- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
Bone123 #1099 üzenetére
Valahol olvastam, hogy létezik HDMI-DVI kábel. Amennyiben van egy külső HDMI-s eszközöm, azt rá tudom kötni vele a monitorra? Ha az LG-t veszem (nincs HDMI port) mindenképpen kelle egy új kábel is, szóval DVI-DVI-n (logikus) vagy DVI-HDMI-n (praktikus ha más eszközhöz is jó) gondolkodom. Természetesen a videokarinak van DVI és HDMI kimenete is.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Hahó! Monitorgurunál 47k-ért LG IPS231P-BN (nincs HDMI), 49k-ért LG IPS236V-PN kapható (van HDMI). A két moncsi ugyanaz, csak egyik plusz HDMI csatlakozóval is rendelkezik? Ergo az utóbbit érdemes venni?
Kösz!
U.I. mennyire egyenletes a kép feketéje/háttérvilágítása, és a 6ms valóban annyi, ergo játékoknál elviselhető a ghosting?
-
old_artist
addikt
válasz
Smarci82 #1097 üzenetére
Üdv!
Talán hírdesd meg, mert ez a topik nem az apróhírdetésekről szól, hanem szakmai kérdésekről és válaszokról! - sőt off-ba is rakhattad volna!
-
Smarci82
csendes tag
Sziasztok! Eladó egy W2363V-WF, szinte egyáltalán nem használt, 45k. Ha vkit érdekel, írjon privibe!
-
trialboj
őstag
El tudja valaki magyarázni, miért kerül, egy ugyanolyan monitor majd 2x annyiba?
Egyáltalán nem értem, miért fizetnék 30k-t pluszba, hogy ugyanattól a markától ugyanazt a teljesítményt megkapjam?
-
old_artist
addikt
-
vrongor
csendes tag
válasz
old_artist #1093 üzenetére
Szia old_artist!
Az IPS panel miatt jobb az LG E2370V? De a válaszideje rosszabb, mint a TN panelesnek.
-
vrongor
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új LG monitort vásárolni, elsősorban játékra kellene. Ezt a kettőt néztem ki: LG W2363V-WF vagy LG E2370V-BF.
Szerintetek jelenleg melyik megfelelőbb játékra (PC+XBOX360) ? -
-szabi-
addikt
válasz
HoReSz1975 #1069 üzenetére
Szia!
Az eltelt 2 hónap alatt változott a véleményed?
Esetleg újabb tapasztalat, megfigyelés?
Szemezgetek egy ilyennel és játékra is használnám.Üdv
szabi -
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Vettem egy LG M2550D-PZ LED TV-Monitort.
Nagyon szep, pixelhiba mentes, de sajnos valami beállítás nem frankó...
Nagyjából már beállítgattam a színeket, de a vörösek nem az igaziak, olyan ha felköver egy betű, és vörös, mintha nem lenne elég éles a kép, pedig minden más tökéletes, ráadásul hiába állítok élességet, nem lesz jobb...
Valami javaslat? Ötlet?
Köszi előre is.
-
imis
senior tag
egy kis infóra lenne szükségem.
először a dell u2311h nézegettem, de a notin nincs dvi, csak sima vga és hdmi, így jött képbe az LG IPS236V ,
szóval a kérdésem: vga kontra hdmi, hogyan praktikusabb használni a laptophoz, melyikkel jobb. -
Dave-11
tag
Sziasztok! Monitort szeretnék venni a következő feltételeknek megfelelően:
- egyrészt monitornak kell a géphez (ugye akkor kell neki DVI csatlakozó)
- másrészt TV-zéshez (azaz TV-Tuner is kell bele)
- végül pedig kéne az xbox360-hoz (szóval hdmi vagy scart kell rá)
A következő LG terméket találtam eddig a legjobbnak: [link]
Szerintetek jó lesz?
Hogyha tudtok jobbat akkor kérlek írjatok ( lehetőleg 30-40 nagyon max 50 körül mozogjon az ár, és ilyen 20-21-22 colos monitorok bőven elegek ) -
reflxx
aktív tag
Üdv!
Intel quad 2.75hz-es proci, 4gb 1.333hz ramom van, azt akarom megtudni, hogy mien videokártyával futna el ezek melett a cs full hd-ban.(21-es lg-m van) mert most nvidia gt 220 van, ezen meg-megvan a 100 fps, de füstben, flashben lemegy nagyon. nvidia gt 430-asra gondoltam, mert olcsó is, és elv erős is. ha van valakinek más javaslata ilyen árban, azt is fogadom
Előre is köszönöm! -
lanw
aktív tag
Udv ! Annyi kerdesem volna , hogy m227wd moncsim van , es hdmi vel szellem kep van.
Ket kulonbozo vidikarival is probaltam de szint ugy adott a gond..ezek szerint rossz mindket kimenete a monitornak ? -
törölt tag
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne monitor ügyben.
Mit ajánlatok egy olyan helyre, ahol a számítógépes tervezésre (AutoCad), gyakori filmezésre és PC játékokra is ki van használva a monitor, egyszerűen szólva sokszor van szem előtt?
Mire érdemes odafigyelni?
Kontrasztarány, fényerő, válaszidő inkább nagyobb értékű vagy kisebb legyen?
pl. Kontrasztarány: 70000:1 vagy 1000:1
fényerő: 300 cd/m2 vagy 250cd/m2
válaszidő: 5ms vagy 2 ms
Led kijelző vagy sem?
További figyelemre méltó dolgok esetleg, az áron kívül?
A választ előre is köszönöm! -
justaview
senior tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, és mint mindenkinek, van néhány dilemmám. Ezekben szeretnék segítséget kérni.
23”-ban gondolkozom, nagyobb ugyanis nem fér el. (+ a jelenlegi 19” után ezt is éppen elég lesz megszokni :-) )
Minőségibb monitort szeretnék. Nem fotó, vagy video szerkesztéssel foglalkozom, de sokat ülök monitor előtt, ezért nem mindegy mit nézek órákig, legyen az internet, szövegszerkesztés, képek, vagy videók nézegetése.
Nem vagyok márkafüggő, a monitor tényleges paraméterei, tudása érdekel, így nem ájulok el semmitől pusztán a neve hallatán.
Nagyjából 80-100 ezer forint az a lélektani határ, ami fölött -- tekintettel a monitor céljára -- az ár/érték arány számomra már erősen eltorzulna.A monitor képességei tekintetében még billegek azon, hogy kell-e nekem a HDMI csatlakozó, vagy a pivot-ra is képes talp. Utóbbi talán csak akkor lehet kényelmes, ha megfelelően alacsony az asztal.
A szemem egészsége azonban top prioritást élvez. Ezért sokáig úgy gondoltam, hogy talán a LED-es háttérvilágítás stabilabb fénye kellemesebb lehet, mint egy CCFL cső villogása, bármilyen frekvencián legyen is az. Ez az elméletem akkor dőlt meg, amikor kiderült, hogy e LED-ek fényerejét jellemzően PWM-el (pulzus szélesség moduláció) szabályozzák. Vagyis ki-be kapcsolgatják, és az impulzus kitöltési tényezője határozza meg a fényerőt. E ki-be kapcsolgatásnak pedig nagyon nem mindegy a frekvenciája. A szem-érzékenysége mindenkinek persze más, de akinek érzékenyebb, azt nagyon tudja zavarni, fárasztani, vagy akár fejfájást is okozni egy nagyon enyhe, alig észrevehető háttér-fény villódzás is. Az is lehet, hogy nem is látja, de mégis hat rá. Erről tanúskodik nagyon sok oldal a neten, amiből ez itt elmeséli a lényegét. Ez pedig egy konkrét panasz már. Neki pedig nagyon konkrétan elege is lett a LED-es monitorából.
Eredetileg a DELL U2311H volt a jelöltem, most viszont az LG IPS236V-PN, LG IPS231P-PN, vagy az LG E2370V-BF felé húzok, tekintettel, hogy ezekben újabb fejlesztésűek a panelek, ha jól vettem ki, UH-IPS. (De úgy tudom a DELL-ben is LG panel csücsül.)
A kérdésem, hogy e három LG monitor minősége hogyan viszonyul egymáshoz és az említett DELL monitorhoz? Ha erre válaszolni lehet így egyáltalán...
A másik kérdésem, amiben segítséget kérnék a LED háttérvilágítás dilemmája. Azaz lehet-e tudni, milyen vezérlése van ezen monitorok LED-es háttérvilágításának? PWM, vagy DC vezérlés? És ha esetleg PWM, ismert-e ennek frekvenciája, valamint érezhető-e bármilyen vibrálás a monitorok előtt ülve csak úgy szubjektíven értékelve, vagy akár például egy digitális videokamera kijelzőjén keresztül ellenőrizve? Ez utóbbi egy primitív módszer ugyan, de gyorsan megmutathatja, mi villog durván, és mi kevésbé. Demóként elég ráfordítanunk egy régi katódsugárcsöves TV-re, vagy CRT monitorra.
Köszönöm
-
Perzsa
tag
válasz
old_artist #1079 üzenetére
Ui. Köszönöm a segítséget!
-
Perzsa
tag
válasz
old_artist #1079 üzenetére
irodai munka. kis grafika
megrendelem akkor az ips236V-t. -
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen mindkét linkelt monitorod sRGB színtérrel rendelkezik, csak itt az a kérdés, hogy milyen %-ban fedi le az adott sRGB színteret egyik vagy másik monitor. A TN panelesek általában jó, ha megközelítik a 90%-ot, de szvsz nem is ez a lényeg, hanem ... szerintem inkább egy IPS panelesben érdemesebb gondolkodni ilyen árképzéseknél, mivel ezek az IPS paneles monitorok ég és föld egy TN paneleshez képest.
Pl. ezeket javaslom:
- LG IPS231P
- LG IPS236V
- LG E2370V (bár ez még csak most jelent meg, és tobb lehet az anyagi keretedhez képest)Egyébként mihez is akarod használni a leendő monitorodat
-
Csabahun
senior tag
válasz
szaszapi #1075 üzenetére
Nekem az LG jobban tetszik kinézetre, sokkal szebb mint a Dell.
De láttam az összehasonlitó terszteket a TN és az IPS között hát sokkal jobb az IPS.
Játéknál ha már olyan képem lesz mint a mostani Samsung 931C-vel az már jó,ennél is van némi utánhúzás.
Az a 2ms-os RTA mód nálam katasztrófa mivel akkor meg a szinek vibrálnak amikor mozgok,ezt minden alkalommal ki kell kapcsolnom ami némileg idegesitő.
Nem akartam monitort venni de kezd behalni a mostani,úgyhogy sajnos muszáj lesz. -
szaszapi
őstag
válasz
Csabahun #1074 üzenetére
Hát sokmindent nem tudok róla mondani,mindenkinek azt mondom hogy ha tudja valamilyen áruházban nézze meg élőben.Haveri körből akik látták,azoknak nagyon tetszik,mert mindenki tudja azért hasonlítani a tn- paneleséhez,és attól sokkal jobb.Játékra nyugodt szívvel ajánlom,gyors mozgásnál lehet észlelni némi utánhúzást,de szinte fel sem tűnik.
Általában ha utánaolvastál akkor vagy ezt vagy a dell-t veszik.
LG IPS236V
Dell U2311HDöntsd el,számodra melyik lenne a megfelelő.Én őszintén azért voksoltam az LG mellett, mert jobban szeretemezt márkát, mint Dell-t.A dell-nek a formája sem tetszett.De sok tesztben 1 fokkal jobbnak mondják a dell-t,ezért is mondom ha tudod nézd meg mindkettőt, és az alapján dönts.
üdv
-
beefjeez
senior tag
sziasztok! nekem 2 hónapja egy LG Flatron W1946 monitorom van, átlag használatra tökéletes, és olcsó, ajánlani tudom minenkinek!
-
kolynet
csendes tag
van eladó LG 17"es fasza állapotú lcd monitor! http://hardverapro.hu/apro/lg_flatron_l1750sq_17_hibatlan_1years_old/hsz_1-50.html
-
szaszapi
őstag
válasz
HoReSz1975 #1069 üzenetére
Én is beneveztem egy LG IPS236V-PN monitorra.Nekem az E2250V-PN-t váltotta.Ég és föld a különbség köztük.TN már felejtős, most hogy ilyen jó áron vannak az ISP paneles monitorok.
-
HoReSz1975
őstag
LG IPS236V-PN
Sokat gondolkoztam és olvastam és megvettem az új monitoromat. Dell U2311H, vagy LG IPS236V-PN között vacilláltam. Nálam fontos volt a dízájn és a technológia, hiába írták sokan, hogy a Dell jobb, mint az LG, mert jobb az input lagja, de nekem akkor is az LG lett a favorit. Ma meg is jött, és nem bántam meg, nagyon szép dízájnos moitor, 23" IPS szuperLED 5ms g2g.
A tesztekben írták, hogy nem ajánlják játékra, ezt kijelentem, hogy baromság, gyönyörű éles képe van, eszméletlen színekkel, kiprobáltam sima kép megjelenítésekor, BluRay Avatar 1080p film nézésekor és Fifa 2011 és Dirt 3 játék közben, semmi lag, se utánhúzás nincsen, pedig nagyon figyelek és engem is idegesítene, ha bármiféle negatív jelenséget látnák.
De semmit nem tapasztaltam, egyszerűen tökéletes választás volt a TN paneles Samsung BX2450 után.
Mindösszesen 51940 Ft -ért az Ipontól.
-
sioaltar
csendes tag
válasz
old_artist #1067 üzenetére
Szia!
Két külön géppel is ment, az egyik 7900GTO 256mb, másik Gtx 460 1gb.
-
sioaltar
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam , egy LG 2453tq-pf monitort, játékra, főképp WoW-ozom rajta, azt vettem észre, hogy például füst, ,tűz, gőz, ilyesmi effektek közelébe ér a kamera, belassul a játék, az fpsem szinten mindenol 120+, itt is csak 100ra megy le, de az egész játék belassul, amíg a képben van az a bizonyos effekt. Megnéztem már 2 különböző géppel, így jutottam arra, hogy ez valószínű a monitor hibája. Valakinek hasonló tapasztalatok? Elég idegesítő ez egy szerintem elég drága monitornál.
Válaszotokat előre is köszönöm!Üdv,
sio -
1234512345
csendes tag
Sziasztok!
LG monitort szeretnék venni, erre gondoltam: LG E2340T
Erről van valakinek valami tapasztalata?
-
BodnarCsab
csendes tag
Hello, lenne egy problémám. Adott egy LG E2250-V, meg egy ATI videokártya. HDMI kábellel va összekötve a kettő. Most telepítettem fel először Win7-et, és azt tapasztalom, hogy a képernyő két oldalán, alul, felül van egy ujjnyi fekete csík, szóval össze van nyomva a kép, a felbontás 1920*1080on van. A monitor menüjében az auto gomb nem csinálja a dolgát, csak megjeleníti a fő tulajdonságokat, és ahol be tudnám manuálisan állítani, ki vannak szürkítve a funkciók. A Win7 nekem még új, de átnéztem mindent, nem találta erre vonatkozó beállítást. Tudnátok segíteni?
-
kpal
nagyúr
Most szerzetem egy LG W2253c-PF moncsit és tudna valaki hozzá egy aránylag jó kalibrálási értéket írni nekem mert sohogy nem tudom jol beállitani ? Van valaki használ iylet vagy ehhez hasonlót ?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha LG monitorban gondolkodsz, akkor szvsz ne vegyél már TN paneles monitort ilyen árakon, mivel az IPS panelesek ára már szinte a TN panelesek árával vetekszik, és ég és föld a különbség közöttük - és inkább az LG-ből az IPS231P vagy inkább az IPS236V típusokat ajánlanám.
- Az első fő gondom, hogy nem tudom, hogy LED vagy LCD monitor a jobb. - a hagyományos CCFL háttérvilágítású már egy kiforrott, de a LED-essel sem járnál rosszul!
- A másik gond a válaszidő kérdése. - tulajdonképpen "manapság" (a régi típusokkal ellentétben), ami már 8ms alatti, az megfelelő lehet a számodra, itt tulajdonkléppen nem is a válaszidő és reakcióidő a fontos, hanem az Input-la és utánhúzás.
- A következő észrevétel a 250 cd/m2-es fényerősség elegendő e? - igen, bőőőven!
- A HDMI csatlakozó csak abban különbözik, hogy hangot is átvisz, képminőségben nincs különbség egy DVI-vel szemben!
- A kontrasztarányokat meg ne is figyeld, mert majd' minden monitornál 1000:1 a jellemző, ami már 3000:1 felett van, az csak dinamikus ... és parasztvakítás. -
Gery21
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni monitor vásárlása előtt. 3 monitor között vacillálok.
1. LG W2261VP-PF (42 000ft)
Kontrasztarány: 50000:1
Fényerő: 300(cd/m2)
Válaszidő(on/of): 5ms
Válaszidő(GNG): 2ms
Van HDMI
LCD2. LG E2250V-PN (40 000ft)
Kontrasztarány: 50000000:1
Fényerő: 250(cd/m2)
Válaszidő(GNG): 5ms
Van HDMI
LED3. LG E2250T-PN (43 000ft)
Kontrasztarány: 50000000:1
Fényerő: 300(cd/m2)
Válaszidő(GNG): 5ms
Nincs HDMI
LEDAz első fő gondom, hogy nem tudom, hogy LED vagy LCD monitor a jobb. A másik gond a válaszidő kérdése. Az elhalálozott Benq monitor 4ms os volt bár azt hiszem csak a (GTG) adata, de 5 évre visszamenőleg már nem tudom. Viszont filmeknél tapasztaltam utánhúzást, tehát nem tudom hogy az 5ms os LED-es monitorokon már utánhúzás nélkül lehet e filmet nézni? A következő észrevétel a 250 CD/m2-es fényerősség elegendő e? A 3. változatban sajnos nincs HDMI csatlakozó, amire jelenleg nincs is szükségem, viszont ha a későbbiekben kelleni fog már nem tudok módosítani rajta, de ha mégis annak a legjobb a képe lehet inkább azt választom.
Kérem aki tud, segítsen!
Előre is Köszönöm! -
Speeedfire
félisten
válasz
old_artist #1059 üzenetére
A képek alapján jónak tűnik, a szövegből sajnos nem sokat tudtam meg róla.
-
old_artist
addikt
válasz
Speeedfire #1058 üzenetére
Üdv!
Talán ez a teszt a segítségedre lehet!
-
Speeedfire
félisten
Nem sok mindent látok erről a moncsiról. Bármilyen tapasztalat jöhet vele kapcsolatban.
LG W2261V
-
mdani01
aktív tag
Sziasztok!
A Jövőhónapba szeretnék vásárolni egy LG E2360V-PN típusú monitort. Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek róla? Vannak típushibái?
Még annyi lenne, hogy akinek esetleg ilyen monitorja van az legyen szíves kicsit részletesebben leírni tapasztalatait és, hogy megvan elégedve -e a monitorral.Köszi előre is.
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok! ezt a két monitort néztem ki magamnak:
Árban, felbontásban, válaszidőben gyakorlatilag egyformák. A kérdésem az lenne,hogy szerintetek a +3" képátló, vagy a LED képernyő jelent-e nagyobb előnyt. A felhasználás célja 50%-ban játék, 50%-ban videoszerkesztés és grafikai munkák. Ez utóbbinál előny a nagyobb képátló, de ha a LED technológia annyival többet ad, akkor elgondolkodnék akár a kisebb méreten is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Építő/felújító topik
- Villanyszerelés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kuponkunyeráló
- Napelem
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- Samsung SyncMaster S22A300B
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest