Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mini PC
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Üdv,
meg tudná vki mondani, h a G550-be ledes vagy csöves kijelző van-e? Olvasni mind a kettőt... lehet, h szerelték mind a 2 félével? Ha igen, vajon csereszabatosak?
-
beloadjoker
őstag
Hali srácok!
Adott egy G510 aminek betört a kijelzője eddig ismerős külső monitorral használta viszont, win megadta magát és nem tudjuk mi van a kijelzőn mert ezt még nem nyomja át külsőre, szóval a kérdés: hogy tudnám a képet kiküldeni még rendszer betöltése előtt külső monitorra? /szóval hogy lássam mondjuk a biost bootmenüt stb/
-
dugo_
veterán
válasz
FatMonster #12296 üzenetére
2,5"-os HDD van benne, annak a helyére rakod a 2,5"-os tokozású SSD-t. mSata vagy M.2 csatolófelület nincs benne.
képAzért érdemes a HDD helyére pakolni, mert az ODD helye sokszor csak SATA1 csatlakozóval van szerelve, ami lassú az SSD-nek (itt ugye az SATA1-3 között csak sebességkülönbség van, kompatibilisek egymással), illetve ezek a beépítőkeretek se mindig bootolhatóak.
A mai SSD-k 7mm magasak míg a mostani HDD-d még 9,5-ös lehet, tehát nem lesz gond. A furatok alulról vannak méretezve, ugyanoda esik a felfogatás pontja. (Fordítva lehetne, sok mai vékony notiba még nem fér be a 9,5mm magas meghajtó).
-
dugo_
veterán
válasz
FatMonster #12294 üzenetére
Keret az ODD helyére mindenképp kell, ha mindkét meghajtót a gépben akarod tudni.
Derítsd ki, milyen magas a mostani cd meghajtó (egy csavar tartja, kihúzod, leméred), az alapján kell keretet venned:
12,7mm
9,5mm
(Itthon ezek 3-5x-os áron mennek boltban. Apróhirdetésekre azért nézz rá, néha tűrhető felárral vásárolhatóak ugyanezek és akkor nem kell várnod).SSD a mostani HDD helyére menjen, HDD meg mehet az ODD helyére adattárolósnak.
Ha nincs extra igényed, akkor egy 120GB-os Kingston Fury vagy egy 128-as Adata SP920 megteszi. 13-16k körül vannak.
Ha van egyéb kívánság, akkor nézz be előtte a topikjába: Milyen SSD-t vegyek? -
FatMonster
tag
Sziasztok,
ebben tudna nekem segíteni valaki?
Köszönöm, előre is! -
cabii
tag
Sziasztok,
egy ideapad e31-70 vásárlásán töröm a fejem. Van valakinek pozitív, vagy negatív tapasztalata, véleménye vele kapcsolatban?
I5-5200u proci 8Gb ram, full hd kijelző, 1Tb winyó van benne
Érdekelne a melegedés, sebesség, meg ilyenek. Pl. szabadtéren, nem tűző napon mennyire használható, mennyire megbízhatóak ezek a gépek, meg ilyenek. Előre is köszi, ha valaki válaszol
Cabi -
-
Quarell
tag
Sziasztok!
Lenovo T420 ... Egyes billentyük a lenyomásra fura karakterkombináciokat jelenitenek meg.
pl
g - vg5
h - mh6
á - űáü
@ - @]
í - xíEzt a szöveget úgy tudtam beirni, hogy visszatöröltem a felesleges betüket.
(ezt a szövevg5et úvg5y tudtam bexírni mh6ovg5y visszatöröltem a feleslevg5es betáüket)
Mi lehet a baj?
-
junior11
veterán
Sziasztok, az utóbbi időben a Lenovo Z500-as notebookom (i3-3120M Ivy Bridge, 4GB DDR3 RAM, 850 EVO 250GB SSD, 1TB HDD, Nvidia Geforce 635M, Windows 10) ventilátora gyakran magas fordulaton működik, a Speedfan progi szerint a proci melegszik (55-58° fok kb., idővel lecsökken olyan 45-47° fokra), már szinte bekapcsolás után pár perccel kezdi produkálni, a ventilátor hol halkabban lassabban pörög, hol gyorsabban és elég hangosan, pedig csupán a böngésző (Chrome vagy Edge) van ilyenkor nyitva pár ablakkal, semmi komolyabb terhelésnek nincs kitéve.
Már régebben is csinálta ezt párszor, de most megint előjött, s nem tudom, mi okozhatja. Mit gondoltok? Vmi ötlet? Köszi. -
DonMaster
addikt
-
dejaris
addikt
Sikerult csinalnom egy hulyeseget...
Egy Lenovo flex 15-os gepre panaszkodott nekem egy baratom, hogy nem idul el rendesen, es a bongeszo is alig-alig indul el. Megneztem, akkor mar be se akart bootolni a win8, de oda eljutottam, hogy tudjam resetelni es mivel, gondoltam valami nyavajat osszeszedett a neten, igy a windows particio helyett az all drive resetet valasztottam. ekkor meg nem tudtam, hogy van a lenovo novo reset gomb, igy gondolom sikerult levakartatnom azt a titkos particiot is. Raadasul igy sem bootol a win8. Hol talalok egy ilyen lemezkepet vagy valamit, hogy ujbol visszavarazsoljam ezt a novo particiot?
-
JumboJet
csendes tag
Üdv mindenki!
Kezdem ott soraimat, hogy külföldre megyek dolgozni, és kellene egy aranyos társ. Ha már itthon hagyom a nagy gépem, és eladok pár cuccot, nem árt ha egy olyan lapos van velem amin 1-2 cucc is elfut.
Most van egy Lenovo S100-as masinám. Nem mondom, jó kütyü, mert egyszer-kétszer feszegettük egymás határait, de egy erősebbet kellett keresnem. A sors fintora, hogy nemrégiben megjelent szintén egy Lenovo, szintén megegyező paraméterekkel, és szintén hasonló névvel. csak ő 100S
Nos, erről a Lenovo 100S ről kérdeznék. Mindneét értem, kivéve azt, hogy melyik a négymagos verzió. lehet hogy mindkettő, de ami ennél is fontosabb az az Intel HD Graphics. na, most ez sok mindent takar.
nem tudom azt, hogy milyen kategóriájú/ grafikájú játékok futnak el rajta, nem tudom összevetni sem GeForce sem Radeon kártyákkal... Kinek milyen ötlete, tippje van, hogy tudhatnám meg azt, hogy milyen játékokkal meddig lehet feszíteni a húrt? válaszokat elfogadok itt vagy privátban! Nagyon köszi minden hasznos hozzászólást! -
anorche1
őstag
Amit a Windows 10 alapból felrak intel drivert a z50-70 -emre, az egy régi verzió, ami viszonylag gyakran összeomlik, majd helyreáll.
Megpróbáltam felrakni a legfrissebbet az intel oldaláról, de nem engedi, mert nincs bevizsgálva ehhez a számítógéphez.
Feltudom rá erőszakolni valahogy?Eddig azt hittem, hogy csak a dell szivatja a vásárlóit a hülye driver korlátozásaival, de ezek szerint már a lenovo is.
-
DoubleD
aktív tag
Bő 9 éve van egy N100 0768 BG9-m 945GM integrált grafikával, gondoltam megírom, a tapasztalataimat.
A gép teszi a dolgát.
Időközben kapott:
- Processzort (T7400); Tapasztalat: pöcc-röff, hűtés elbírja. 667MHz-t válassz, 479-es tokozással. A top valahol a T7600 táján lesz, de az aránytalanul drága (ebay, és kompatibilitási táblák a barátod)
- RAMot (2x512MB, 2x1GB, jelenleg 2x2GB): a 4GB-os konfig megy, viszont sajnos csak 3GB elérhető az oprendszer számára. A korlát nem a 32 bit-es oprendszer, hanem a BIOS, amelyik 3 fölött minden ramot a hardverekhez rendel (ld. windows feladatkezelő). Valamelyik fórumon volt egy srác, aki feltornászta 3,(7)5 köré az elérhető mennyiséget, de neki integrált helyett a GeForce-os verzió van, én nem kísérleteztem vele (google a barátod).
- HDD-t (először 250GB Sata-II): ez sokat dobott (jelenleg egy 250-es Samsung 850): ez még többet. Persze a meghajtás Sata-I, ezért a sebesség valahol 115 (nem elírás) megánál beleáll a korlátba, viszont - hiszitek, vagy sem - a processzor (ismét csak nem elírás) hűtő sokkal kevesebbet megy azóta
- akksit (6600mah-st): gombokért (mondjuk egy tízesért) valami nyugati webshopból, 2 óra feletti üzemidő
- töltőket. Itt az utángyártottak vegyes minőségűek, az eredeti drága, cserébe tartós. 65W-tal is elkocog, de a 90-essel sem lesz gond (még szép).Gondok, tweak-ek:
1. Legutolsó, szerintem használható Windows oprendszer: Windows 8, 32bit, W10-zel elvi okokból nem próbálkoztam.
Ezt úgy kaptam, hogy 8.1 64bit->32bit->8/64->8/32 lépésekben próbáltam mindent használhatóra belőni.
Mivel a 4GB nem emiatt effektív 3, így nem érzem, hogy hiányozna még tovább 32bit.
A sokakat érintő "eldobja az USB-t dolog engem elkerült, de a Windowsok alapból tényleg rossz hangvezérlőt tesznek fel. A hanghoz a SoundMax Integrated Digital Audio-t (talán Vista) keressétek. Ez pattan egyet, mielőtt megszólal, cserébe teszi a dolgát. Minden más pöcc-röff a Windowsos meghajtókkal (videokártya is WDDM 1.0, pedig elvileg nem is támogatott...), és a fenti konfiggal ~20mp alatt feláll.
Lehet hozzá tölteni valami Leonvo-s diagnosztikai programot Windows alá, én eddig nem láttam hasznát. A touchpadhoz van közép (ezt kicsit testre kell szabni, mert az alapbeállításokkal a tapipad darabos), és nagyon (értsd: csippentés, 2-3 ujjas okosságok, scroll, gesztusok, toronyóra lánccal) okos meghajtó, ki kell guglizni. Ízlés kérdése, de tegyél még rá egy klasszikus start menüt, osz' jónapot.Nekem a kamera makkant meg (talán kábel, Vateráról/ebayről lenne pót, de nem foglalkozom vele,
legalább a gyíkemberek és az NSA nem lát), illetve a LAN csati (elvagyok nélküle).A zsanérok viszont bírják. Csodálatos/példamutató módon lehet állítani a fedlap ellenállását, mert a zsanérokba tettek erre szolgáló csavart (youtube a barátod).
Megmagyarázhatatlan lassulás ellenszere: CPU venti kipucolása időről időre.
Igen, a hangszórója töretlenül halk, ezen 2016-ban akár egy bluetooth boombox is segít.
Na de akkor ez egy jó laptop?
Az bizony.
Ahogy írtam, 9+ éve megvan, ennyi idő alatt kapott rendesen, ennek ellenére semmi lényeges baja. Innen szerintem rentábilisen nincs hova fejlesztem, mert jelenleg már korlát a chipset. Laptopoknál jellemzően nem a "bele" kotlik meg, hanem a ház (zsanérok, fedlapok, csatlakozók), ez a gép pedig kitartásból jól vizsgázott.
NEM veszi fel a versenyt egy jelenleg alsó közép kategóriával sem - cserébe legalább költöttem rá. De még egyszer: kilenc éves. Youtube 720p-ben (ügyesek valszeg a 1080-t is stabilra hozzák, nekem a HTML5 lesz a gond), iroda, internet 15+ tabbal, fényképek, FHD videók kezelése, levelezés, Viber, emelett atom stabil, ennyikeh. Asszem, egy 2010-es 3DSMax is elkocog, mindenféle friss ArchiCADekkel (verzióban nem vagyok biztos). Játékok passz, de amit a videokártya bír. Alkatrész van hozzá, jól szerelhető.
Szeretem, marad, soha rosszabb gépet. -
Maarki
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy y560as notebookom van és valószínű Ati driver problémám... vagyis remélem.
Szóval a helyzet a következő ha pl dota2be lépek be akkor sötét háttér de az egeret látom hang van.
need for speed most wantedben belép elindul a játék de mivel kicsit akad be akarom állítani a garfikát ahogy belépek az opcionbe kifagy...Azóta van ez mióta win10re frissítem előtte 7esen 8.1en tökéletesen ment, gondoltam újra rakom 8.1 úgyan ez. Most 7es van fent és mindig ez a gond.
Ezekkel a driverekel próbáltam:
14.12
15.7.1
15.12
mindegyiknél ez van ötlet? -
dugo_
veterán
válasz
DonMaster #12268 üzenetére
Ezek univerzális adapterek. Kiveszed a meghajtót, leméred (9,5mm vagy 12,7mm lehet, guglizás alapján előbbi van benne, de menj biztosra), ebay felcsap, "9.5mm 2nd sata odd caddy", örül.
Néha ki lehet fogni 1300-ért is, de most csak necces eladók listázzák annyiért.
Candynek nem hívjuk, az cukorka.
-
DonMaster
addikt
Segitségre lenen szükségem
Lenovo G500 -hez keresek optibay/candy ki hgoy hivja, szoval ssd-t szeretnék venni és a dvd iro helyére tenném a sshd-t aminek a helyére menne egy ssd. és az sshd-nak kelene egy beépitö keret , nem tudom hogy mekkora és hogy hol keresek google-on keresgéltem de ideapad g500 meg 3000 g500 hoz vannak tehát igy totál nem tudom már hogy mi van és hogy melyik lenne jo. -
mkristof97
csendes tag
Üdv Mindenkinek !
Azzal az üggyel keresem önöket , hogy van egy laptop lenovo ideapad z51-70 és az a problémám , hogy fetelepítettem rá a windows 8.1 pro 60 bitet és feltelepítettem hozzá a drivereket amik a lemezen voltak és az a problémám , hogy pl sokáig bevan kapcsolva alaptop és kikapcsolom vagy újraindítom akkor sötét a kérpenyő nagyon és amikor kiírja hogy üdvözöljük persze minimum fényerőn akkor nyomom a billentyűzeten a le-fel fényerőt akkor helyre áll. Ez miért van szerintetek ?
előre is köszönöm a válaszokatGépigénye :
Intel i7 5500U 2.4 ghz
8 gb ram ddr3 1600 mhz
radeon r9 m375 2 gb vga
1 tb wd hdd -
dh66e
veterán
B50-80-al kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Szerelési minőség szempontjából főleg a zsanérok tartósága érdekelne.
-
softcore
csendes tag
Sziasztok,
RAM vásárlásban tudnátok pár tippet adni?
Online akarom rendelni és egy szakihoz elvinni beszerelni, egy markaboltba.Mivel a fentiekben említettem ,hogy elég új vagyok a laptopok világában ezért kérem a segítségeteket, hogy melyik az a periféria amelyiket egyáltalán be tudna
Azzal tisztában vagyok, hogy DDR 3 ram van most az enyémben, csak ugye abban ne vagyok biztos, hogy milyen RAM kellene bele.. Mert nyilván az asztali PC-s ramok nem férnek bele.
Egyébként a pcx.hu-rol szoktam rendelni mivel elég megbizható bolt.
8 gigát tervezek vásárolni a mostani 4 mellé.
Milyen kritériumokat érdemes szem előtt tartani?Próbáltam utána járni az alaplap pontos nevének, de az Everest számára ismeretlen az alaplap..
a pontos megnevezése a lapnak:Lenovo IdeaPad Z50-70
A fenti hszben nem igazán irtam le pontosan mivel az hogy m100 elég tág kategória
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Üdvözlettel,
-
dugo_
veterán
Attól függ mit akarsz.
RAM és HDD általában hozzáférhető egy szerelőablak alatt. Régebbi modelleknél még a hűtést is szabadon lehetett bontani az ablakon belül.Az alább említett Z50-en egy darab plomba van belül a műanyag alsó burkolaton, így a hűtéshez már nem lehet hozzáférni, ahhoz az egész gépet bontani kéne.
-
426os
őstag
Szokás még a Lenovo-nál, hogy bizonyos gépeknél le van ragasztva garimatricával 1-2 csavar ezzel akadályozva az otthoni bővítést?
-
softcore
csendes tag
válasz
Plazmacucci #12253 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet!
Rákerestem a lenovo honlapján szerencsére, 1 mCaffe frissitésen kivul nincs elérhető új verzió semmihez.
És valóban mostmár ezt is tudom, hogy ki lehet választani , hogy melyik Graf. procival futassam a játékot.
Alapértelmezettnek a Gforce van beállítva tehát ezen se kell variálni.Akkor rendben van minden ez nagyon jó hír.
Egész stabil gép játék / munka szempontjából is, Nyilvan ultrán nem viszi a játékokat de nincs is rá igényem.
Talán még egy Ram bővítés elférne, feltolni 8 Gigra de ezt már inkább szakemberre biznám és beviszem egy boltba
Köszi a segítségeteket!
Nagyon szuper kis gép élvezem használni, bár kicsit zavaró hogy mindenféle input a laptop bal oldalán van és így néha körülményes pakolgatni a vezetékeket, de amugy abszolut megérte.
Üdvözlettel,
-
válasz
softcore #12251 üzenetére
Szia!
Először is grat a géphez!
A videokártyák telepítését kezd azzal, hogy a gyártó honlapjáról beszerezhető Intel grafikus illesztőprogramot telepíted. Ha ez megvan, jöhet az nVidia illesztőprogram telepítése. Ha ezek megvannak, jöhet a többi sallang. Touchpad illesztőprogram telepítését, valamint a BIOS frissítését el ne feledd.
Ha mindent rendesen feltelepítettél, egy adott program ikonjára jobb egérrel kattintva kiválaszthatod, hogy melyik grafikus processzorral szeretnéd futtatni. Az nVidia illesztőprogram amúgy magától is tudja, a 3D-s teljesítményt igénylő programok többnyire mindig a Geforce processzoron fognak futni. Valószínűleg alap beállítások esetén, amennyiben a készülék nincs töltőre csatlakoztatva, mindig az Intel grafikus porci fog számolni. Ez a hosszabb üzemidő elérésének érdekében történik.
Még egy dolog. Nem javaslom az Intel és nVidia honlapjairól letölthető illesztőprogramok telepítését. Lehet, hogy frissebbek, de a megbízható működés csak a Lenovo illesztőprogramokkal garantált. -
S-IW
tag
-
softcore
csendes tag
Sziasztok!
Nos megvettem életem első Lenovo ideapad 100 laptopjat, ami nagyon bejön bár elakadtam az elején egy kicsit, ezért is fordulok az okosabb fórum társaimhoz
A gép adatai: (Ez fontos lesz még)
Intel(R) Core(TM) i3-5005U CPU @ 2.00GHz, 1995 MHz
4 GB RAM
Geforce 920M 2GB VGA
Tehát a problematika:
Minden simán ment a géppel, feltettem rá a win 8 at, mindegy egyéb szukséges frissitést is (Nvidia driverrel egyetemben) , viszont feltűnt az, hogy a laptop az integrált videókártyát kezeli, nevezetesen az Intel HD Graphic 5500.
Ez érdekes volt ezért én arra gondoltam, hogy letiltom, eltávolítom a driverét és akkor megpróbálom feltelepiteni az Nvidia 920 M divert. Viszont itt jön a fekete leves.
Miután letöröltem és letiltottam az integrált drivert a laptop tulajdonképpen átváltott 800x 600 as felbontásra.
Úgy gondoltam ez nem probléma mivel akkor felteszem az Nvidia drivert es minden okés lesz.
Meg is próbálkoztam a folyamattal de egyszerűen amikor probáltam feltenni azt írta ki a rendszer hogy nem csatlakozik a vga a gpu hoz (?). Tehát nem telepitett konkrétan semmit.Muszáj voltam visszatenni az integrált vga-t ami sikerült is és csodák csodájára fel tudtam tenni az Nvidia drivert simán. Alul a kistálcán van is lehetőségem állítgatni be is állítottam rajta mindent, hogy az legyen a preferált megjelenítő stb.. Biosban is beállítottam, hogy ne az integrált vga legyen a prior.
A dolog eszenciája az az, hogy a játékok pl így is futnak rajta, Witcher 3, Gta 5. Amikhez én úgy gondolom hogy nem elég egy integrált vga.
Bár letöltöttem a gpuZ nevü progit és az alábbi lenti képeket látható lesz, hogy ott is priorban a Integráltat mutatja.Tehát a fő kérdésem az, hogy ez így tulajdonképpen rendben van-e a "dolog" illetve, hogy nem -e én néztem el valamit?
Lehet, hogy buta kérdés de az lehetséges, hogy ezek együtt, "dualba" működnének?
Nagyon kezdő laptopos vagyok szoval ezért nem is nagyon vágom ezt a dolgot
A képeket sajnos csak így sikerult feltölteni, linkről.
Íme:
http://kepfeltoltes.hu/view/160319/gep_5_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/160319/G_p3_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/160319/gep_4_www.kepfeltoltes.hu_.pngKöszönöm mindenkinek aki elolvasta és köszönöm előre is a válaszokat!
Szép napot!
-
dugo_
veterán
válasz
Casoli #12248 üzenetére
Szintúgy nekem is.
Nem divattá vált manapság, hanem mostanra csúsztak le minőségileg és itthoni terméktámogatás terén a gödör legaljára.
Telemaxtól meg 1,5 év után kétlem, hogy bármilyen csereutalványt kibulizol.Talán valami polgári perrel, abból folyik ellenük pár az itteni topikok tanulsága alapján.
De ha okés, hogy hónapokat kell várni egy szervizre, ahol hülyének néznek, hazudnak a szemedbe, szétbasszák a makulátlanul beküldött gépet, ahol hibakeresés nélkül rámondják a gépre, hogy hibátlan, akkor hajrá, lehet venni Lenovot.
-
Mióta világ a világ, szutyok Lenovóim voltak. A Lenovo utálat meg manapság inkább divat, mint valóság. Sajnos még nem tudtam felfogni, az miért is baj, ha mondjuk egy meghibásodott laptopot másfél év után nem tudnak javítani, és adnak cserére jogosító igazolást. Abból az összegből lehet venni újabb, jobb gépet.
-
Tibe
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy ilyen Lenovo notit :
https://www.bestmarkt.hu/lenovo-ideapad-yoga-300-80m1001uhv-116-notebook-fekete-p294792
A kérdésem az lenne hogy a benne lévő dual core celeroncs ( Intel® Celeron® Dual Core™ N3050 / 1,60GHz - 2,16GHz / 2MB) proci mennyire szar? Pl. mp3 lejátszás akad-e vele, esetleg egy komolyabb 720p-s videólejátszás?
Köszi!
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
G500-hoz hol találok a legolcsóbban töltöt? Tlejeseen szétment a tövėnél a szgetelés már nem is tudom tölteni a gėpet.. -
dugo_
veterán
Pendrive-ról bootolj be mondjuk egy Ubunutu live-ot, ha ott sincs wifi, akkor a szoftveres gondot nagy valószínűséggel kizárhatod.
Ha hardveresen a hiba, akkor marad a csere. Nézd meg, hogy milyen típusokkal szerelték a típust még, Ideapadokban szinte minden gyártó wifi kártyája előfordul. Lehet, hogy egy másik, de a géppel/biossal kompatibilis modellel jobban jársz, mint a Broadcommal. (Nekem sincs túl jó tapasztalatom ezekkel).
-
n1nja
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Lenovo V570 két nappal ezelőttig gond nélkül ment, aztán egyik pillanatról a másikra a vezetéknélküli kapcsolat nem működik. Driver újratelepítéskor No matched wireless! hibaüzenetet kapok. Broadcom 802.11n adapter van bent, Windows 10 Prof x64 fut a gépen, malware és/vagy vírus nincs.
Valakinek ötlete, megoldása?
Köszi!
-
dugo_
veterán
válasz
Gesta28 #12225 üzenetére
Fujitsu A514, Dell 5558 i3-as kiépítésekben. Ezek az olcsón jók 120-140k körül és kifújt. Előbbiből van gyári SSD-s kiépítés 130k körül. Ha nem szempont a nagy tárhely, akkor az elég tuti vétel.
A másik lehetőség a használt üzleti a (garancia, megbízhatóság miatt) Laptopsystemtől. -
dugo_
veterán
válasz
Gesta28 #12221 üzenetére
Én egy Dell 3541-ben próbáltam azt az A4-es APU-t, harmatgyenge.
Lenovo meg mostanában gagyi anyagból, gagyi alkatrészekből hány össze mindent a B, G, Z kategóriákban, ennél csak jobbat tudsz venni...Telemaxnak köszönhetően a hazai garanciáztatás is oroszrulett lett, saját topik is van itt a kizárólag a szakértelmüknek és hozzáállásuknak szentelve.
Ha a 17,3" a kritérium, otthoni netezős gépként, akkor egy i3-as Dell 5748-ig érdemes lenne emelni a keretet
-
426os
őstag
válasz
Gesta28 #12221 üzenetére
Nem ismerem a gépet, ezért arról nem mondanék semmit (mondjuk elképzelésem van róla).
Az AMD-ről sem mondanék már semmit, mert 2 éve már, hogy megváltam az AMD-s gépemtől, azóta sok minden változott. Mondjuk nem tudom mire használnád a gépet, de szerintem ez cpu, ami ebben van harmatgyenge.
Egyedül csak magáról a Lenovoról tudom azt mondani, hogy én most biztosan nem vennék újra, mert elég kiszámíthatatlan a garanciájuk. A milyen notebookot vegyek topicban kicsit naprakészebb infókkal tudnak ellátni, javaslom, hogy nézz be oda is. -
Gesta28
tag
Sziasztok,
Az alábbi IdeaPad G70-35-ről szeretnék egy kis segítséget kérni
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy ki ajánlaná, vagy ki beszélne le róla esetleg.
Azzal tisztában vagyok, hogy AMD-s felépítmény az egész, és ez engem egy kicsit aggaszt, de nem tudom, hogy az elmúlt évek alatt az AMD mennyit fejlődöt a korábbi önmagához képest.
Szerintetek van okom aggódni emiatt, vagy inkább nézzek egy másik gép után, ami már Inteles lenne.
Előre is köszönöm a segtséget.
-
takos
tag
Sziasztok!
Van ötletetek, hogy Magyarországon hol vásárolhatnék az Lenovo idepad S400U laptopomhoz házat.
Sajnos eltörött az a rész, ami a billentyűzet körül van, az angol palmrest-nek hívja. Fekete és a típusszáma elvileg AP0SB000120.Használt/bontott is jó lenne.
Mellékelek egy képet is.
Üdv:
takos -
-
426os
őstag
válasz
Misi1980 #12214 üzenetére
A géped szerinti Hardware Maintenance Manual pdf-ben benne van, hogy gyárilag milyen kártyákkal szerelték a gépet. A listában szereplő kártyák Lenovo fru-val rendelkező (ez fontos!) változatai nagy valószínűséggel működnének a gépedben, így első körben ebből a listából válogatnék. Előfordulhat, hogy a listán nem szereplő, de egyébként szintén Lenovo fru-s kártya is működne, de kicsi rá az esély. Más márka fru-jával rendelkező kártya biztosan nem fog menni.
Egyes modelleknék (jellemzően régebbieknél) van lehetőség arra, hogy módosított bios feltöltésével "kiüsd" a whitelistet a gépből és akkor bármilyen kártya működne vele, de gondolom ezt nem kell ecsetelni, hogy milyen veszélyekkel járhat. Plusz ugye tudni kell, hogy a bios-fájlban hol van ez a rész és mire kell megváltoztatni. Erről külföldi fórumokon találhatsz infót. -
dugo_
veterán
válasz
Misi1980 #12212 üzenetére
Természetesen.
Szerk.:
Ha magadnak akarod cserélni, akkor próbálj ugyanilyet keresni, vagy olyan modellt, amit biztosan beépítettek a típusba. Előfordulhat, hogy whitelist-es a bios, és azon az x darab gyári kártyán kívül mást nem ismer fel.
Ha nem ez volt a kérdés, akkor csak hangosan előregondolkodtam.
-
somasz
addikt
Sziasztok!
Ismerős Ideapad z580-án elfáradt a zsanér, szakította magával a rögzítési pontokat...
Van valakinek itthon, akitől vázat, zsanért be lehet rendelni, vagy marad aliexpress/ebay?Üdv,
Soma -
kiiso
tag
Sziasztok, U430p gépemben kezd hangosodni a ventilátor, tisztítás megvolt de nem segített. Ventilátorra vonatkozólag három lehetséges alkatrészt találtam a leírásba, tudja esetleg valaki hogy melyikre van szükségem? Google képkeresés szerint mindhárom teljes hűtőrendszert jelöl hővezető csövestül, hűtőbordástul. Külön ventilátort nem lehet cserélni?
LZ5 Thermal Module UMA W/FAN (90203127)
LZ9 Thermal Module UMA (90203054)
LZ9 Thermal Module DIS (90203053) -
sony309
őstag
-
watador600
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Yoga 500-as laptop/tablet-nél a kártyaolvasót hogy keltjük életre? Driver fennt van, de semmit sem csinál amikor bedugjuk a kártyát.
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Van egy Lenovo U510-es notim.Azt szeretném kérdezni hogy milyen fajta wifikártyát ajánlotok a gyári Broadcom 802.11n helyett?A gyári sajnos mindíg eldobálja windows 10 alatt a wifijelet.
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Hol lehet beszerezni msata ssd rögzítő csavart?
-
junior11
veterán
válasz
junior11 #12200 üzenetére
Még olyan kérdésem lenne, hogy kb másfél hete cseréltem le a HDD-t SSD-re (850 EVO 250GB, Win10) a Lenovo Z500-as notebookban, raktam fel az SSD topicba is screenshotot az adatokról, s állítólag minden rendben. Nincs is panaszom semmire, csak egy olyan érdekességre figyeltem fel, hogy a nap folyamán mikor használom a gépet, pl. böngészek stb. párszor egy halk pippenést hallani, ugyanazt, mikor a gépet bekapcsolom kikapcsolt állapotból s bootol SSD-ről. Ilyenkor semmi más nem történik, a rendszer fut továbbra is rendesen, semmi figyelmeztető üzenetet nem kapok hibáról sem, csupán megkérdezném, hogy ez mi lehet? Vagy megszokott dolog? Köszi.
Pl. most elindítottam a speedfan progit, s szintén egy halk pipp volt. Amúgy nagyon gyakran bekapcsol a ventilátor, sima böngészés mellett is, de ez így van szinte a kezdetektől fogva...
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows Insider Program
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- EAFC 26
- Battlefield 6
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 25
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Dell Latitude 5500 15,6", i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest