- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini PC
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
válasz NemesTom #8750 üzenetére
Y500-nak, és szerintem az összes laptopnak manapság van saját alkalmazása, amiben be lehet állítani akksi védő üzemmódot, azaz 50-60%-nál nem tölti tovább, ezzel kímélve az akksit.
Ha rendes hűtőpadot használsz az lehúzza a kaszni hőfokát ezzel az akksiét is, így emiatt nem aggódnék. Néha nem árt feltölteni, lemeríteni, de szerintem túl van lihegve az akksis dolog.
-
whited
addikt
sziasztok
buta kérdés de ha kijön ez a gép, akkor gyakorlatilag mindenben egy szinten lesz az y50-70el?
[link]
Mert mint írtam is korábban, erősen agyaltam ezen a kis lenovo-n, de ezek után kezdek gondolkodóba esni újra...Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Sheld
senior tag
Nem, mivel abban működni fog a turbo boost.
Más kérdés, ami sürgős lenne:
Most fogalmazom meg a levelet, hogy visszaküldjem a szervízbe, és azt szeretném kérdezni, hogy leírjam-e azt, hogy ha MSI Afterburnerrel visszafogom a VGA-kat, akkor jól működik az ultrabay-es kártya is, és nem crashelnek a játékok? Vagy ne írjam bele?Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Danex
addikt
Hát, sose tudtam eldönteni, hogy mi a jobb... eljátszani, hogy teljesen hülye vagyok a géphez vagy, hogy szakértő?
Szerintem nem kell, maximum a leírásoz odaírni melyik játéknál jött elő, és esetleg azt a játékot feltelepíteni és kirakni az asztal közepére, hogy le tudják tesztelni... de a legjobb az lenne, ha vmi szintetikus teszt közben tudnád reprodukálni.
-
Sheld
senior tag
Ez a baj, hogy aközben nem jött elő, csak túlmelegedés miatt leállt és kész.
Jelenleg így néz ki a levelem:
Hibaleírás:
1: Túlmelegedés miatt, (hűtőpad használatával is) az alkalmazások belassulnak, rövid időn belül a laptop kikapcsol.
2: Bal oldali hangszóró bizonyos frekvenciákon torzít/rezonál.
3: A laptopot Nvidia GT750m SLI-nek hírdetve vásároltam. A laptop telepítése után, a Windows két darab GT 755m videókártyát látott. Az ultrabay-es kártyát eltávolítva a laptopban az integrált VGA valóban Nvidia GT755m, viszont az ultrabay-es videókártya csak Nvidia GT750m. Minden egyes játékprogram az ultrabay-es kártya nélkül hibajelenség nélkül, tökéletesen futnak, azonban behelyezvén a második VGA-t, és az SLI engedélyezése után, minden játék hibaüzenettel leáll. A játszható időtartam függ a játéktól. Hibajelenségek: A: XY játék váratlanul leállt, és a Windows megoldást keres a problémára. B: A játékok elkezdenek akadozni, a játékok hangjai is torzítani és akadozni kezdenek, ezt követően a képernyő elfeketedik, majd a Windows asztal fogad, és a következő üzenet: A videókártya illesztőprogram nem válaszolt és újraindult. Ezt több verzió is produkálta, kezdve a Lenovo oldalán találhatóval, és az Nvidia oldaláról letöltötekkel egyaránt. (7-8 drivert is próbáltam, a jelenségek minden esetben fenn állnak.)Saját megfigyelések: A hibajelenségek a videókártyával kapcsolatosan akkor jönnek elő, amikor az ultrabay-es videókártya memória órajele be/ki kapcsolja a boost órajelét. Akkor is, amikor az ultrabay-es videókártya memóriája eléri a maximális órajelet (turbo nélkül), amikor az ultrabay-es videókártya memóriája megtelik. A probléma független volt a videókártya hőmérsékletétől (Crysis 3, Ultrabay-es videókártya hőmérséklet 83fok, és a játék crash-elt.). Továbbá a videókártya, ha nem crashelnek a játékok, akkor is felmelegedik 98 fok környékére (természetesen Celsiusban).
4: Alacsonyabb fényerőnél vibrál a kijelző.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
dragoners
tag
-
whited
addikt
szia, igaz nem lenovo-val volt dolgom, de mikor gar időn belül behalt a G73sw-m, 3 hónap szervíz után kértem, hogy adjanak egy akkor aktuális csúcsot jelentő g74-t, hát nem adtak
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
dragoners
tag
Én (már) nem örülnék neki, ha a y510p cserélve lenne y50 -re. Fájna a szívem érte, sok jobb tulajdonsága van, mint a y50 -nek, azokért meg fájna a szívem. Ha bevinném, inkább azt kérném, ha bármit cserélnének, akkor az alaplapba tegyék be az NGFF csatit (vagy cseréljék így az alaplapot), sokkal jobb életem lenne utána.
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Nem.. Tényleg. Egyedül a 4 év garancia ami a lenovo mellett állhat... De szerintem ha 2 év alatt nem jön ki hiba akkor utána sem nagyon. Az első fél év a kritikus.
Btw. Szerintem hamarosan várható egy Lenovo y51 vagy y50p. Ami hasonló lesz. .
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
NemesTom
tag
Mivel nekem nincs internetem, lesz valaki olyan szívélyes, és bepöppent egy tesztet privátba, akármilyen nyelven (link) amúgy tényleg nem tűnik rossznak.. Csak sehol semmi róla
(ászusz )[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz tibi206 #8779 üzenetére
Mivel vagy 20 fajta jön belőle könnyen lehet ips is, de inkább a 850-sre gondolom az ipst 860m meg tn lesz.
[link] itt ki van szedve az ips a tulajdonságoknál.szerk: feljebb UHD persze, hogy IPS TN-be nem is gyártanak, csak hát az nem 300k lesz hanem 400!
[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sheld
senior tag
watch dogs app crash üzenet:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: watch_dogs.exe
Alkalmazásverzió: 0.1.0.1
Alkalmazás időbélyegzője: 53c5ce21
Hiba – modul neve: nvwgf2umx.dll
Hiba – modul verziója: 9.18.13.4052
Hiba – modul időbélyegzője: 53b4437c
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 00000000004b9170
Operációs rendszer verziója: 6.3.9600.2.0.0.768.101
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: f281
További információk 2: f281ed94a7b7e2bbc8b999fd28a4c199
További információk 3: 2f9d
További információk 4: 2f9db0c14f5ba540a97cedc954873ed3érdekesség képpen, hogy mit ír ki a gépem.
[ Szerkesztve ]
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Stofl85
tag
Sziasztok! HDMI kimenetet nem használ senki? Hogy lehet 5.1-es hangot képpel együtt kicsalni rajta?
-
FatFish25
csendes tag
Időközben megoldódott a füles problémám /Y50/, bizony bele kellett erőszakolni azt a 3.5-es jack-et a dugaszba, szóval ha valaki hasonló problémákkal küszködne, bátran "verje bele kalapáccsal"
-
Stofl85
tag
Y510p-nél win7 64bit-en valahagy működésre lehet bírni a one key recovery-t?
Pontosítva már a mentést sem tudom elindítani, mert az egyik azt írja a laptop nem jó hozzá, a másik azt hogy a win7 nem támogatja....[ Szerkesztve ]
-
Svidii
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy már volt róla szó, ez esetben bocsi!
Újan vásárolt Y510p-ben szarakodott a wifi n-csatornán (b,g működött rendesen). 70/40 helyett 1/40-t produkált, de nagyon jó pinggel. (Intel Centrino Wireless-N 2230)
A megoldás:Windows update akarja majd újra telepíteni a Intel(R) Management Engine Interface-t, 71KB, ezt ezesetben ajánlott elrejteni, és nem fog többet zargatni.
Ezek után rendesen működött!
Üdv.
-
marilllyo
veterán
Voltam az egyik vidéki laptopszalonban. A vinyón lévő cellux az nem garimatrica. Szóval nem minden gép van lematricázva.
-
marilllyo
veterán
Na jó most én is kérdeznék egyet.
Na szóval. Nekem USB-n rá van kötve a gépre egy 1 TB-s vinyó, egér, bill és a laptophűtő. Ezt egy porton szerintem nem bírja el( bár nem is nagyon erőltettem). Ha vennék egy olyan usb elosztót ami külső adapterrel bír pl. itt ez a kínai szar. -> Ebay
Az akkor úgy okés lenne?!
-
Stofl85
tag
válasz marilllyo #8794 üzenetére
Hogy érted, hogy egy porton ez mind?
Amúgy pont ugyan ilyet rendeltem 1 hete, csak az 4 portos. Amint megjön, beszámolót írok!
A winyó eldobálást nekem driver hiba okozta, illetve a régi külső tokom hibája. Intel honlapjáról kellett a legújabbat letölteni, az oldotta meg, és vettem egy külső usb 3.0-ás dokkoló állomást.
Illetve energiatakarékosságot lehet kikapcsolni az eszközkezelőben az usb portokra. -
marilllyo
veterán
válasz Stofl85 #8796 üzenetére
Nekem nem dobja le. Csak, hogy elbírná e a vinyót meg a többi cullangot 1 porton.
Pl. y510p-nél rádugtam 2 vinyót. Egyikről filmet akartam nézni míg a másikról játszani ...esélytelen volt...
Amit rendeltél ahhoz van hálózati csatlakozó?!
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
mit gondoltok érdemes venni most y510p-t? valamivel csökkent az ára így windows mellett kijönne 300-ból.
asus g551-re várnék, de már nem bírok tovább, sajnos az acerrel semmit se tudok csinálni, még böngészni is vacak ezen a felbontáson[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Autós topik
- Foxpost
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Fujitsu Lifebook E752, 15,6" HD Kijelző, i5-3210M CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest