- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
-
LÁZ
Topikgazda
válasz hulp01 #19190 üzenetére
az biztos jobban mutat egymás mellett 4-5, mint magában a falcon , ezekkel csak az a baj, amit RedBull is mondott, a tanulópénz, ha nem veszed meg időben, utána már jóval többe kerülnek, pláne az érdekesebbje.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
[CsuCsu]
őstag
válasz hulp01 #19157 üzenetére
Azert az a felhozatal eleg bena es/vagy konfliktusos volt. Autobol nemreg volt Caterham, es egyebkent is ott a Creator Expert vonal. Ehhez a Jeep nem sokat tenne hozza. Repulo szinten ugy nez ki, mint egy random Creator model. Az epuletek tul nagyok, illetve a kozepkori haz tulsagosan kozel all a Fishing Store-hoz atmoszferaban.
Az egesz IDEAS lenyege a valtozatossag, mivel a LEGO ezt a platformot igazabol piackutatasnak hasznalja. Nem fognak olyan keszletet kiadni, ami tul hasonlo letezo temakhoz. Ezert sem engednek letezo licencekbol epitkezo projekteket, mert azt ok mar megpiackutattak. Ezek tudataban eleg konnyen meg lehet josolni az eredmenyeket.
-
Saccco
nagyúr
válasz hulp01 #18757 üzenetére
A Helikopterszállító kamion (60183) szerintem két régebbi szett összegyúrt verziója.
1988 - 6357
1993 - 6670
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz hulp01 #18757 üzenetére
Gyerkőc meglátta az első City-s képet, egyből kiabált, hogy ilyennn Legóóóóóóóót szeretnék.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Djuree
félisten
válasz hulp01 #18483 üzenetére
az új lovagok buzogánya is gumi. ezzel csak az a baj, hogy elérik pár év alatt (főleg ha éri a fény, a napról már ne is beszéljünk), ha műanyagból lenne meg semmi baja nem lenne.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
-
Throme
veterán
válasz hulp01 #18335 üzenetére
Ami igaz az igaz, a BMW motor is drágább volt , mint a többi a sorozatban.
itt is igaz, hogy:
- több db-ból áll, mint az átlag
- licenszeltSzerintem ezeknek a brand-eknek, márkáknak nincs szükségük, hogy a Lego népszerűsítse őket.
Jól benne van a fejekben, hogy a porsche az porsche, a sw, meg sw.
Videojáték fronton is ugyanez a helyzet, hiába a neves kiadó. EA fizet a FIFA-nak, Codemasters a FIA-nak, a PiciPuha fizet az autógyártóknak a kb 400 típus után (valamelyik évben ki is hagyták a porsche-kat, mert nem kaptak engedélyt, és fantázianéven lehetett csak megjeleníteni az eredetire nagyon hasonlító autókat...). -
Freddy76
addikt
válasz hulp01 #18335 üzenetére
Az a jogtulajdonostól függ, hogy ki lehet-e hozni licensz nélkül. Nem a Lego dönti el. A munkagépek és a korábbi autók jó része a fantázia szüleménye. Ahol nem így van, ott mindenképpen kell engedély.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Djuree
félisten
válasz hulp01 #18184 üzenetére
nem fizetős elvileg, de ha a srác kér érte némi pénzmagvat annak se vagyok ellene.
Throme: kidolgozott sztem, de ha nem akkor megcsinálom. ehhez már dukál.
R3ĐßuŁŁ: mindenképp!
DeckardCain: ha megkapom, akkor megosztom, kivéve ha pénzes, akkor ingyé én se adom ám oda. nem tudom mennyi elemes lehet ez, meg mennyiből lehetne kihozni, de nekem ez kell az tuti.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz hulp01 #18143 üzenetére
erkély?
szerencsére én csak 4 emeletesben lakok egy park mellett és itt egy darab brazil sincs a városban, csak kukázni járnak be. de már nézem a családit mert hiába 3 szobás lakás, a 2 baba mellett nincs hely a legóknak se nagyon. ott meg lesz külön lego szobám.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz hulp01 #18138 üzenetére
ki kell vinni és kint leporolni.
bár az macerásabb nyilván. én már nem törlök port, a csillogó feket cuccokra már estére visszaszáll a por...sziszifuszi munka.
tele vagyok figurákkal is, azokat meg esélytelen olyan apró helyek vannak rajtuk ahova nem ér be semmi.[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz hulp01 #18131 üzenetére
Én is sminkecsetet használok. Emellett szoktam venni sűrített levegős spray-t. Ezt műszaki boltokban (pl. Media Markt) lehet kapni, elektronikiai eszközök belsejének tisztítására használják azt hiszem. Ezzel szoktam lefújni róluk a port, majd jön az ecset.
-
Djuree
félisten
válasz hulp01 #18057 üzenetére
ne csak a mostra gondolj, ez nem a máról szól, hanem a jövőről, könnyen lehet ha most napi 10000 falcont kihozna a lego, később rosszabbul járna. közgazdaságtan ez. biztos ezerszer mérlegelték milyen hatások lehetnek a jövőben egy mai dologra.
-
Jim-X
őstag
-
Jim-X
őstag
válasz hulp01 #18021 üzenetére
A Porsche-nel meg elmenne, hogy nem latod a mechanikat, de sajnos az alap modellnel nincsen funkcioja... Az kit erdekel, hogy a kamumotor (ami amugy se latszik) gyorsabban vagy lassabban mozog ha valtasz?
Inkabb csinaltak volna motorosra...jo persze akkor az ara megjobban elszallt volna...A játék az nem játék!
-
Pötyi
őstag
válasz hulp01 #18007 üzenetére
Érdekes amit mondasz példának, a Technic vizimalom falával kapcsolatban, mert ha én terveznék egy ilyen modellt, akkor garantáltan nem tömör, teli fala lenne. Én úgy csinálnám, hogy egy drótváz jelképezné a ház éleit, mert úgy látható lenne, hogy mi-hogy működik a belsejében. Voilá! Kapásból a megépítése is könnyebb lenne.
QNX is cool!
-
Teszla_
senior tag
válasz hulp01 #18004 üzenetére
Én Technic fronton valami tényleges újdonságot várnék. Nekem a rengeteg munkagép nem tetszik persze érthető, hogy azoknál megoldható a sok mozgatható rész, de így is aránylag nagy részét a Tecnic-eknek a munkagépek adják. Azt se bánnám, ha nem jármű lenne. Nem tudom mi lenne, ami megfogna, de azt igen, hogy az utóbbi évekből szinte semmi. Egyedül a Bucket Wheel Excavator, az Arocs, a lila lánctalpas terepjáró jött be, meg a Porsche úgy, ahogy, de azt meg drágállom. Felőlem jöhetne valami Star Wars is Technic köntösben, mint anno a Battle Droid, vagy valami más. Talán itt érzem a legjobban, hogy nincs igazi újdonság.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz hulp01 #17755 üzenetére
Ha tippelnem kéne akkor kevesebbet csinálnak, mert nem akarnak nagyot bukni rajta mint valószínűleg a Death Starnál anno. Nem véletlen hogy az addig volt a piacon ameddig. A másik pedig hogy tartani akarják a nagy érdeklődést a készlet iránt és felmérik az igényeket, hogy később hasonló méretű készletnél mennyit gyártsanak majd. Persze akármi lehet, de igazából teljesen mindegy mert a valódi okát úgysem tudjuk majd meg.
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
Teszla_
senior tag
válasz hulp01 #17736 üzenetére
Kérdés, hogy meddig akarják gyártani. Ha igaz, ami egy korábbi képen szerepelt, hogy 2018 végéig, és csak ilyen csiga tempóban lehet majd megvenni, akkor sajnos nem valószínű, hogy nagyobb akciókra lehet számítani bár én remélem, hogy észbe kapnak Legóéknál és felpörgetik a termelést, ésszerűen ez lenne jó mindenkinek.
-
Teszla_
senior tag
válasz hulp01 #17382 üzenetére
Nyíregyházán is voltak/lesznek fejlesztések, 2016-2017-ben elvileg 350 új munkahelyet hoznak létre. 2016-ban lett kész az új fröccsöntő üzem, idén év végéig pedig dekoráló és összeszerelő létesítmény, valamint automatizált magasraktár lesz. 2020-ig pedig meg akarnak duplázni több termelési egységet is.
Forrás: visszatérő hirdetők nálunk, ezek benne voltak a legutóbbi hirdetésükben
Ez nem feltétlenül válasz akart lenni, de most már így marad
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
nagyúr
-
Djuree
félisten
válasz hulp01 #17079 üzenetére
nekem a kinézet a lényeg, mivel dísznek használom a legókat, kinőttem már abból hogy játszak is velük. meg időm se lenne rá...na de majd ha nőnek a gyerkőcök, akkor lehet fordul a kocka.
-
Djuree
félisten
-
-
Djuree
félisten
válasz hulp01 #16580 üzenetére
ez nem erről szól, hanem az érzésről.
üzemanyag meg akkor nem számított és az usában most se nagyon. 70ft egy liter kb....szartak a fogyasztásra...egy 5000-es 2,5 tonnás dodge ram mennyit eszik szted? és még mindig gyártják.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
thesound
addikt
válasz hulp01 #16492 üzenetére
Palackos hajó, Falcon, Fishing store... Lassan leállhatnának a jobbnál jobb készletekkel. Ráadásul az újonnan jövő SW készletek között is van pár pofás.
Valamint mentsen meg minket az ég egy visszautasíthatatlan technic akciótól[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
Freddy76
addikt
válasz hulp01 #16455 üzenetére
Vagy kiadnak egy új Hoth-szettet karácsonyra hangolva. Darth Vader mikulás, AT-ST-k által húzott szánon, ilyesmi.
Arra vagyok nagyon kiváncsi, hogy ez melyik Falcon lesz. A klasszikus, vagy az új. Okés, csak az antenna különbözik, de én akkor is a klasszikust akarom, fiatal Han Soloval...
-
Throme
veterán
válasz hulp01 #16396 üzenetére
Lehet ezt tovább ragozni, de azt vedd figyelembe, hogy másoláshoz is kell potenciál (ész, infrastruktúra, fegyelem, stb.). Más is megtehetné, még sem teszik, vagy nem tudják jelentősebb mértékben.
Az hogy vannak olcsó bérgyártó országok, az nem jelenti azt, hogy meg is tudják lépni, amit Kína.
Ennek van oka is, nem véletlen, hogy Kína tudott kitörni. -
vhw
addikt
válasz hulp01 #16390 üzenetére
Persze, hogy indulásnál nem veszik rá a fáradtságot. De ezt a távolkeleti módszert már számtalan alkalommal láttuk más területeken működni. Eleinte szemtelenül másolnak, idővel önállósodnak és saját jogon érnek el sikereket (saját arculat, saját tervezésű készlet, neves film, játék miegyéb licenszek stb.)
Végül meg felvásárolják az eredeti céget, amit annak idején másoltak...
Kiderül, hogy ez ebben az esetben bekövetkezik-e."Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
MODERÁTOR
válasz hulp01 #16372 üzenetére
MIndent magamnak vettem, London a kedvencem. Az Archit.-en gondolkoztam, de az korábban annyira nem tetszett, viszont valamikor akcióban és pontfelhasználással megvettem Berlin-t és az nagyon bejött. Már ép terveztem London-t... Jelenleg biztos, hogy nem tudom összerakni őket, mert nincs hely a lakásban (most újraépítem a Technic sportkocsit, itt áll sorban: Millenium Falcon, U szárnyú a Rogue One-ból, Creator Ferrari, Batman autó, az Ideasból a sárga autó, a Big Bang Theory) A meglevő LEGO-k is ládában vannak vagy vitrinben.
Megpróbáltam a gyerekek összekeveredett LEGO-it, de ez meghaladta a türelmem/időmet. Az összerakottakból is hiányzik ez-az, az ömlesztettet próbáltam rendszerezni, de nagyon lassan haladtam a kezdeti lelkesedés után...)
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Throme
veterán
válasz hulp01 #16222 üzenetére
Szerintem nem gáz ez a lánctalpas terepjáró. A lila szín kissé bizarr, vagy hivalkodó.
Ha zavar a lánctalp, valszeg lehet kerekekkel (külön meg kell venni) is szerelni...
Nálam mégis kimarad jó eséllyel. Nem lesz olcsó feltételezem, valamint a formája eléggé hajaz a 24 órás versenyautó B modelljére, ami viszont tetszik nagyon, és meg is van. -
ricinus13
senior tag
válasz hulp01 #15899 üzenetére
Mivel nálam most indult újra a Lego, technic meg összesen 2 készlet volt egészen karácsonyig, így marad az analóg változat, mert nincs semmi PF vagy hasonló elemem. Egyszer majd tuti lesz benne minden ami kell, de egyelőre inkább a Volvo exkavátort akarom motorizálni. Illetve a Claas Xerion és a bányász gép is elsőbbséget élvez. BME-s ösztöndíjból nem igazán van pénz lóvéra
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
-
Freddy76
addikt
válasz hulp01 #15215 üzenetére
Hát, már most sem nagyon tudja... Sőt, igazából soha nem is tudta, nem az az atomóra pontosságú dobos. Mondjuk nekem az AC/DC az abszolút kedvenc, Phil Rudd-hoz pedig eléggé nehéz bárkit is mérni, ha pontos dobolásról van szó. De a gyereket nem vinném ki még Metallica koncertre.
-
Throme
veterán
válasz hulp01 #14751 üzenetére
Az SC sorozatban rendre matricákkal oldják meg a fényszórókat, hűtőrácsokat, kipufogókat (van amikor persze lego kocka, de jellemzően matrica). Van amikor körömpiszoknyi méretű, egyik másik. Vagy amikor szimmetrikusan kéne feltenni, és legutóbb nekem is átlátszó volt a hordozó. Nem is sikerült teljesen tökéletesre
Viszont biztosan drágítana a gyári festés, szóval ezt a békát le kell nyelni.
-
unclefucka
senior tag
válasz hulp01 #14338 üzenetére
"Sajnos" nem minden kutyus ehető. Ami igen, azt külön ezért tenyésztik.
Ja, nem azért nem ehető, mert mérgező, vagy ilyesmi, csak rossz az íze, kemény a húsa, stb.
Szerintem ez nem gáz.
Csak úgy, mellékesen: Az igazi Bécsi szelet azért különleges, mert olyan borjú húsából készítik, ami még nem evett zöld növényt, csak tejet (szopós borjú), ettől különleges ízű... Na erről ennyit.Munkatársam felesége: "Semmi olyasmit nem vagyok hajlandó megenni, ami korábban cuki volt."
Természetesen a silány másolatokat készítő kínaiak rohadjanak meg!
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Pötyi
őstag
válasz hulp01 #13739 üzenetére
Én olvastam volna figyelmetlenül a CUUSOO/IDEAS szabályzatot? Tízezer támogató szavazat, oké. Mindenféle vizsgálat, megvalósíthatósági tanulmány, terheléses teszt, oké. Nade olyan, hogy negyedévente versenyeztetjük a pont akkorra beérett alkotásokat, oszt amelyik abban a fordulóban nem nyert, az örökre elfelejtve, az nekem tuti nem rémlik! Adjon már valaki linket, ha van ilyen! (Csak mert lusta vagyok rákeresni.)
QNX is cool!
-
-
Djuree
félisten
válasz hulp01 #13256 üzenetére
úgy gondoltam hogy több helyen is lehetne, mondjuk a 6 legnagyobb városban. nekem 170km Bp, csak ezért nem megyek fel, talán ha lenne pályamatricám, de nincs. bár azt elismerem hogy ezeket nem egyszerű szállítani....
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz hulp01 #12946 üzenetére
Haha! Ez az USC széria tényleg jó lenne. Egy szép hosszú szekrényen kiállítva el tudnék párat képzelni azok közül.
Mivel még új vagyok és tudatlan, a témában, megkérdezem. Ezek az árak valósak itt [link]? Csak kíváncsiságból.A másik pedig, hogy hogyan csinálja a Lego cég eszeket a szetteket? Bescannelnek egy modell-t, aztán egy program felosztja kockákra pár előre beállított paraméter alapján (méret, darabszám stb)?
A Slave I nekem annyira nem tetszik. Azok jobban tetszenek amit korábban írtam.
Azt nem írtam még, hogy helyem sincs nagyon tárolni sokat. Dísznek veszem/venném őket, modellek helyett mert így még jobban mutatnak. Ezek mellett persze a kicsi játszhat velük.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Djuree
félisten
válasz hulp01 #12946 üzenetére
sztem az ucs felesleges neki, az inkább gyűjtőknek szól már, aki csak néha legózni akar a gyerekével vagy sw fan annak elegek a sima nagyobb készletek bőven.
-
-
Jégkokó
veterán
-
batmanéhes
tag
válasz hulp01 #12726 üzenetére
nem lenne ez olyan rettentő bonyolult, csak végig 2 ág kéne a pumpáig, a pumpán belül pedig vagy egyik ágon nyomná vagy másikon. az átellenes ágon pont ugyanannyi visszacsurogna a pumpához (persze nem pontosan, mert egyik irányban kisebb a térfogat a munkahengerben, de ez talán nem lényeges. persze teljesen zárt rendszernél annyira nem kóser...)
a lényeg az, hogy levegővel mindig ilyen gyökér lesz a mozgása sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
válasz hulp01 #12720 üzenetére
A munkahengerek mindkét végén van pneu csatlakozó. Egy váltókapcsolóval tudod vagy az egyik, vagy a másik irányból beküldeni a nyomást. Szóval az megoldott, ha nem a gravitáció húzza vissza, hanem a visszamozgatáshoz is nyomás kell. A váltókapcsoló úgy van kialakítva, hogy az engedi ki a szabadba a passzív ágból a levegőt.
Ha játszunk a gondolattal, hogy levegő helyett folyadékot használjunk, akkor mindössze annyi a teendő, hogy a váltókapcsolót is fölé kell tenni, vagy be kell tenni abba a tartályba, amiben a hidraulika folyadékot tárolod, így a visszaáramló folyadék nem a szabadba folyik ki, és újra felhasználható. (Nem fogy el.)
Kiegészítés:
A középső ág a bemenet. Ahol azt írja, hogy "leaks to atmosphere" ott engedi ki a passzív ágból a levegőt.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Canyon Stoic 2 XL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest