- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Monitor hiba topik
Aktív témák
-
sanyibacsi
csendes tag
Hogyan is tudom visszaigényelni a nem jogdíjas alkotás mentésére használt lemezek után a jogdíjat? Nem írtam még soha ilyesmit, csak backupolásra használom az optikai írókat (és valóban így van).
Másrészt a jogdíj kifizetése nem egy bizonyos médiának, hanem az alkotásnak a használatára vonatkozott (eddig), azaz ha megnyúlt a szalag, akkor backup elő, copy, paste. (FYI: egy cd nyomása nagy mennyiségben 20-25 USD cent, dvd esetében 22-30, erre jön a csomagolás, etc. A videokazetta anyagárban egy dollár felett van/volt... Miért is drágább a cd/dvd?) -
Den
veterán
-
KSanya
tag
Azért szerintem ez nem ilyen egyszerű, hogy azt a jogdíjat azért a felvételért fizettem - legalábbis szerintem.
A jogdíjnak az kellene hogy legyen a lényege, hogy egy másik ember/zenekar saját szerzeményét én felhasználhatom (jelen esetben arra, hogy hallgatom), És nem a kazettáért, vagy cd-ért mint adathordozóért fizetem a jogdíjat, hanem azért, amit a szerzők találtak ki/ők alkottak meg. Ha a szerzők jogait nézzük, akkor az, hogy a dalokat hol tárolom érdektelen, így nem lehetne arra hivatkozni, hogy semmi sem tart örökké, tönkrement az adathordozó, ez van.
Az, hogy újra meg kell venni, és ki kell fizetni kifejezetten a kiadóknak jó... Nme hiszem, hogy pl. ha most veszek egy Freddy Mercury cd-t, akkor a kiadó bárkinek is adna a befolyt pénzből -
sky77
aktív tag
OFF
Megvan, megkaptam mail-ben :). Gondolom ha keresett személy lennék, ez kiindulásnak épp elég lenne (bár ha jól tévedek ez az IP cím még csak a szolgáltatómig vezet el, de egy nyomozás csak kiderítené a forrást. azért ma már van technika, főleg így az interneten. minden naplózható, nyoma van, stb...).
ON -
Den
veterán
ugyan már. ez nem drog, hogy külön labor meg termőterület, meg terjesztőhálózat kell hozzá.
Hogy szünteted meg a forrást? Mi kell egy zene illegális netre kerüléséhez? Benyomom a cd-t a gépbe, le grabbelem tömörítem és felnyomom a netre... Ezt hogy szünteted meg?
És akkor mi van a filecserélőkkel? Ott nem csak letöltesz, hanem tőled is töltenek, tehát már ''terjesztő'' vagy. -
tomi_mod
aktív tag
Csak részben adok neked igazat.
Azt szerintem mindenki nagyon jól tudja/sejti, hogy a neten levő mp3 anyag -meg sok más- nagy része illegális.
Biztos, hogy mindenkinek pont azok a dolgok kellenek amik nem a free kategóriába tartoznak.
Kérdem én?, ez nem csak egy védekezési reakció, hogy hát én nem tudtam nem volt odaírva stb..
Azt is hallottam, hogy egy két ilyen oldalon feltüntetik, hogy az ilyen letöltött anyagot 24h-n belül törölni kell a gépről.
Ez egyáltalán legális így??? -hát nem tom... ...mi van ha felírom cd-re, a gépről töröltem nem?
Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest