresési feltétel a fenti search függvényben, "." akkor az eredmény 1 lesz, de ha bármi mást írok a keresésbe ami megvan a sztringben, akkor annak megtalálja a pozícióját.
Amit előzőleg küldtél, az még jó volt mert ugyanitt "#"-re keresett. LO Still, 7.2.6
Van ötleted, hogy mi lehet a gond?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #1282 üzenetére
Istencsászár vagy!
-
válasz
CPT.Pirk #1281 üzenetére
=HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("file:///";CELLA("Filenév");1));KÖZÉP(CELLA("Filenév");SZÖVEG.KERES("[";CELLA("Filenév"))+1;SZÖVEG.KERES(".";CELLA("Filenév"))-SZÖVEG.KERES("[";CELLA("Filenév"))-1);KÖZÉP(CELLA("Filenév");SZÖVEG.KERES("@";HELYETTE(CELLA("Filenév");"/";"@";(HOSSZ(CELLA("Filenév"))-HOSSZ(HELYETTE(CELLA("Filenév");"/";"")))/HOSSZ("/")))+1;SZÖVEG.KERES(".";CELLA("Filenév"))-SZÖVEG.KERES("@";HELYETTE(CELLA("Filenév");"/";"@";(HOSSZ(CELLA("Filenév"))-HOSSZ(HELYETTE(CELLA("Filenév");"/";"")))/HOSSZ("/")))-1))
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #1280 üzenetére
Az ég áldjon!
Ez már csak annyival kell kibővítenem, hogy a kiterjesztést is levágja.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #1279 üzenetére
Elnézést, csak mint a forma 1-en a box utcában, egymást követően hozták a futárok a hétvégi melóhoz szükséges hardver-hegyeket, aztán az "univerzális" képletet nem tudtam már beletenni az előző hozzászólásomba...
Szóval, ha nem kell segédoszlop (amiben ott figyelnek az adott munkafüzetek(Excel/Calc) teljes útvonalai), akkor természetesen ez a képlet bárhova/bármely cellába beilleszthető (természetesen Excel és Calc is megeszi).=HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("file:///";CELLA("Filenév");1));KÖZÉP(CELLA("Filenév");SZÖVEG.KERES("[";CELLA("Filenév"))+1;SZÖVEG.KERES("]";CELLA("Filenév"))-SZÖVEG.KERES("[";CELLA("Filenév"))-1);KÖZÉP(CELLA("Filenév");SZÖVEG.KERES("@";HELYETTE(CELLA("Filenév");"/";"@";(HOSSZ(CELLA("Filenév"))-HOSSZ(HELYETTE(CELLA("Filenév");"/";"")))/HOSSZ("/")))+1;SZÖVEG.KERES("#";CELLA("Filenév"))-SZÖVEG.KERES("@";HELYETTE(CELLA("Filenév");"/";"@";(HOSSZ(CELLA("Filenév"))-HOSSZ(HELYETTE(CELLA("Filenév");"/";"")))/HOSSZ("/")))-2))
Ez az "univerzális" képlet abban az esetben hibát fog dobni, ha egy új munkafüzetet hozol létre, de még nem mentetted el. Csak mentés után fog "magához térni".
-
válasz
CPT.Pirk #1276 üzenetére
Cella képlettel oldottam meg, amit az Excel és a Calc is megeszik.
A képlet
=HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("file:///";A2;1));KÖZÉP(A2;SZÖVEG.KERES("[";A2)+1;SZÖVEG.KERES("]";A2)-SZÖVEG.KERES("[";A2)-1);KÖZÉP(A2;SZÖVEG.KERES("@";HELYETTE(A2;"/";"@";(HOSSZ(A2)-HOSSZ(HELYETTE(A2;"/";"")))/HOSSZ("/")))+1;SZÖVEG.KERES("#";A2)-SZÖVEG.KERES("@";HELYETTE(A2;"/";"@";(HOSSZ(A2)-HOSSZ(HELYETTE(A2;"/";"")))/HOSSZ("/")))-2))
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A =CELL("filename") kimenete MS Excel alatt:
E:\[asdfgh.xlsx]Sheet1
A =CELL("filename") kimenete LO Calc alatt:
'file:///E:/asdfgh.xlsx'#$Sheet1
Hogyan lehet ezt a különbséget kezelni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #1274 üzenetére
Basszus és tényleg, de angol office-ban. Az LO-ban meg ennek mindhárom lehetősége működik...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #1272 üzenetére
Igen, a hosszú cellaképletes megoldást megcsináltam. Csak most meg abba futottam bele, hogy a céges MSO ?2019 pro plus? nem ismeri a cella függvényt, pedig e szerint kellene: [link]
-
válasz
CPT.Pirk #1271 üzenetére
Alapvetően az van, hogy egy hosszú cellaképlettel dolgozol vagy makróval, de ez esetben van egy "kézi hajtány" megoldás is a mezei csere opció segítségével.
1. Ha szükséges(mert meg szeretnéd tartani a teljes útvonalat tartalmazó adatokat is), akkor arról az oszlopról, amiben az útvonalak vannak készíts másolatot
2. Kijelölöd az oszlopot vagy csak az adatokat
3. CTRL+H először a*/
(csillag és perjel) cseréled semmire, majd a'*
(aposztróf és csillag) cseréled semmire és kész is vagy. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Van arra egyszerű mód, hogy a
CELLA("filename")
függvény kimenetében kapott teljes elérési út + sheet név sztringből kiszedjük csak a fájl nevét?'file:///C:/spreadsheets/test.ods'#$Sheet3'
Ilyen regex-es sormintásat találtam, meg azon kívül szöveg keres, és akkor adott karaktert másol innen-onnan. -
baloo79
tag
Szia!
Mondjuk A3 cellába írsz egy korábbi dátumot (pl. 2022.01.05), B3 cellába pedig egy későbbit (pl. 2022.03.10), és a C3 cellába ezt írod be:=DÁTUMTÓLIG(A3;B3;"d")
Így a C3 cellában megkapod az eredményt, ami jelen esetben 64 nap.
Nekem így működik.Szerk.: Igaz, nálam a dátum nem ponttal, hanem kötőjellel van elválasztva, de szerintem ez a megoldás szempontjából lényegtelen.
-
sisi22
aktív tag
Angol libreoffice calc-ban magyar datumformatum beallitva ev.ho.nap formatumra, szep es jo.
Hogyan lehet ket datum kozotti kulonbseget eltelt napok szamaban megkapni? Akarhogy probalom, "value" hibauzenet az eredmeny. -
kuk@c
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1267 üzenetére
Mindig a legfrissebbet töltöm le. A telepíthető verzó nem akar ezzel az új WinServer2022-vel települni. Próbáltam minden ilyen kompatibilis módot, de semmi...
Kerülő megoldásként ami bejött: portable letölt, majd kiterjesztéseket manuálisan beállítani.
Még így lehet jobb is, mert van MS 365 is a gépen, nem nyavajog az alapértelmezésért.
@
-
Hivatalosan W10 és Server 2012 támogatott a honlapjuk alapján, de egyéb forrás meg a Server 2022 támogatást említi...N Persze ettől függetlenül W11 alá is simán felmegy, éppen ezért talán egy nagyon egyszerű módszerrel lehet orvosolni a dolgot, persze ez nem garantált, de semeddig sem tart kipróbálni.
Nincs telepítve Server 2022, szóval kipróbálni nem tudom, hogy műxik-e a dolog avagy sem.
Telepítőn jobb egér/tulajdonságok és a kompatibilis üzemmódnál nézd meg mi van (ez a kép W11 alatt van, nem tudom Server alatt milyen opciók vannak) és azzal próbálkozz ill. (szintén kép alapján) ráengedheted a hibaelhárítót is, hátha okosabb leszel...
(Gondolom, hogy a legújabb (7.3.1) verzióval próbálkozol, nem valami "ezeréves" változattal) -
kuk@c
tag
Sziasztok!
Windows Server 2022-n szerettük volna telepíteni, viszont egy ponton tovább nem jut: amikor ki kell jelölni hogy az aztalon parancsikont helyezzen el, a következő lépésnél befejeződik a telepítő.
Találkozott már valaki ilyen hibával?
@
-
-
krealon
veterán
válasz
gyulank #1261 üzenetére
Ha a LibreOffice Calc munkalap A oszlopban vannak az eredeti értékek, akkor a maximumhoz normalizált értékek a B oszlopban a következő képlettel generálhatóak, ha százezernél nincs több érték:
B1=A1-MAX(A$1:A$100000)
Ezután a B1 cella képlete másolható a cella jobb alsó sarkában levő pötty megfogásával.Ha dinamikusan akarod követni az a oszlop hosszát, akkor ahhoz valami makró féleséget kell írni, amit én passzolnék.
-
gyulank
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1260 üzenetére
Olyanra, amiben az egyik kockában van egy szám, meg a másikban, meg a másikban, és így tovább. Nem tudom, mit nem lehet elképzelni. Ha az összes közül mondjuk 60 a legnagyobb, és az lesz a nulla, akkor az 50-ből lesz -10. Ha mondjuk 40 a legkisebb, és azt akarom nullává tenni, akkor meg nyilván az 50, az 10. Az előbb leírtam, hogy sok van, meg, hogy mondjuk 52,3568 is van, és fontos, hogy ne kerekítődjön egészre. Szóval mondjuk lenne ebből a számsorból 500, és jó lenne, ha ezt magától csinálná.
-
-
gyulank
addikt
Meg lehet azt oldani egyszerűen, hogy egy számsor legmagasabb értéke 0 legyen, és a többi ahhoz képest változzon? És hogy a legalacsonyabb legyen nulla, és a többi ehhez változzon?
Oké, hogy hozzáadok, vagy kivonok a többiből annyit, de úgy kéne, hogy ne kelljen nekem kikeresnem, és összehasonlítanom, hogy melyik a legnagyobb, vagy legkisebb. -
Pyrandus
tag
Azért kérdezem, mert ismerősöm az IPADján nem tudja megnyitni az .odt file-okat (OpenOffice.) Namost: a LibreOffice is .odt file-okat csinál? Kösz a választ.
IPAD: arra feltölthető mindkét sz.szerkesztő? -
Pyrandus
tag
Üdv. Itt is megkérdezem, hogy az OpenOffice, valamint az újabb Libre Office is feltelepíthető a tabletekre (android?)
-
lev258
veterán
válasz
tordaitibi #1248 üzenetére
A beállításokban van olyan opció, hogy figyelje a dokumentumot és az abban használt szavakat. A leírásod alapján ezt csinálja a Kate is.
-
-
Nekem nem ad több javaslatot.
Itt bal oldalt a LO-hoz képest kőbuta Kate szövegszerkesztő, jobb oldalt meg a LO Writer.
Kattingathatok akárhova, nekem nem ad több javaslatot. Vagy minden egyes szót fel kéne vennem a szótárjába?
A Kate a "min" beírásakor kilistázza a dokumentumban található összes min kezdetűt, a Writer meg csak az egy árva "mindenhez" szót ajánlotta fel.
Ugyanazt a több oldalas dokumentumot nyitottam meg mindkettővel. -
lev258
veterán
válasz
tordaitibi #1246 üzenetére
Writer-be beírom, hogy kuty. Jobb gombbal rákattintok. Ad több javaslatot (pl. kutya). Van Hozzáadás a szótárhoz opció is. Ebben az esetben megjegyzi ebben a formában.
Részletekért: [link] -
Nem tudom arra gondolok-e.
Egy mezei Kate tudja azt a funkciót hogyha valamikor egyszer beírtam hogy pl. elkelkáposztástalanításaitokkal és legközelebb elkezdem begépelni hogy el... akkor egy kis ablakba feldobja a szót (meg az összes "el" kezdetűt )és rákkattintva vagy bill.el kijelölve a le-fel gombokkal be is írja.
Mint Droidon az automatikus szóbevitel vagy szókiegészítés a tanultak alapján.
Ezt keresem a LO-be. -
lev258
veterán
válasz
tordaitibi #1244 üzenetére
A Jobb gombra gondolsz?
-
Sziasztok,
LibreOffice Writer, hogyan kell beállítani hogy megjegyezze és beíráskor felajánlja a szavakat, hogy csak rákattintok és beírja. Én nem találom. -
MostaPista
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1242 üzenetére
Koszonom - okito videot tudsz hozza?
A weben szinte mindig ugyan azt csinaljak az osszes, beginneres videoban, a legtobb, amivel lablecben foglalkoztak, hogy egy webcimet betegyenek kozepre - furcsa, hogy trivialis kerdesek, mint pl. datum, ido es oldalszamozas, fel se merul naluk. -
válasz
MostaPista #1241 üzenetére
1. Beleállsz a láblécbe
2. 1 | 2 | 3
Üres marad a mező, de az így is van jól, hisz majd akkor kap csak értéket, amikor kinyomtatod a doksit.
3. Kurzor mozgatókkal (jobb/bal) tudsz a fejlécen/láblécen belül mozogni, jobb/közép/bal pozícióba mozgatni a kurzort, menj jobb szélére a láblécnek
4. Beszúrás menü és ott az oldalszám és oldalak számát beszúrod (először oldalszám beszúr, aztán "/"karakter beír, utána meg az oldalak számát szúrod be) -
MostaPista
tag
Libreoffice 5 writerrel vannak gondok:
Hogyan lehet megoldani, hogy lablecbe (footer) be lehessen szurni bal oldalra az adott datumot es idot, jobb oldalra pedig az oldalszamot az osszes oldalszammal, hogy lehessen latni percre pontosan, hogy mikor nyomtattak ki, es akkor hany oldalbol allt?
Weben tucatnyi tutorialt megneztem, nem talaltam.Pl. igy nezzen ki minden oldal alja:
bal oldalt: 2021.12.27 15.00
jobb oldalt pedig ez legyen: 15 / 254
Koszonom elore is.
-
ggg666
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1239 üzenetére
Nem gond, én még makrót nem használtam soha. Azért nem is értettem.
-
Külön nem lehet futtatni, hisz ez egy függvény(azért dob hibát, mert kell neki egy bemeneti paraméter, nevezetesen egy CELLA)
Egyszerűen csak írd be a függvényt munkalapod egyik cellájába, meg paraméterként a megfelelő cellát és kész.
A képedet alapül véve pl. a P2 cellába ez kerüljön:=Fire_MultipleFindAndReplace(A2)
Aztán végigmásolhatod a P oszlopban. Ha módosítasz a makrón(tehát a függvény kódján), akkor meg megint futtatod (nem érdekes, ha ezt a hibát dobja) és a munkalapot meg újraszámoltatod az F9 gomb megnyomásával.
UI: Bocs, csak sok dolgom volt/van, van meló bőven, ezért kicsit ritkábban van időm PH!-ra...
-
ggg666
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1237 üzenetére
-
Minden megoldható, csak az ún. speciális karakterekre, az ún. karakterkódjukkal (decimális avagy hexadecimális érték, a lenti makróban a decimális lehetőséget használtam) kell hivatkozni, Chr(X) formában, ahol az X az a bizonyos karakterkód.
Függvény eredménye itt pedig a kód.
REM ***** BASIC - Fire/SOUL/CD - 2021 *****
Function Fire_MultipleFindAndReplace (ByVal MyStr as String) as String
Dim MyReplaceStrings() As Variant
'itt adhatod meg, hogy MIT és MIRE cseréljen,
'természetesen bővítheted a cserélendő karakterek számát
MyReplaceStrings = Array( _
"/", "[PERJEL]", _
"\", "[VISSZAPERJEL]", _
"?", "[KÉRDŐJEL]", _
"!", "[FELKIÁLTÓJEL]", _
"@", "[KUKAC]", _
" ", "[TRIPLASZÓKÖZ]", _
" ", "[DUPLASZÓKÖZ]", _
Chr(39), "[APOSZTRÓF]", _
Chr(8221), "[FELSŐMACSKAKÖRÖM]", _
Chr(8222), "[ALSÓMACSKAKÖRÖM]" _
)
For i = 0 To UBound(MyReplaceStrings) \ 2
'az adott cserélendő karakter összes előfordulását lecseréli
'pontosabban max. 256-szor fordulhat elő a cserélendő karakter, ami elégnek kell lennie
MyStr = Replace(MyStr, MyReplaceStrings(i*2), MyReplaceStrings(i*2+1), 1, 256, TRUE)
Next i
'szöveg elejéről és végéről is eltávolítjuk a felesleges szóköz(öke)t
Fire_MultipleFindAndReplace = Trim(MyStr)
End Function -
ggg666
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1235 üzenetére
Köszi majd hétvégén megnézem, akkor ráérek, ilyen scriptet még nem használtam. Amúgy másképp oldottam meg egymás mellett több oszlopban mindig csak egyet javított, de a " cseréje az nem ment a képletben, ebben a scriptben megy?
-
OK, így világos. Írtam egy egyszerű makrót, amit függvényként használhatsz ill. a makró-kódban lehetőséged van számodra megfelelő karaktereket megadni. (Mit és mire cseréljen), remélem megfelel.
Függvény és eredménye | Module1-ben van a kód
Itt pedig a beilleszthető kód
REM ***** BASIC - Fire/SOUL/CD - 2021 *****
Function Fire_MultipleFindAndReplace (ByVal MyStr as String) as String
Dim MyReplaceStrings() As Variant
'itt adhatod meg, hogy MIT és MIRE cseréljen,
'természetesen bővítheted a cserélendő karakterek számát
MyReplaceStrings = Array( _
"/","-", _
"?","[KÉRDŐJEL]", _
"!","[FELKIÁLTÓJEL]", _
"@","[KUKAC]" _
)
For i = 0 To UBound(MyReplaceStrings) \ 2
'az adott cserélendő karakter összes előfordulását lecseréli
'pontosabban max. 256-szor fordulhat elő a cserélendő karakter, ami elégnek kell lennie
MyStr = Replace(MyStr, MyReplaceStrings(i*2), MyReplaceStrings(i*2+1), 1, 256, TRUE)
Next i
'szöveg elejéről és végéről is eltávolítjuk a felesleges szóköz(öke)t
Fire_MultipleFindAndReplace = Trim(MyStr)
End Function -
ggg666
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1233 üzenetére
A fájlnevek eztán jönnek tag-elve és kép beágyazása, nekem mappákat kell előre létrehoznom, egyforma kinézettel. Utána jön csak az id3. 150000 előadónál ez nem kis munka. A 150000 mappát már létrehoztam. Ebbe menne bele a discographia, azoknál kellene ez a sablon.
-
-
ggg666
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1231 üzenetére
-
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Arra lenne valami script, hogy a megadott oszlopban kicseréjen több keresésnek megfelő dolgot?
PL.:",?,/
Egy ilyet találtam de ez csak teljes egyezésnél cseréli ki amit szeretnék és itt csak egy két jelet kellene:
=IF(SUMPRODUCT(A2=$D$2:$D$4)=0;A2;INDEX($E$2:$E$4;MATCH(A2;$D$2:$D$4;0))) -
válasz
plevips #1227 üzenetére
Mondjuk az egyik fejléc vagy az első sorban használt cellába beírod ezt:
=1048576-(DARABHATÖBB(A:A;""))
Akkor megmutatja hogy az adott oszlopban hány sor tartalmaz adatot. Persze ha van olyan sorod amelyiknek a vizsgált oszlopa üres, de a többi cella még tartalmaz adatot, az nem számolódik bele. -
-
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #1218 üzenetére
1. Igen, szeretném
2. Megjelenik a 38. Tipp
3.
4. Rosszul fogodDe hol az a "Táblázat" menüpont ami a tippben szerepel?!
-
1. Nyilván szeretnéd, ha minden induláskor mutatná a napi tippeket, hisz egyébként már rég kiszedted volna a pipát a Tippek megjelenítése indításkor opció elől...
2. Mi történik, ha a Következő tipp-re kattintasz és OK? Akövetkező indításkor, akkor is a 37.-en marad?
3. Futtasd ADMIN-ként, hátha... -
fradi81
veterán
Hali
Van egy excel táblázat eddig nem volt ilyen gond benne, most ha egy cellába aminek szám a kategóriája, beleírom pl azt hogy hogy 12-22 azt átírja dátumra: 2021-12-22. Na ezt szeretném hogy ne tegye, erre megoldás? -
-
Weareus
addikt
Üdv.
A Libre Office táblázatkezelő részéből szeretnék PDF-be konvertálni egy nagyobbacska táblázatot.
Mindezzel semmi gond, mert van ugye a beépített konverter, amivel már számos A4-es formátumú konvertálást megoldottam.
Ez a táblázat azonban A2-es és az a baj, hogy konvertálás után keletkezik egy csomó A4-es oldal, mert szétszedi.
Van erre megoldás, hogy A2-es legyen? -
válasz
Moonwolf #1210 üzenetére
Dobj egy képet, ahol látszódik, hogy milyen szöveg van beírva és az aláhúzások is látszódnak
Amúgy ez a beállítás és ez a beállítás hogy néz ki nálad?
Melyik verzió van telepítve nálad? (legutolsó x64 magyar stb stb)Csak a próba kedvéért, SHIFT+F7-re mi történik?
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Miért húz alá minden egyes szót a "writer"? Hiába van átállítva a nyelvi beállítás a fő programban, ugyanazt csinálja. A helyesírás ellenőrzőben hiába van beállítva magyarra, mindig visszaugrik angolra.
-
Érdeklődnék, hogy a calc-ban be tudom-e állítani, hogy a megnyitáskor kérdés nélkül frissítse a külső, Netes linket?
-
törölt tag
válasz
Weareus #1205 üzenetére
Az iróniát próbáltam kiemelni a szmájlival.
De ha megszereted, tényleg jó.
LaTeX Wikipédia oldala. -
Weareus
addikt
Üdv.
Nem kifejezetten az MS ingyenes szövegszerkesztőjére vonatkozik a kérdésem, de ha a LibreOffice-ban megoldható, az is jó. Notepad++ is jó, Excel is, Word is.
Igazából bármelyik, ahol meg lehetne oldani ezt:
Van PDF-ben néhányszor 10 000 oldal dokument. (kétrétegű pdf).
Vannak ebben dőlt betűs részek, valamint félkövér szavak is.
Ezeket szeretném szelektíven kiextrahálni valahogy..
Copy Paste-val én már átraktam Notepadba az egész dokumentet, de ott elveszik a formázás, innentől bukta.
A notepad ++ tud még valami formázás-megőrzést, de ez nem teljesen tiszta számomra.
A Word-Libre Office-vel csak az a baj, hogy iszonyat nehezen és lassan kezelnek ekkora fájlokat, de legtöbbször még lassan se, mert csak pörög a win 10-es karika... -
lev258
veterán
válasz
balazs1956 #1201 üzenetére
Gondolom a Zoom-ban meg tudod osztani a képernyődet. Viszont nem hiszem, hogy telefonon élvezhető lesz, ha csak nem akarnak állandóan belenagyítani. Szerintem csak annyit tehetsz, hogy számítógépen megnézed, mennyire látható a teljes képernyős előadásodban a fotó, kép (+feliratok).
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, sürgős segítségre lenne szükségem.
Előadást kell tartanom a Zoom alkalmazás segítségével.
Még sosem csináltam hasonlót sem , bocsánat az amatőr kérdéseimért.
Az előadásban szöveg és képek lesznek. alapból a Libre Office bemutatót választottam.
Első kérdésem, hogy a könyvből kifotózott képek mekkorák legyenek, hogy telefonon számítógépen élvezhető legyen? ( Kb. hány Mb-os , vagy mekkora pixeles képek legyenek?)
Ha elkészül a "mű", azt egy pendrive-ra mentve, hogyan tudom a Zoomba beintegrálni?
Eddig csak nézőként láttam ilyent, és elég láma vagyok az egészhez.
Minden segítséget előre is nagyon szépen köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- The First Berserker: Khazan
- Motoros topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged