Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz mzso #9033 üzenetére

Szerencsés esetben a feedback segíthet, csak egy példa: [link]

Bejelölöm a képes kommenteket, kapok két találatot. Egyik vevő ugyan elégedett, de mindegyik képen sávosodás látszik.

Csak sajnos nem mindig lehet találni ilyen hozzászólásokat, vagy ellenkezőjét.

Egy ilyen filament névlegesen 1 W / 15 mA / 66 V. Ahol többet kötnek sorba, már nem férne bele a tápfeszültségbe (a szükséges tartalékkal együtt), ezért szűkül a tartomány még akkor is, ha jófajta driver, így ebből nem lehet következtetni. Még a dimmelhető driverből sem, mert hiába lehetne jó, ha abból is kispórolják a lényeget, vagyis a puffert.

Másrészt a 230 V-os változatnál azért is kötnek többet sorba, illetve vegyesen, mert így kevesebb áramot igényel, olcsóbban és hatékonyabban megoldható.

Másfajta LED-eknél, amikor úgy kötik, hogy kevesebbre jön ki az összfeszültség, lehet használni wide input range drivert, ezek sima kimenőáramot biztosítanak.

A Foxanon kínai viszonylatban a jobb nevek közé tartozik állítólag, más topikban is ajánlották, akkoriban rákerestem a termékeikre. Vannak alu-PCB kukorica lámpáik, aminek jobb a hűtése, itt-ott a belsejét is mutatták fotón, ami igényesebb driverre utalt. De reklámoztak puffermentes (vibráló) drivert is, hogy milyen nagy találmány. Mindig az a jó, amit el akarnak adni.

Viszont másik árunál a puffermentest már csak elavult generációként mutatták, amitől sokkal jobb az újabb.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

• mzso

veterán

válasz mzso #9033 üzenetére

Végül egy ilyet vettem. Kicsit szokatlan, hogy a szabályozható verzió olcsóbb, mint a normál. Abban meg csak reménykedni tudok, hogy nem fog vibrálni.

Először erre gondoltam. De gyanús volt, hogy csak négy szál van benne. Azt csak utólag vettem észre, hogy csak 400 LM-t ígér... Úgyhogy szerintem jobb lesz a hat szálas.

Új hozzászólás Aktív témák