Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Sok gondolkodás után, ma megvettem a G500-at, gyári Windows 8 x64-el.
Egy valami érdekelne, a garanciapapíron 1-év van, a gyártói honlapon meg 2-évAkkor mennyi is rá végül a garancia ?
-
426os
őstag
Semmi sem lesz, gariztatáskor kell igazolnod a vásárlás dátumát (bár ezt attól függetlenül is kell, hogy a rendszerben mi van).
Ha viszont az ő központi rendszerükben is bent van a pontos dátum, akkor talán gördülékenyebb a dolog, kisebb esély van rá, hogy szőröznek a szervizben. Ez csak az én elméletem, engem megnyugtat a tudat, hogy amikor esetleg rákeresnek az adatbázisukban azonnal látják a korrekt dátumot, nem nekem kell bizonygatnom. Az emberek 99%-a úgysem tudja, hogy van ilyen lehetőség és általában még sincs gond a dátumokkal.Igazából csak annyi az egész, hogy írsz egy levelet (én angolul írtam), amiben leírod a gép sn-jét és csatolod a számla másolatát. Túl sokat nem kell vele foglalkozni.
-
myke01
senior tag
Létezik valahol a G580 típusjelölésű laptophoz frissebb hangkártya driver ,mint a Lenovo Support oldalon lévő 2012. májusi verzió ?
(Tudom ,"barátom a gugli"
. Egyelőre nem találtam igazán megbízható forrásból származó drivert hozzá.A gyártó (Conexant) oldalán nincs . )
-
bul07
nagyúr
Rá akartam kérdezni a szétszedésre
Telefonáltam nem tudott válaszolni semmire de adott egy email címet hogy oda írjam meg a kérdéseimet, meg is írtam, jött is válasz de nem ilyenre számítottam
Tisztelt Ügyfelünk!
A Lenovo nem üzemeltet Magyarországon telefonos ügyfélszolgálatot, technikai kérdésekben nem tudunk segíteni.Kérdése esetén a gyártóhoz fordulhat az elérhetőségeik valamelyikén.
Ezt e-mailbe kaptam e-mailbe feltett kérdésekre
Meg azt hiszi sima levelet fogok írni, 2014-et írunk vagy mi feneMeg még telefonba csacsogott valami olyat hogy regisztrálni kellene a laptopot, de hol , azt mondta hogy angol felületen
Meg valahol le lehet kérdezni hogy az adott termékre milyen garancia jár -
DonMaster
addikt
válasz
zede85 #10388 üzenetére
szia melyik játék?
ha a tomb raider vagy rome 2 total war vagy gta 4 akkor az amd-t használja de a játék a sima intel-t irjaki, kiprobáltam , ugy hogy biosban tiltotam és only intel és hát ég és föld rom2 ben az adigi 60fps-böl let 12fps
a másik 2 játék nál is
unifty drivereket probáld ki [link] ezt használom teljesne jo legfrisebb intel és legfrisseb amd meghajto progik de elötte a jelenlegit lekel takaritani , és cska is utáan telepiteni ezt és akkro kafa lesz , de mint irtma van játék ahol az intel-t irja ki de az amd-t használja -
bul07
nagyúr
Holnap mindenképp felhívom őket hogy hogy állnak hozzá a szétszedéshez
Amúgy már rendeltem egy Repair Kit-et, hátha jó lesz alapon
-
bul07
nagyúr
Ti találtatok közvetlen telefonszámot Lenovo-hoz(magyar nyelvű ügyfélszolgálattal)
A honlapjukon lévő +36 23-880-319([link]) a TeleMax-nál cseng ki
-
zede85
újonc
Sziasztok!
Van egy Lenovo G500-as laptopom, Win 8.1-es rendszerrel.
A videókártyát (Radeon HD 8570M) maga a rendszer felismeri, az eszközkezelőben is ott van, viszont a játékok nem, indításkor csak az integrált videókártya választható a beállítások menüben.
Kipróbáltam a legfrissebb driverrel, valamint úgy is, hogy a gyártó honlapjáról szedtem le a drivereket, és integrált videókártya, Radeon sorrendben feltelepítettem, de úgy sem működött.
Szerintetek mi a gond? -
426os
őstag
A géphez illeszkedő takarólemez egyik caddy-hez sem jár, ahhoz sem, ami úgy van hirdetve, hogy z510-hez való. Ez úgy működik, hogy mind a dvd írón, mind a caddy-n levehető/cserélhető az előlap, így a dvd-ről át tudod majd rakni és kívülről semmi változás nem fog látszani.
Egyébként szerintem a rendszernek simán mehet egy 120Gb-os ssd, a 60-as (nálam legalábbis) szűkös lehet. Az ssd-nek is jobb, ha nincs telepakolva és amúgy sem olyan nagy már az árkülönbség. -
bul07
nagyúr
Köszi
És kaptál hozzá ilyen kis takaró lapot is hogy teljesen olyan legyen mintha nem lenne kicserélve
Mert a hirdetés képein semmi ilyet nem látokAmúgy két lehetőség van SSD-re , vesz az ember egy 60GB-at amire op rendszeren kívül pár program fél rá , meg ilyen kerettel beépíti a HDD-t , vagy vesz egy 240GB-os SSD-t és csak azt berakja és elfér rajta minden , a kivett HDD-t meg esetleg berakja egy külső rack-be
-
bul07
nagyúr
Igen az a matricás dolog ami húzós
Mert ha véletlen vita van akkor végső megoldásként biztos bemondják hogy szét volt szedve és garanciáját vesztetteAmúgy erre gondolok. Ebbe bele lehet tenni azt a HDD-t ami jelenleg a gépe van?
BC2 játék alatt ezt produkálja a z510-es(szeretem naplózni a gépeimet , az asztali gépemnél is több évre visszamenőleg megvannak ezek az adatok)
-
426os
őstag
válasz
DonMaster #10378 üzenetére
Elvileg nem garivesztős a téma, de a szétszedésnél mégis van az egyik csavaron egy matrica, amit nem nagyon tudsz roncsolás mentesen arrébb rakni. A másik meg, hogy megfelelő szerszámok (pl gitárpengető) nélkül ne állj neki szétszedni, mert baromi nagy szívás lesz a vége és töröd a patentokat is. Nekem is van már egy ebay-ről vásárolt optibay-em, de még nem volt alkalmam kipróbálni.
-
DonMaster
addikt
optibay ha jol tudom a neve , a hdd csere miat nem jár gari vesztés az optikai emghajto mász tészta ha nincs matrica akkor azért se, de a leirásában a gépnek elvileg van szétszerelési utmutato hogy hogyan lehet hdd-t ramot cserélni mert azok nem gari vesztös dolgok, csak ugye ha viszed szervizelni akkor a vinyo a vinyo helyén legyen és az optikai meghajto is ahol kell legyen .
-
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
Átt is állítottam a biosban
F gombokra van állítva a kép mentés meg a videó készítés játék közbben, meg a Firefox-ban is használom a F11-et, kell mert túl lapos a kijelző és kevés adatt jelenik meg és F11-el lehet nyerni pár centit
De ezt a wifi kikapcsolást még nem sikerült orvosolni
Játék alatt se melegszik nagyon
-
DonMaster
addikt
szia
ha nem fn gombokat akarsz használni defaultban hanem f1-f12-eseket akkor azt biosban belehet álitani és akkor a function ogmbok csak fn+f1-stb vel mennek , lehet kell hozzá bios frissités de meg lehet oldani ha az neked jobb, bár én fn gombokat megszoktam 1hét allat és utána frisitettem , de most is fn gombokat használom f1-f12-ig nagoyn ritkán kell akkor meg belefér a2gomb nyomása -
-
bul07
nagyúr
A wifit figyelem mert egy alkalommal már csinált olyat hogy megszakadt és hiába csatlakoztam le utána nem csatlakozott fell, újraindítás megoldotta
Ez akis repülős ikonos gomb nem kapcsolja ki a wifit , tovvábbra is a sarokban van a wifi ikonja azt jelezve hogy Nincs csatlakozás
Megnézem ezt a bioszos dolgotEgy SSD nagyon hinyzik a rendszerből, telepítés után mikkor raktam fel a driverek pikk pakk felált a gép , de most hogy a általam használt programokkat fellraktam sokáig tart
Lehet az Avast helyet kipróbálok egy másik vírusírtótt is -
426os
őstag
A bios-t úgy is előhívhatod, hogy teljesen kikapcsolod a gépet, utána a tápcsatlakozó melletti Recovery gombbal indítod el. A Bios-ban be tudod állítani, hogy alapból F1-F12-ként vagy gyorsgombként működjenek a gombok.
És mint mondtam Win8 alatt a repülős gomb kapcsolja a Wifit is.
Csodálkozom, hogy Win7 alatt nincs semmilyen driver gondod, más panaszkodott rá korábban. -
bul07
nagyúr
Milyen gyorsgombra gondolsz??
Minden gyorsgombot kiismertem már, kivéve azt a repülősset , nem is érttetem minek repülő mód
De hogy a wifinek nincs külön gombja ez furcsa nekem, meg hogy nem F sorozat az alapértelmezet hanem Fn gombot megnyomva
Kicsit bajban is voltam mert a bios sehogy nem akart előbújni majd végül rájöttem hogy Fn és úgy F2-es gomb
-
bul07
nagyúr
Továbbda is Z510
Hogy lehet a wifit ki-be kapcsolni?
Nem letíltani menüből hanem valami gomb kombinációval ki-be kapcsolni, mint például ahogy a monitort is lehet -
bul07
nagyúr
válasz
DonMaster #10361 üzenetére
Raktam fel pár játékot és az kell mondja meg vagyok elégedve
BC2 elég szépen el fut és nem is min grafikán , csináltam kis videót is , bár maga a felvétel elvit 15-20 FPS-t
És fel fogom majd raknia Bf3-at és a Bf4-et is -
DonMaster
addikt
te irtál 3gb ramot csak megprobáltam kitalálni milehet ,
de cseréld le 64bitesre nem tudom myieln őprogram az ami nem müködik 64bites rendszeren mert szerintem nagyon nincs oylan de , vagy virtuűlis géppel tudod azt is használni , vagy dual bootal , egyiken ami gyors a 64bites a másikon meg a 32bites rendszer -
426os
őstag
Ha mindenképpen 32-bites oprendszert kell használnod, akkor 4GB ram + SSD a HDD helyére és azon ha muszáj, lehet a lapozófájl. De megoldás lehet még az is, hogy sok ram+64 bites oprendszer, azon belül meg virtuálisan egy 32-es, amiben a szükséges programokat futtatod. Persze, csak ha a programok ezt lehetővé teszik.
-
footy
addikt
Ugyanannyiba kerul mind a ket megoldas es par klikkel meg lehet oldani. Viszont ha a RAM-bovites tobbet hoz, akkor egyertelmuen azt valasztom.
(#10355) DonMaster
A 64bit nekem kiesik nehany program miatt, szoval max 4 giga lesz.3gb-os ram modul meg nincsen
Ezt nem is ertem mire irod. -
bul07
nagyúr
Hogy tudom bekapcsolni a z510-es kameráját?
Driver telepítve de nem találom -
DonMaster
addikt
ez nem igaz én is azt hittem hoyg a 4böl csak 3mat használ vetem bele még 4-et és lás csodát nem 3mat használ hanem 5-öt
de a 8gb kivan rendesen használva van hogy kevés egy kicsikét
ramot ha nincs másik modulnak hely de lehet nagyobb modult bele tenni akkor tegyél sokkal jobb, én is 4gb-val weblapok nem nyiltak emg jol 8-al emg megy ahoyg kellet volna menjen már elejétöl,
3gb-os ram modul meg nincsen vagy 2 slot van 1 2gb és 1 1gb vagy pedig 4gb ramod van csak a windozod 32bites amivel 1gb-ramtol kapásbol elesel ami nem jo ha utobbi akkor már 1gb ramot nyersz ha 64bites rendezsert tezsel rá ha 2modul van benen és 1db 1gb és 1db 2gb akor az 1gb-osat 2gb-osra cseréld le minimum de ha lehet akkor 4gb-osat tegyél ha elviszi a 4gb-osat persze -
EasyKnight
tag
válasz
EasyKnight #10334 üzenetére
Ééééééés a probléma megoldódott. Ugyan nem azon az úton, amin akartam, de ez sokkkkkal jobb is így.
Elindultam a laptopommal, hogy új SATA csatlakozós optikai meghajtót keressek. Körbeinformálódtam, ebben aporfészekbenkis városban csupán egyetlen hely van, ahol ki is lehet próbálni megvásárolni kívánt terméket. Ott kellett szembesülnöm az igazi problémával: NEM a meghajtó a hibásodott meg... Már kezdtem feldogozni az információt, hogy az alaplap a hibás, mikor is "SEGÍTHETEK FERENC" megkérdezte, hogy volt-é valaha valamiféle virtuális meghajtó a gépen?
Közösen, ott, a pultnál megnéztük a dolgot, kiderült, hogy a Windows VS. Deamon Tools párharcot a DT nyerte meg. Összeakadtak a dolgok, ezért a DT úgy döntött, hogy inkább kiiktatja az optikai meghajtót, ne foglalja el az ő helyét...
Ez után Ferenc 10 perc pötyögés után kipucolta a rendszerből még az emlékeit is a DT-nek, majd egy restart, és minden újra a régi -
426os
őstag
Nem valószínű, nem olyan rég kezdett elterjedni az mSata. Keress a gépről "hardware maintenance" pdf-et, abban valszeg benne van, ha lehet.
Egyébként meg RAM-ot bővíts inkább, minthogy a lapozófájlt tedd ssd-re. Nekem 8GB ram mellett le van véve a lapozófájl fix 400MB-ra, de igazából nem használja a Windows szinte egyáltalán. Gyors az SSD, de a RAM még mindig gyorsabb. -
footy
addikt
Erre valaki?
Sziasztok!
Van egy Lenovo V460-as notebookom ami rendelkezik 2db PCIE mini csatlakozóval, ezek elvileg WLAN és WWAN kártyáknak vannak fenntartva. A kérdés az hogy be tudok-e illeszteni a foglalatba mini PCIE PATA SSD-t vagy mSata SSD-t? A lapozófile-t szeretném kitenni rá.
-
bul07
nagyúr
Most jött meg egy Lenovo Z510-es , pontosan ez
A honlapról leszedtem a drivereket viszont lenne egy kérdésem
Van két Video Driver (Intel Video Driver for 64-bit Windows és NVIDIA Video Driver for 64-bit Windows)
Mindkettőt telepíteni kell? -
dave0825
őstag
Bocs, most nézem, hogy nem magyar a billentyű azon amit linkeltél :/ Amúgy az otthoni billentyűzetem az asztali géphez (az is ugyanígy nem magyar), simán asdfghjkléá-ig vannak pl. a középső sorban, szóval magyarnak kezeli a win, viszont az ű betű ugye nem az enter mellett van, hanem máshol. De a lényeg, hogy mindegy mi van a billentyűre írva, ugyanúgy kezeli az ékezeteket, mintha magyar lenne
-
426os
őstag
válasz
kromatika #10339 üzenetére
Milyen notebookot vegyek?
Egyébként ha játszani is szeretnél (mondjuk kérdés, hogy mivel), akkor a HP eleve kiesik a HD3000 miatt, de a T410-ben lévő vga sem játékra való első sorban. De a linkelt topicban kérdezz, ott többet fognak mondani. -
kromatika
veterán
sziasztok használt notikat nézegetek magamnak.2 jelölt is van akivel már eggyeztettem.az eggyik.LENOVO IdePad G580[link] Mennyire jó ennek a notinak az összeszerelése,és nem e melgszik túlságosan?Jó vétel lenne e ez,sajnos nem találom hogy boltban evvel a kiépítéssel menyibe kerül.Másik jelölHP Probooks 4530s[link] ugyan annyiért.és végül Lenovo T410s [link] timelyiket választanátok?mondjuk eddig ugy néz ki hogy csak a g850 re van gari.a gépet keveset hordonám,internet,zene halgatás,film nézés,én némi játékra lenne használva.előre is köszi.
-
Tidus
addikt
Sziasztok..
Szemezgetek egy G580-al. És mint köztudott ezeken AccuType billentyűzet van.
Ezzel kapcsolatban szertnék kérdezni.
Milyen a használata, a magyar ékezetes betűket hogy lehet vele kezelni.
És úgy álltalában a vélemény érdekelne, a billentyűzetről. -
426os
őstag
válasz
EasyKnight #10334 üzenetére
Igen. Próbálna szerencsétlen bootolni róla, de hülyeségeket közöl a bios felé. Szóval elméletben lehetséges. A bios beállításokban tiltsd le az odd-ről bootolást, hátha megjavul..
-
EasyKnight
tag
Ahoy!
Mostanában érdekes dolgokat produkál a laptopom....
Kikapcsolás után (bekapcsolásnál) eljut a Lenovo feliratig és megáll a boot. Teljesen véletlenszerű, hogy mikor teszi ezt velem. Néha jó, néha nem.
Az ODD megsérül. Konkrétan sikerült belerúgnom a laptoptáskába, amitől az elhalálozott. Cserére szorul, de még nem volt "kedvem" megtenni a dolgot. Annak ellenére, hogy nem működőképes, be van kötve, nem szeretnék egy tátongó lyukat a gép oldalára. Okozhatja a ő a problémát?
A választ előre is köszi -
footy
addikt
Sziasztok!
Van egy Lenovo V460-as notebookom ami rendelkezik 2db PCIE mini csatlakozóval, ezek elvileg WLAN és WWAN kártyáknak vannak fenntartva. A kérdés az hogy be tudok-e illeszteni a foglalatba mini PCIE PATA SSD-t vagy mSata SSD-t? A lapozófile-t szeretném kitenni rá.
-
426os
őstag
-
DonMaster
addikt
válasz
kengyel #10326 üzenetére
akksi nagyon jo
3-és félora filmezés meg vna vele , igaz nekemn i7-es 8750m -el szerelt van a gynegébb procis gpu nélküli valoszinüleg kevesebbet is ezsik ergö nö az aksis idő
3ora max féynerövel meg van nekem , 3,5-4,5 meg fényerö levételével nem minimumra oylan közép tályra kb 50%-ra perzse wifi bluetotth offon , azokkal sokkal kevesebb ,
drivereknél a win8 nem ismeri fel a wifi-t és al an-t sem ahhoz kell a cd -
kengyel
nagyúr
válasz
sulaco79 #10325 üzenetére
Na majd akkor én tesztelem az aksit, mert bizony elég sokat lesz ide-oda cipelgetve
Teljesen tisztában vagyok vele hogy ez egy belépő szintű laptop, de pont arra a célra kell.
Gondolom anyaghasználatban sem a legkiemelkedőbb, de a nők általában szoktak rá vigyázni.Nagyon köszi az összes tájékoztatást a géppel kapcsolatban.
Azért gondolom a Win 8-al is a net pörgött rendesen .
-
sulaco79
tag
válasz
kengyel #10324 üzenetére
Jók a hangszórói, filmnézésre perfekt, mondjuk a Slayertől a Raining Blood-ot fülessel érdemes rajta hallgatni
A proci is erős a maga nemében.
Az aksiról nem tudok véleményt mondani, még bele sem raktam, de a tesztek szerint jó.
Nekem is ez az első Lenovo, majd látjuk hogy jövünk ki egymással
-
kengyel
nagyúr
válasz
sulaco79 #10323 üzenetére
Nem igazán szeretnénk a hetessel használni, már megszoktam az asztalin is a nyolc pont egyet
De jó hogy szóltál ha esetleg a 7-est szeretnénk feltenni.
Nagyon bízom benne hogy nem csalódunk. még nem volt Lenovo gépem semmilyen formában.
Azért a proci tetszik benne ha valóban a dual core 2.40 GHz sebességre képes.A hangszórók filmezésnél viszonylag jók ?
És egy fontos dolog, akkumulátor idő átlagosan hogy alakul ?
-
sulaco79
tag
válasz
kengyel #10322 üzenetére
perverz!
nem, túlmelegedési problémák egyébként sem jellemzőek erre a gépre, pláne hogy nincs benne külön GPU ami fűtené a házat.
De sima HD Graphics, ami a 2500-assal eqvivalent és ez 2020M-es prociban van. Az I-s procik jönnek HD 4000-el
Netezésre, videónézésre tökéletes!
Arra figyeljetek oda, hogy ha Win7-est raktok rá, akkor a Biosba (Lenovo feliratnál fn+f2) UEFI-ről állítástok át legacy módba a boot opciót. Utána úgy röppen fel rá, mint a kisangyal. A drivereket a lenovo honlapról szedjétek le, mert a CD amit adnak hozzá az a Win8-as drivereket tartalmazza.
-
kengyel
nagyúr
-
sulaco79
tag
válasz
kengyel #10319 üzenetére
Hahó!
Pont ilyet vettem tegnap, nagyon jó kis gépnek tűnik, pláne ha nem akarod játékra használni, mert az nem fog menni, nem is proci, hanem a GPU hiánya miatt.
Mondjuk az enyémbe ma beleröppent egy négy magos i7 3632qm és egy SSD + kap majd még egy 8GB RAM modult.
Jó ha tudod, hogy ebben a típusban 59-390048 HM76-os chipset-es alaplap van, gyakorlatilag ezekkel a procikkal [link] bármikor bővíthető (a Wattot vedd figyelembe), amikben már HD 4000 es Intel GPU van, ami kompromisszumokkal de játékra is jó.
Szóval jó választás! Ennyi pénzért ajándék!
-
blau24
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Vásároltam egy Lenovo G580 típusú laptopot ( Intel Dual Core B960, 2,2GHz, 4Gb RAM, Intel HD + GT635M 2GB videókártya) melyet HDMI kábellel összekötöttem egy LG42LM620S tv-vel.
Szeretnék BD ISO illetve 3D ISO filmeket nézni, a sima BD ISO-val nem volt gond, mondjuk néha mintha akadozott volna, viszont a 3D teljesen nézhetetlen, a kép is és a színek is botrányosak, PowerDVD 13-al és TotalMedia Theatre 6-al is próbáltam, elindítom a filmet majd bekapcsolom a lejátszó programba a 3D-t aztán pedig a tv-n és olyan a kép szemüveggel mint nélküle...Köszönöm,üdv
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Nagyon elgondolkoztam ezen a G500-as gépen. Jó árban hozzá tudnék jutni, még több mint egy év garival.
Szerintem a célnak megfelelne, netezés, filmezés, néha egy kis Office használat.
Nektek mi a véleményetek erről a gépről ? -
426os
őstag
válasz
vincenthanna #10317 üzenetére
Nekem semmi driver problémám nem volt még a géppel.
Intel VGA és nVidia drivereket a gyártó honlapjáról, a többi mind a Lenovo-tól és így nincs probléma (később a Wifi-t is az Inteltől frissítettem, amikor megjelent újabb driver)... -
vincenthanna
csendes tag
Hát, a driverekkel óvatos voltam, mert anno azért tettem 8.1 helyett win7-et, mert a driverek miatt ilyen hibák voltak:
video_dxgkrnl_fatal_error
DRIVER POWER STATE FAILURE ERROR.Ezért most össze-vissza szedtem a drivereket Az inteleseket nem a Lenovo, hanem az intel honlapjáról szedtem.
-
426os
őstag
válasz
vincenthanna #10315 üzenetére
Win7 az másoknál is problémás volt (már nem emlékszem mi volt a gond). Sajnos az új (konzumer) gépek többségénél már csak elméletileg van támogatás Win7 mellé, mert a 8/8.1-et nyomják.
Az fps kérdés érdekes, általában pont az ellenkezője szokott lenni. Mondjuk én nem játszom, de a beszámolók alapján Win8/8.1 alatt több fps-t ki lehet csikarni ugyanabból a gépből. Szóval érdekes. Driverek fent vannak rendesen? -
vincenthanna
csendes tag
Tudom, hogy nincs. Csak eddig win7 volt nekem rajta, amivel az az egyetlen gond volt, hogy mindig a napi első bekapcsolásnál újra kellett indítanom, mert elment a net, de írták, hogy ez csak win7en van. Most felraktam awin8.1-et és azon valóban nem jelentkezett ez a probléma, viszont az fps játékokban kevesebb lett az fpsem. Úgyhogy, most tervezem inkább visszarakni a win7-et.
-
426os
őstag
válasz
vincenthanna #10313 üzenetére
Win8.1, de a Windows-nak nem sok köze van ehhez.
-
426os
őstag
válasz
vincenthanna #10311 üzenetére
Melyik proci van a gépben? Nekem Pentium, alapvetően netezés közben áll vagy nagyon alacsony fordulatszámon pörög (a HDD hangosabb nála) a venti, egy-egy nagyobb flash animációnál, vagy "erőforrásigényesebb" weboldalnál, esetleg Youtube-nál felszokott picit pörögni, de nem megy ilyenkor sem fél percnél tovább.
Mindenesetre én azt mondanám a te esetedre is, hogy ez normális, esetleg az energiagazdálkodási lehetőségeknél állítsd passzívra a hűtést, de nem hiszem, hogy bármit is számít. -
vincenthanna
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nekem egy z510-em van. Arra lettem figyelmes, hogy amikor nem csinálok semmi megterhelőt a gépen, tehát csak netezem (facebook, youtube stb.), akkor is felpörög a ventilátor, de nem maximálisan pörög fel, mint amikor játszom, hanem csak éppen hallhatóan. Pörög 1 percig, majd 1 percre leáll és 1 perc múlva megint felpörög, de ahogyan előbb írtam, csak kicsi fordulatra.
Ez természetes?
A gép kb 4 hónapos és eddig csak íróasztalomon használtam.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
fravik
tag
A billentyűzet kijön, ha a megfelelő csavart/csavarokat kicsavarod - a burkolat ekkor még fent van - és "megbököd" ezen lyukakon keresztül. Viszont, ha már a burkolatot is le akarod szedni, ahhoz a törések/repedések elkerülése végett ajánlott valami eszköz használata. Szerintem is elég optimálisan álltak hozzá a szerelési útmutatóban a szétszedéshez. De ha Neked könnyebb anélkül, akkor tedd azt.
-
szekra
addikt
Bekuldtem szerviz be a laptopot cpu thermal throttling miatt, semmit se csináltak vele, konkrétan a HDD-t tesztelték. Viszem is vissza. 2 hét alatt megjött amúgy..
-
DonMaster
addikt
válasz
zoleee24 #10289 üzenetére
szia
nekem megy
a lenovo oldalárol tölsd le a hangkártya driverét és tlepisd és akro meni fog , de ajénlot elöte letörölni a hangkártyát és akor tuti , nekem is volt az hoyg semire nem volt jo lehete ketintani de smei és ujra huztam aa hangot és jo let lenovo oldal hang driver és az install
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- További aktív témák...
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest