Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
addikt
Lehet nagyon szőke nős, buta kérdés: ha a fürdőbe tervezett led világítást nem a padlásról vezetékelném le az Általad említett pára-probléma maitt, hanem egy szomszédos helyiségből böknék át? A fürdő mellett van egy wc helyiség onnan át tudnék menni, kérdés a pára közlekedik-e vízszintesen? Ezen lamentálok, hogy melyik lehet a biztosabb megoldás. Köszi
-
Steady74
addikt
Generálról tudnék oldalakat mesélni miket látok (beltéri ajtókat gyártunk, bútorokat, sok helyen megfordulunk és elképedek hol tart az építőipar).
Mondjuk 2 db 3 eres kábelhez kell kb 3-4mm átmérőjű furat, azon átjön, figyelek a gallérra+akril ragasztó, az elmondásod szerint megfelelhet -
mokus1
addikt
Köszönöm a terjedelmes választ.
A fal fényes fehér /tükrözödik tehát azért bőven erősít/.
A bútor világos fa. Akkor marad 1000 környékén.
Meleg fehérben biztos vagyok, előző konyhánkban természetes volt, de nekem az kicsit rideg, szeretjük a meleg dolgokat nekünk az teszi otthonossá, így nem akarom állítgatni.
Ez a kettő közt vacilálok: Mindkettő opál búra mögé megy.
[link]
[link]
De hajlok az erősebb felé a cobot meg akkor berakom az élvilágítóba.Ez az élvilágító tetszik, nem láttam még ilyet de szerintem ez lesz. 6méter szalag megy bele ha 24v-osat teszek akkor elég egy oldalról táplálni vagy akkor is kell két oldalról?
-
Steady74
addikt
Ezeket a kontrollereket megtaláltam én is hiszen ott volt az oldalon. Tuya-s elvileg van de attól irtózom valamiért, olyan mint a sóska, lehet finom, de nem eszem meg
Közben találtam egy sokkal kézenfekvőbb megoldást, mert persze az első keresésre nem dobott a google találatot, de az athom oldalát megnéztem és van RGB CCT-s controller, gyanítom megy a szalaggal.
Ha szilóval kinyomom a lyukat, ahol átszúrom a gipszkartont (van párazáró fólia a padlás felől) a fürdő felől meg akár a padlás felől is, akkor is rossz lehet a megoldást? Még a díszléceket elvágom és felragasztom, de nem néztem még utána, hogy tudnék-e mondjuk kartonból kis dobozkát csinálni valamelyik sarokba, mondjuk azt aztán le is kellene festeni.
Köszi a gyors válaszod! -
Joe123
senior tag
Köszi a gyors választ! Nincs tervben dimmelés, csak próbáltam olyat keresni aminek a feszültségtartománya a lehető legjobban megközelíti az eredetit. Vagy áramgenerátorosnál ez nem számít? Nem okozhat az gondot hogy az általad linkelt 48V-ot is tud adni az eredeti max. 42V-jával szemben?
Amúgy ennél nem írja hogy flicker free, csak a dimmelősnél látom.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
. Tele vagyunk barnás színű felülettel, és valóban kicsit ritkásan vannak a spotok. A kettő, ami hiányzik, pont sötétebb részeket hagy maga után, azaz BÁRMIT teszek oda, már előrelépés
Próbának rendelek egy 6500K-sat, kíváncsi vagyok, még sose volt ilyen "kékkel" dolgom.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
toto0569
addikt
Köszönöm a választ!
Ő nem ért hozzá,hogy milyen cuccal lett bekötve.
Elvileg villanyszerelő készítette el a bekötést.
De a választ ő sem tudja erre a problémára.
Gondolom a fázist a trafónál jó helyre kötötte és a nullát is.
A földelés hiányát én is mondtam neki.
Majd hazafele bemegyünk a boltba ahol vásárolta és rákérdezünk.
-
AssAssynn
őstag
Netes képek alapján ennek a foglalata ugyanolyan, mint az enyém, viszont ebből, mind ilyen duci kinézetű, mintha GU10 lenne, viszont ahogy látod, az enyém nagyon vékony, és mivel sólámpában van, így a nagy bele sem menne. Ja és mondom, szerintem nekem 230V, mer nem hiszem, hogy az a mini foglalat letranszformálná kisebb V-ra.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
macilaci78
nagyúr
A tápegységet nem, de kötést a 12V ágon, illetve a 230V ágon... A lámpánál is az a gond, ha a kötésekig eljut a nedvesség.
Persze, el lehet helyezni a tápegységet és a kötéseket is víztől elzárt helyre, csak ahhoz úgy kell tervezni. Nálam is a ledtápok el vannak dugva. A konyhai pultvilágítás és az előszobai kalaptartó világítás tápjai a kamrában vannak. A tükör fölötti kalaptartóhoz tartozó tápegység pedig a nappaliban van a kanapé fölötti lebegő polc tápja mellett.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
A 12V-os spot is valahol elkéri a 230V-ot, a tápegységnek kell a hely.
Egy kád víz mellett a hajszárító, vezetékes borotva szerintem veszélyesebb, mint egy fixen telepített lámpatest. Mégis van konnektor a fürdőkben, még szállodákban is.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Dr. Szilikát
őstag
Igényesebbnek látszik a szekunderkör kialakítása, nagyobb terhelhetőségű MOSFET mindkét ágon, illetve úgy tűnik, egy másodlagos konverziót is alkalmaznak. Valószínűleg ezért lehet két nagy dióda (D2-D6), egyik egyenirányító, másik a DC-konverter részére, illetve az utóbbihoz szükséges induktivitás (221 felirat, azaz 220 µH).
Hasonló megoldás a TV-tápegységeknél is előfordul, bár ott jobban indokolható, de ezt alaposabb feltérképezés után lehetne érteni, hogy itt miért bonyolítottak rajta egy kicsit. Amúgy teljesen vállalhatónak néz ki.
-
Dr. Szilikát
őstag
A szoftveres részére nincs rálátásom, a hardverből annyi látszik, hogy adott a lehetőség az egyes ágak PWM vezérlésére. Ami feltűnő, hogy fehér ágon egy nagyobb terhelhetőségű dual MOSFET kapcsol (Q5), a másik három kisebb.
Lakatfogókkal igazság szerint nem foglalkoztam, mivel elektronikában az nem nagyon használható, így arról nincs tapasztalatom. Noha olvastam, hogy LED-áramokat mérnek vele egyesek.
-
Dr. Szilikát
őstag
A képen szereplő EGLO driver nem valósítja meg a tökéletesen független szabályzást, mivel egy bizonyos feszültségérték áll be a pufferkondenzátoron (27-31 V tartományban), amit a MOSFET kapcsolók 5 ágon szaggatnak PWM-módban.
Látszik ott egy dual MOSFET a fehér ágakra (nagyobb áram) és három kisebb az RGB-re.
Ebben az esetben az 520 mA kimenőáram is összértékként jelentkezik, ami az egyes ágakon változó arányban osztható el. Láthatóan nincs optocsatolós visszaszabályzás a szekunderről a primerre, hanem egyszerűen csak a primeráramot korlátozzák, ettől lesz korlátozott a kimenőáram is (vagy konkrétabban a teljesítmény).
Mivel azonos nyitófeszültséget kapnak, a fehér ágakon azonos számú LED-eknek kell lenni, míg a színesnél (ahol eltérő a nyitófeszültség) a darabszámot úgy kell megválasztani, hogy szintén azonos szinten nyissanak.
Tehát ebben az esetben ki lehetne próbálni, hogy mégis összekötöd mindegyik ágat és meghajtod egy szimpla áramgenerátorral.
Amit előzőleg írtam, más esetre vonatkozott, ahol nem azonos a nyitófeszültség. De az mindenképpen érvényes, ha kiesnek ágak, az összes áram a többire jut. Hogy mennyit bír egy-egy ág külön, azt meg így nem tudni, ezért célszerű kisebb árammal próbálkozni.
-
Dr. Szilikát
őstag
Nem lehet párhuzamosítani az egyes ágakat, mert nem azonos a nyitófeszültség, így nem egyformán oszlana el az áram. De még ha pontosan egyforma lenne, akkor is jönnek a problémák, amikor egy ágban megszakad egy LED. Onnan kezdve az 5 ágra beállított áram már csak négyfelé oszlik, azaz több jut egy ágra, amitől ismét kiég valamelyik és így tovább.
De az is gyakori, hogy egy LED zárlatos lesz (TV-s tapasztalatok, létezik ilyen kínai, párhuzamosított konstrukció, de ott legalább egyforma az összes LED, már amíg jók), akkor azon az ágon csökken a nyitófeszültség, több áramot fog felvenni, kevesebb jut a többire és amiatt ég ki.
Tehát ez csak úgy korrekt, hogy mindegyik ág áramát egyedileg állítja be, stabilizálja egy áramgenerátor. Ekkor azt látjuk, hogy az egyes ágakon nem pont egyforma feszültség alakul ki, mert a szabályzás leköveti az igényelt nyitófeszültséget.
Mielőtt valaki félreértené, ez nem vonatkozik a LED-szalagokra, ami feszültséggenerátoros meghajtást igényel és ellenállások képezik az áramkorlátot / kiegyenlítést.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
Igazság szerint a LED, mint lakás stb. világítási témával a gyakorlatban nem nagyon foglalkozom, miután TV-video-audio szerviz a profilom, illetve az is lassan már a múlt, a fórumozás meg csak időtöltés.
De mivel gyerekkortól hobbi az elektromosság / elektronika, így nyilván igyekszem követni az új megoldásokat, ezen a téren is. Meg azután vannak elektronikai alapvetések, fizika, ami nem változott az idők folyamán, így ehhez a részéhez hozzá tudok szólni.
A linkelt eszközök áramgenerátoros, egycsatornás kimenettel bírnak, ha jól látom, így RGB-t sem tud áganként vezérelni.
-
Dr. Szilikát
őstag
500 mA áramra beállítod (miután kisebb meghajtóáram megengedett), az adatlap szerint ezt 8-43 V nyitófeszültség között képes biztosítani, így belefér a kívánalmakba.
A dimmernél, amikor ezt írja:
Input Voltage DC12-24-36-48-54 V
Ez fix feszültségű üzemmódokra utal, mint ahogy van 12 vagy 24 os LED-szalag például, amit egy CV tápegység hajt meg, a dimmer pedig ezt szaggatja PWM-módban.
A fent említett 500 mA viszont CC-mód, ezt a kettőt így nem lehet összekombinálni elvileg. Ha utólag elkezdjük szaggatni az áramgenerátor stabil áramát, az nem vezet jóra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- Apple notebookok
- Vicces képek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest