Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)

(#14601) Yushchenko

Yushchenko
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Minél olcsóbban szeretnék 24" monitort venni. Ezt láttam aquába 35k-ért. Érdemes szerintetek ezt megvenni, vagy lehet vele valami probléma?
Illetve ti milyet ajánlanátok, akár LED-est is.

73 110 116 101 108 0 52 101 118 97

(#14602) old_artist válasza Yushchenko (#14601) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Mint már írtam egy másik fórumban - HKC és egyéb noname gyártók monitorját el kell örökre felejteni!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#14603) BioNiCMaN válasza Yushchenko (#14601) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha van egy faxa géped (lássuk be, hogy az), miért akarsz egy fos moncsit nézni? :F

Hülye hasonlat, de olyan, mintha lenne egy tipp-topp autód, de direkt szétkensz egy marék legyet az első szélvédőn (vagy ilyesmi). :U

[ Módosította: BioNiCMaN ]

(#14604) Yushchenko válasza BioNiCMaN (#14603) üzenetére

Yushchenko
(őstag)
LOGOUT blog

Csao!

Full igazad van, tévúton voltam. :DDD Szerintem veszek én is egy Dell ultrasharp u2311h-ot.

Esetleg még valami alternatíva?

(#14605) old_artist válasza BioNiCMaN (#14603) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

"... mintha lenne egy tipp-topp autód, de direkt szétkensz egy marék legyet az első szélvédőn " :C

Yushchenko: na, ez már elfogadhatóbb gondolkodás ... még a Te számodra is egy U2311h - hidd el, nem bánod meg! :K

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#14606) BioNiCMaN válasza Yushchenko (#14604) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ebben az árkategóriában szerintem nincs. :N

De kérdezd meg őket, hátha valamelyikük már másként gondolja. :D

[ Szerkesztve ]

(#14607) Yushchenko válasza BioNiCMaN (#14606) üzenetére

Yushchenko
(őstag)
LOGOUT blog

Ma meg is vettem. Még nem volt időm tesztelni, de jónak néz ki :))

(#14608) Viper26

Viper26
(őstag)

Játékhoz-filmhez ilyet néztem ki, mennyire lenne jó választás?

Optimus 2X | WIUI 2.5.25 | ETaNa OC OTF-3.0.y

(#14609) BioNiCMaN válasza Viper26 (#14608) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem 11k-val olcsóban egy IPS paneles U2311H. ;)

[ Szerkesztve ]

(#14610) Viper26 válasza BioNiCMaN (#14609) üzenetére

Viper26
(őstag)

Ahogy nézegetem egyre jobban tetszik, lehet mégis lesz belőle valami. :D

(#14611) Viper26

Viper26
(őstag)

Csak ki kéne találni honnan érdemes beszerezni. :F

(#14612) Viper26

Viper26
(őstag)

Sikerült megtalálni itt. :C

(#14613) Directors

Directors
(tag)

Sziasztok!

Szükségem lenne egy monitorra.Elsődleges szempont az lenne,hogy szép képe legyen és minél szemkímélőbb.
Max 40k lenne rá de ajánlottak egy ilyen monitort is DELL U2311H.Ez persze +7ezer de megérheti.

19" monit kellene.De ha csak nagyon picivel drágább a 22" és ugyan olyan szép képe van vagy talán még jobb is akkor lehet 22" is.
Nagyon nem értek hozzá ezért kérem a ti tanácsotokat.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#14614) old_artist válasza Directors (#14613) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Maradj a Dell U2311h monitornál, ettől jelenleg jobbat ilyen árkategóriában nem is találnál! :K

(#14615) Directors válasza old_artist (#14614) üzenetére

Directors
(tag)

Néztem videókat róla és tényleg faja így ez lesz. :)

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#14616) old_artist válasza Directors (#14615) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Hidd el, nem bánod meg, ha ezt választod - sőőőt, ők sem bánták meg!

(#14617) Viper26

Viper26
(őstag)

VGA-nak (560GTX Ti) nem lesz probléma az eltérő felbontás?Jelenleg egy Asus VW 221D monitor van (1680x1050), és továbbra is használnám a leendő Dell mellett.

(#14618) old_artist válasza Viper26 (#14617) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha Win7-et használsz, akkor nem!

(#14619) Viper26 válasza old_artist (#14618) üzenetére

Viper26
(őstag)

Igen, az van fent, akkor nem lesz gond vele, köszi! :R

(#14620) kolynet

kolynet
(újonc)

Szerintem a samsung jó led/lcdket csinál általánosságban. Asus fujitsu is. Van amugy egy 26"os sl3260w fujitsum elado ha vlakit esetleg érdekel 60körül!:))))

Ne haragudj ha illetlen vagyok néha, születési rendellenességem!

(#14621) Speed(R)

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Részemről tökéletesen megvoltam a Samsungokkal eddig, de újítok (Dell).

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#14622) Regalis

Regalis
(újonc)

Sziasztok!

Szeretnék venni egy monitort!

Ez lenne az: Viewsonic V3D241 wm LED LCD 3D monitor.

Van valakinek tapasztalata a márkáról vagy konkrétan erről a monitorról?

At olvastam hogy a 3D-s hatás csak így működik:

3D - s megjelenítés kizárólag megfelelő felszereltségű DUAL LINK kártyával, csatlakozással rendelkező számítógéppel lehetséges.

Mi ez a DUAL LINK kártya? És milyen gépbe lehet ezt berakni?

Előre is köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#14623) banderasz77

banderasz77
(PH! addikt)

Sziasztok!

Monitort szeretnék venni. Mindenképpen FullHD-ra gondoltam, 22-24" körül. Ár/érték arányban mi lenne most a favorit? Net, játék főleg a felhasználás.

(#14624) justaview válasza Viper26 (#14612) üzenetére

justaview
(fanatikus tag)

Azért ITT is érdemes körülnézni. :)

[ Szerkesztve ]

(#14625) justaview

justaview
(fanatikus tag)

(#14626) odrif

odrif
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is új monitor vásárlásán gondolkodom.
Minimum 22" és Full HD lenne a megfelelő.
Tudtok ajánlani valamit?

[ Szerkesztve ]

Dell Vostro 3300

(#14627) justaview válasza odrif (#14626) üzenetére

justaview
(fanatikus tag)

Szerintem ERRE nézzél rá. ITT vannak a teszt eredményei.

[ Szerkesztve ]

(#14628) odrif válasza justaview (#14627) üzenetére

odrif
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi!
Megnézem.

Dell Vostro 3300

(#14629)

(PH! addikt)

Kicsit off topic, de talán idefér.

Van egy elég régi 7+ éves lcd monitorom, már egy ideje csak második, kiegészítő képernyőnek használom. Most elkezdett elég zavaróan vibrálni, kb mint egy ősöreg crt. Valami elállítódhatott és meg lehet csinálni, vagy ez már az öregedés jele és nem lehet mit tenni?

[ Szerkesztve ]

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#14630) petata válasza (#14629) üzenetére

petata
(senior tag)
LOGOUT blog

Miért nem ide írtad?

Ha a válaszom várod, frissíts többször az oldalra, mert lehet szerkesztettem az előző hsz.-om!

(#14631) válasza petata (#14630) üzenetére

(PH! addikt)

Mert nem ismertem ezt a topicot és a kereső se az lcd és a tft kifejezésekre nem dobta ki, de átteszem.:)

[ Szerkesztve ]

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#14632) petata válasza (#14631) üzenetére

petata
(senior tag)
LOGOUT blog

Rendben :R
Ott sokkal valószínűbb, hogy választ kapsz a kérdésedre...

[ Szerkesztve ]

Ha a válaszom várod, frissíts többször az oldalra, mert lehet szerkesztettem az előző hsz.-om!

(#14633) DarthRoni

DarthRoni
(kvázi-tag)

Sziasztok!

[HKC2219A]

erről a monitorról mi a véleményetek? 17-es CRT LG-met cserélném le rá, főleg játékra, netezni, és filmezni (3-5 méter távolságról) kellene.
Semmi bajom a mostani monitorommal, de valami szemkímélőbbet szeretnék és ha már lehet akkor full HD-t.
30-35k a keret Max, és ez tűnt a legkorrektebbnek, és tesztet is olvastam róla
ipon-on nagyon dícsérték, szerintetek?

AMD Phenom X2 550 3.1Ghz@x4 3.4Ghz---4GB RAM---Gainward GTX 260 896MB 216 SP

(#14634) Zolien

Zolien
(lelkes újonc)

Hát remélem jó lesz, ha ide írom:

Új, 1366x768 natív felbontású monitor témaköre. Persze a videokártya nem tudja ezt, így nyújtottság és homály van, ami nem jó. Én balga, azt hittem, a monitor határozza meg majd a felbontásokat, a videokártya által megjeleníthető tartományon belülről, amely lehet bármilyen arányú, számú. De nem. Na most akkor új kártya kell nekem vagy mi lesz ennek a megoldása, milyen kártyával menne? Jó volna minél kevesebb bővítési beruházással megúszni. Van S3 Savage, illetve egy Matrox kártya is itt, csak ezeket most nem tudom használni, jelenlegi alaplapon csak PCI van, ezek meg ugye AGP-sek. Vagy semmiképpen nem úszok meg egy új videókarit új alaplappal? Plusz új memória meg táp, akkor már mindent cserélni kellene:/ - erre meg most nincs keret.

Z

(#14635) allein

allein
(tag)

Üdv. mindenkinek. Van egy monitor. Kérdésem a következő: van egy pc ami d-sub vagy dvi-n csatlakozik és van egy laptop ami hdmi-n csatlakozik. Hogy tudok képet váltani egyikről a másikra? Ne kelljen a kábeleket cserélgetni.

(#14636) old_artist válasza allein (#14635) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

... veszel hozzá egy olyan monitort, amin van DVI és HDMI ... vagy 2xDVI és megoldódott a gond, ... vagy veszel egy DVI <> DVI/HDMI adaptert, ami nem is olyan egyszerű dolog.

(#14637) ktg3

ktg3
(őstag)
LOGOUT blog

Ha egy használt monitort veszünk, akkor mit kell nézni rajta?
Milyen progikkal tudjuk megnézni, hogy úgy működik e ahogy illik neki?
Mi az a hiba amivel nem hozhatjuk el az adott monitort ami piaci áron van hirdetve?
Mire kell különösen figyelni használt monitor vásárlásakor?

Előre is köszi a válaszokat.

Még szerencse, hogy nagyon utálom a paradicsomot, mert ha szeretném, akkor jó sokat ennék belőle, pedig nagyon utálom!

(#14638) gordonfreemN

gordonfreemN
(őstag)

Sziasztok! Tudnátok nekem ajánlani egy LCD monitort az apróból?
Jelenleg egy acer al1916w monitorom van.
Ettől a monitortól rosszabb ne legyen, vagy legalább ilyen jó, vagy jobb és 10k alatt legyen. :R

(#14639) Petyyyyy

Petyyyyy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv!

Elsősorban játékhoz és filmhez keresek egy jobb minőségű 22"-os monitort 40K körül. Mit ajánlotok? :)

Szemed az úton, pedál a padlón - Mobil memóriájából adatmentéshez keresek szakembert! -> PM!

(#14640) old_artist válasza Petyyyyy (#14639) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Pl.: Dell U2212HM :F

(#14641) old_artist válasza ktg3 (#14637) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Hmm - sok-sok mindent.
Első körben:
- pl. EIZO teszttel leellenőrízni pixel vagy sub-pixel hibára. Világító pixelhibás monitort nem érdemes megvenni, de ha egy sub-pixel hiba (akár vörös, zöld vagy kék) van a monitor kijelzőjén, azzal még együtt lehet élni, nem annyira látványos a desktopon.
- továbbá ugyan ezzel a teszttel lehet sok mindent ellenőrízni, pl. fényerőeloszlást, homogenitást, gradienseket, bevilágítást.
- leellenőrízni a fényerő 0-100 közötti intervallumában (különösen fehér homogén háttérnél), hogy nem-e "zúg vagy zizeg" az elektronika, nem-e hullámzik a kijelzőn megjelenített homogén "kép"-felület
Második körben:
- ne legyen a kijelzőn karc vagy foltosodás (oldalról, súrolt fényben átnézni)
- végig kell ellenőrízni az egész kávát, talpat, előről-hátulról (pl. elszineződés vagy karc)
- én pl. "beleszagolok" a hűtőrácsokba is, hogy nincs-e égett szag, vagy dohányzási "illatok"
Harmadik körben:
- utána nézni, hogy mikori gyártmányú a monitor - ezt általában a hátsó felén, a monitor cimkéjén tehetjük meg, ... vagy a neten rákeresni, ... vagy ha alkalmunk van rá, akkor MonInfo programmal leellenőrízni
- a MonInfo program más egyéb dolgokat is leír, mint pl. a gyártási dátumát és a szériaszámát, sőőőt az újabb monitoroknál kiolvasható az eltelt/használati idő is, és a felbontások/időzítések
Negyedik körben:
- van-e még rá garancia, hova szól (számlája is jó ha van)
- megvan-e minden tartozéka (pl.: doboza, kábelei, leírás vagy CD)
- mennyi garanciát vállalnak még rá (esetleg jól jöhet pl. a pénz visszafizetési garancia bizonyos napra/napokra kikötve)

Fontos még, hogy konkrétan tudjuk, hogy az adott alkalmazásunkhoz milyen monitorra van szükségünk: pl. panelválasztásban (TN, IPS vagy *VA panel) ... vagy sok esetben a betekintési szög is ezáltal összefüggésbe kerülhet, képméret és képpontméret, elektronika, minőségi összeszerelés, csatlakozók és esetleg az extrák (pl. pivot).

Lehet, hogy még kihagytam valamit, de majd páran csatlakoznak, és megírják az észrevételeiket, tapasztalatukat.

[ Szerkesztve ]

(#14642) z00li

z00li
(senior tag)

Sziasztok!

Ide is bedobnám kérdésem, hátha valaki adna tanácsot: :B
"Kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni. Egyik barátomtól jó áron hozzá tudnék jutni HP LE2002X típusú monitorhoz(vadiúj). Jelenleg egy HP L1945wv monitorom van,érdemes lenne lecserélnem? :F Segítségetek előre is köszi!"

Z

(#14643) KvardAlien

KvardAlien
(tag)

Sziasztok!

Lenne egy rövid kérdésem:
Miben jobb a DVI mint a sima 15 tűs csatlakozó? Szebb lesz a kép vagy valami más?

Üdv. :R

Megbízhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=KvardAlien&submit=

(#14644) old_artist válasza KvardAlien (#14643) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, ... de miért is DVI - a digitális csatlakozók egyik formája.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Widescreen TFT-k pro/kontra - Milyet? Melyiket? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.