- Androidos fejegységek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztrofotózás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elérhető a kézikonzolok csúcsa, az ONEXFLY F1 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoubleD
aktív tag
Olvasgatom a topikot, mert magam is szemezek egy háromezressel.
Most akkor mindenki szív ezzel a tipussal, vagy csak a téma rendhagyó?Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
DoubleD
aktív tag
Olvassatok közleményt [link], utána megkérdezem, hogy szerintetek a 3000-rest is ingyé lehet majd frissíteni Vista-ra?
[Szerkesztve]Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
DoubleD
aktív tag
Olvasgatom a topikot.
A formatálás annyiban vonzó, hogy magam partícionálhatok (pl. a dokumentumok mappának külön meghajtót szoktam adni: szuperkényelmes újrarakáskor).
Az előzményekből azt olvasom ki, hogy a noti kb. csak a rejtett partícióról hajlandó csont nélkül működni, viszont úgy meg pöpecül.
Sok száz hozzászóláson keresztül ment a huza-vona erről az toshibás ujjlenyomat olvasó szoftverről, viszont az végül nem lett világos számomra, hogy vajon az megoldja-e az újrahúzásos mizériát.
Gyors divatkérdés: az XP Home-ban tényleg nincs távoli asztal elérés?Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
DoubleD
aktív tag
Még egy dolog, Sipi: ha - teszem azt - mégis mángorlok (fölmegy a kampuszos pro), de mentettem, visszahozható a rejtett partíciós állapot?
Sőt: további ötlet: egyelőre még nem értek hozzá (majd miután meglesz a gép, és elrontottam), de pl. szét tudom darabolni pl. partition magic-kel a Lenovo által nekem szánt ~70gigát?
Túl kényelmes ez a gombnyomásra-visszaáll-minden téma ahhoz, hogy csak úgy letöröljem, viszont ha van köztes megoldás, az csak jó.
[Szerkesztve]Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
DoubleD
aktív tag
Zsíroskifli.
OFF: 12 nap különbséggel reggeltünk.
Guck mal: írtam még egy kérdést:
Sőt: további ötlet: egyelőre még nem értek hozzá (majd miután meglesz a gép, és elrontottam), de pl. szét tudom darabolni pl. partition magic-kel a Lenovo által nekem szánt ~70gigát?
Túl kényelmes ez a gombnyomásra-visszaáll-minden téma ahhoz, hogy csak úgy letöröljem, viszont ha van köztes megoldás, az csak jó.
-
DoubleD
aktív tag
Akik már mentettetek le teljes rendszert (Create Recovery Media/Recovery Disks): ez a géphez adott többi programot is menti? (ujjlenyomat olvasó, roxio cuccok, stb. stb.)
Köszönöm!
Amúgy n100-am van másfél éve, jó vétel volt, mindent tud, ellenálló, teszi a dolgát. Kapott két giga ramot a T5500 mellé, így már öri, bódottád. (Tehát ha kérdeznéd: vegyél N200-t nyugodtan.)
Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
DoubleD
aktív tag
Bő 9 éve van egy N100 0768 BG9-m 945GM integrált grafikával, gondoltam megírom, a tapasztalataimat.
A gép teszi a dolgát.
Időközben kapott:
- Processzort (T7400); Tapasztalat: pöcc-röff, hűtés elbírja. 667MHz-t válassz, 479-es tokozással. A top valahol a T7600 táján lesz, de az aránytalanul drága (ebay, és kompatibilitási táblák a barátod)
- RAMot (2x512MB, 2x1GB, jelenleg 2x2GB): a 4GB-os konfig megy, viszont sajnos csak 3GB elérhető az oprendszer számára. A korlát nem a 32 bit-es oprendszer, hanem a BIOS, amelyik 3 fölött minden ramot a hardverekhez rendel (ld. windows feladatkezelő). Valamelyik fórumon volt egy srác, aki feltornászta 3,(7)5 köré az elérhető mennyiséget, de neki integrált helyett a GeForce-os verzió van, én nem kísérleteztem vele (google a barátod).
- HDD-t (először 250GB Sata-II): ez sokat dobott (jelenleg egy 250-es Samsung 850): ez még többet. Persze a meghajtás Sata-I, ezért a sebesség valahol 115 (nem elírás) megánál beleáll a korlátba, viszont - hiszitek, vagy sem - a processzor (ismét csak nem elírás) hűtő sokkal kevesebbet megy azóta
- akksit (6600mah-st): gombokért (mondjuk egy tízesért) valami nyugati webshopból, 2 óra feletti üzemidő
- töltőket. Itt az utángyártottak vegyes minőségűek, az eredeti drága, cserébe tartós. 65W-tal is elkocog, de a 90-essel sem lesz gond (még szép).Gondok, tweak-ek:
1. Legutolsó, szerintem használható Windows oprendszer: Windows 8, 32bit, W10-zel elvi okokból nem próbálkoztam.
Ezt úgy kaptam, hogy 8.1 64bit->32bit->8/64->8/32 lépésekben próbáltam mindent használhatóra belőni.
Mivel a 4GB nem emiatt effektív 3, így nem érzem, hogy hiányozna még tovább 32bit.
A sokakat érintő "eldobja az USB-t dolog engem elkerült, de a Windowsok alapból tényleg rossz hangvezérlőt tesznek fel. A hanghoz a SoundMax Integrated Digital Audio-t (talán Vista) keressétek. Ez pattan egyet, mielőtt megszólal, cserébe teszi a dolgát. Minden más pöcc-röff a Windowsos meghajtókkal (videokártya is WDDM 1.0, pedig elvileg nem is támogatott...), és a fenti konfiggal ~20mp alatt feláll.
Lehet hozzá tölteni valami Leonvo-s diagnosztikai programot Windows alá, én eddig nem láttam hasznát. A touchpadhoz van közép (ezt kicsit testre kell szabni, mert az alapbeállításokkal a tapipad darabos), és nagyon (értsd: csippentés, 2-3 ujjas okosságok, scroll, gesztusok, toronyóra lánccal) okos meghajtó, ki kell guglizni. Ízlés kérdése, de tegyél még rá egy klasszikus start menüt, osz' jónapot.Nekem a kamera makkant meg (talán kábel, Vateráról/ebayről lenne pót, de nem foglalkozom vele,
legalább a gyíkemberek és az NSA nem lát), illetve a LAN csati (elvagyok nélküle).A zsanérok viszont bírják. Csodálatos/példamutató módon lehet állítani a fedlap ellenállását, mert a zsanérokba tettek erre szolgáló csavart (youtube a barátod).
Megmagyarázhatatlan lassulás ellenszere: CPU venti kipucolása időről időre.
Igen, a hangszórója töretlenül halk, ezen 2016-ban akár egy bluetooth boombox is segít.
Na de akkor ez egy jó laptop?
Az bizony.
Ahogy írtam, 9+ éve megvan, ennyi idő alatt kapott rendesen, ennek ellenére semmi lényeges baja. Innen szerintem rentábilisen nincs hova fejlesztem, mert jelenleg már korlát a chipset. Laptopoknál jellemzően nem a "bele" kotlik meg, hanem a ház (zsanérok, fedlapok, csatlakozók), ez a gép pedig kitartásból jól vizsgázott.
NEM veszi fel a versenyt egy jelenleg alsó közép kategóriával sem - cserébe legalább költöttem rá. De még egyszer: kilenc éves. Youtube 720p-ben (ügyesek valszeg a 1080-t is stabilra hozzák, nekem a HTML5 lesz a gond), iroda, internet 15+ tabbal, fényképek, FHD videók kezelése, levelezés, Viber, emelett atom stabil, ennyikeh. Asszem, egy 2010-es 3DSMax is elkocog, mindenféle friss ArchiCADekkel (verzióban nem vagyok biztos). Játékok passz, de amit a videokártya bír. Alkatrész van hozzá, jól szerelhető.
Szeretem, marad, soha rosszabb gépet.[ Szerkesztve ]
Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti)
-
DoubleD
aktív tag
válasz DoubleD #12275 üzenetére
Még egy gondolat a korábbi N100-hoz írt dicsőítő ömlengéshez, hátha egyszer valaki hasonló cipőben jár.
Történt egy hete, hogy rövid idő alatt harmadszor is lehúztam a 220V-ról úgy, hogy - cella kímélési okokból - nem volt betéve az aksi. Ilyen eseményre talán összesen volt ugyanennyi példa az elmúlt 9 évben.
Most viszont a harmadikat követően boot helyett fekete képernyő fogadott. Hálózati, és elemtöltő ledek égtek, az
HDSSD nem töltötte be az oprendszert, az ODD-t a szokott egy helyett kétszer megmozgatta, de ennyi. A VGA kimeneten sem volt kép.Kezdetben processzor, memória és SSD kivétellel (kvázi provokációval) próbáltam indításra/BIOS újrafeltöltésre bírni - sikertelenül.
Az egyéb fórumokban nem találtak CMOS reset jumpert, vagy kivezetést, ezért mivel nem volt veszteni valóm, megkerestem (nyák billentyűzet alatt lévő oldalán van, tehát az egész alaplapot ki kell venni) és lekötöttem a BIOS elemét.
Ez segített, összerakást követően a boot pöcc-röff ment.
Üröm az örömben, hogy az elem be van forrasztva, ezért itt óvatosan kellett mókolni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új HP ENVY Gamer Tervező Vágó Laptop 16" -50% i7-12700H 14Mag 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD+ 120Hz!
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
- MSI GP66 Leopard Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Brutál i7-10750H 16/512 RTX 3070 8GB 144Hz FHD
- HP 15S-FQ5 notebook - I5-1235U 10 mag / 12 szál - FEHÉR - új állapotban, alkalmi áron, garanciával
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest